Mielipide

Ilveksen viimeinen harjoitus

LIIGA / Kolumni
Otsikko voi vetää hieman harhaan. Ilves ei ole lopettamassa jääkiekon pelaamista, ei todellakaan. Tänään oli viimeinen jääharjoitus ennen tulevan kauden ensimmäistä harjoitusottelua. Ilves pelaa tänään illalla Orivedellä JYPia vastaan. Itse ottelusta ei varmastikaan paljoa kannata odottaa joukkueelta, joka ei ole vielä pelannut yhtään harjoituspeliä.

Joukkue tuli jäälle omaan tahtiinsa. Miehiä valui pikkuhiljaa kopista luistelemaan kentälle. Valmentajat eivät olleet vielä tulleet jäälle ja joukkue kiersi kenttää ympäri rauhallisesti luistellen. Kiekkoa leivottiin lavassa ja haettiin tuntumaa. Ammuskeltiin kiekkoa ja jutusteltiin luistelun lomassa. Kaksi miestä lämmitteli Bruce Racinea ja Tuomas Nissistä, Ilveksen maalivahteja.
Uusia pelaajia oli vaikea erottaa, koska pelaajilla oli päällänsä joko keltainen tai musta paita. Eikä paidoissa ollut mitään tunnisteita. Kypäristä sai aika monta pelaajaa selville. Tutut miehet tunnisti muutenkin luistelutyylistä ja pelaajan ulkomuodosta.

Ensimmäinen harjoitus oli kiertoharjoitus, minkä päätarkoituksena oli lämmittää maalivahteja sekä myös pelaajia hieman enemmän. Lähtö siniviivan ja kaukalon reunan leikkauskohdasta kiekon kanssa, syöttö ristikulmaan, luistelu keskiympyrän ympäri ja syötön vastaanotto. Sitten vaan yksin maalintekoon. Myöhemmin tähän otettiin mukaan se pelaaja, jolle syötettiin. Näin saatiin 2-0 maalintekotilanne.
Toinen harjoitus oli samantapainen.
Lähtö kulmasta, pitkä syöttö ristikulmaan, luistelu toiseen päähän ja kiekon haltuunotto sekä maalinteko. Sitten jäätiin syöttäjäksi seuraavalle pelaajalle ja yksi kierros pelaajan kohdalta oli ohi. Aluksi tämä mentiin yksin, myöhemmin tuli toinen pelaaja mukaan ja harjoitus muuttui 2-0 tilanteeksi. Kaikki pelaajat ottivat harjoitukset tosissaan. Tällä tasolla pelatessa se onkin pakko. Ei kukaan pelaaja jäänyt allekirjoittaneen mieleen, että olisi löysäillyt. Joukkuehenki tuntuu olevan hyvällä mallilla , sillä katsomoon tuntui siltä, että kaikilla oli hauskaa reeneissä. Nopeista, kauniista maaleista tuli ansaitut kehut ja pienistä mokista naurunremakkaa

Kolmas harjoitus oli 3-2 hyökkäys ja pelaaminen tilanne loppuun asti. Tästä harjoituksesta alkoi käymään hieman ketjuja selville. Todennäköisesti niillä ketjuilla Ilves pelaa JYPia vastaan tänään Orivedellä. Tämän jälkeen joukkue vaihtoi viereiselle kentälle. Juuri ajetulla jäällä on hyvä harjoitella ylivoimakuvioita. Kaikki neljä ketjua olivat vuorotellen alivoimassa ja ylivoimassa.
Reilun tunnin jälkeen osa joukkueesta poistui pukukoppiin ja loput pelaajat jäivät vielä harjoittelemaan läpiajoja Tuomas Nissiselle.

Joukkueesta ei oikein kukaan noussut yli muiden näyttävyydessä. Ehkä Petr Valan ketju piti kaikkein nopeinta vauhtia päällä. Peltomaan Tinkestä kuullut jutut eivät ole välttämättä ankkoja. Tinke painoi harjoituksissa joka tilanteen loppuun, ei kuitenkaan nuoren miehen hullulla menolla, vaan vanhentuneen ja viisastuneen miehen maltilla. Mutta ei jättänyt mitään kesken.
Järventien Mara sekoitti pakkaa tuomalla ammattilaisen panoksen harjoituksiin.
Koeajalla oleva Robertsson jäi huomaamatta. Sekoitin hänet Laamasen kanssa varmaankin. Lisäksi neljäs ketju jäi hieman epäselväksi. Vaikea on kyllä pelaajia tunnistaa ilman pelipaidan numeroa.
Puolustajista Tapio Sammalkangas jäi erottamatta muista pelaajista. Hyökkääjistä ainakin Marko Luomala.

Hyökkäysketjut ovat varmoja, ne tunnistin selvästi.

Viitakoski – Helminen – Nemirovsky

Snellman – Vala – Korhon

Peltomaa – Hirvonen – Vähä-Ruohola

Luomala – Niinimäki - ?

Puolustajat pelasivat seuraavin parein:

Koistinen – Källarsson

Bruun – Laamanen/Sammalkangas

Kuparinen – Robertsson/ Laamanen

Bruun pelasi Helmisen ketjun takana. Kuparinen Valan ketjun takana. Koistinen sekä Källarsson Hirvosen ketjun takana.
Näillä ketjuilla Ilves lähtenee illan otteluun. Erehtyminen on kuitenkin inhimillistä...

» Lähetä palautetta toimitukselle