Mielipide

Naisleijonat on palanneiden tykkiensä ansiosta valmis MM-haasteeseen − materiaali huokuu osaamista

MAAJOUKKUE / Kolumni
Michelle Karvisen ja Elisa Holopaisen paluun myötä Naisleijonien mahdollinen MM-kisaryhmä näyttää todella tulivoimaiselta. Juuso Toivolan ryhmässä on panostettu jo pitkään yhtenäisyyteen, joten kokonaispaketti vaikuttaa todella lupaavalta.

Maanantaina Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola esitteli joulukuun maaotteluihin Ruotsin Faluniin suuntaavan joukkueensa. Mukana ovat muun muassa pitkän tauon jälkeen sinivalkoisiin paluuta virittelevä konkari Michelle Karvinen sekä viime kauden lopulla loukkaantunut Elisa Holopainen. Kaksikko tuo Naisleijonien hyökkäykseen tarvittavaa tulivoimaa.

Toivolan valmennuksessa Naisleijonissa on keskitytty erityisesti yhtenäisyyteen, joukkueen yhteisten tavoitteiden ja arvojen kirkastamiseen ja niitä kohti vaadittavien asioiden toteutukseen. Tässä tehtävässä on onnistuttu hienosti, mutta toisaalta ajoittain tehokkuuden kustannuksella.

Sekä Karvinen että Holopainen ovat maailmanluokan hyökkääjiä, jotka taitavat maalien ja pisteiden tekemisen täysin vertailukelpoisesti esimerkiksi Pohjois-Amerikan kilpakumppaneihin nähden. Vielä, kun pakettiin lisätään SDHL:ssä kovaa jälkeä tekevät Noora Tulus, Viivi Vainikka ja Petra Nieminen, voidaan sanoa Naisleijonien mahdollisen MM-joukkueen olevan vastustajilleen vaarallinen.

Joulukuun joukkueesta puuttuvat esimerkiksi juuri Nieminen sekä puolustuksen johtohahmo, kapteeni Jenni Hiirikoski, mutta lienee selvää, että he ovat valmennuksen papereissa jo tässä vaiheessa MM-kisoja ajatellen.

Mahdollinen kokoonpano tuleviin arvokisoihin näyttää tässä vaiheessa jopa hurjalta.

Viivi Vainikka – Noora Tulus – Elisa Holopainen
Michelle Karvinen – Jenniina Nylund – Petra Nieminen
Sofianna Sundelin – Sanni Vanhanen – Julia Liikala
Kiira Yrjänen – Emmi Rakkolainen – Emilia Vesa
Lisette Täks

Jenni Hiirikoski – Nelli Laitinen
Ronja Savolainen – Sanni Rantala
Krista Parkkonen – Sini Karjalainen
Eve Savander – Siiri Yrjölä

Anni Keisala
Sanni Ahola
Emilia Kyrkkö/Tiia Pajarinen

Edellä mainittujen tehotykkien lisäksi hahmoteltuun ryhmään ovat tyrkyllä vielä HIFK:ssa kovaa tulosta tekevät Sanni Vanhanen ja Julia Liikala sekä luotettavaksi leijonakeskushyökkääjäksi vakiintunut Jenniina Nylund. Naisten Liigan maalipörssin kärki Lisette Täks otettaisiin avosylin 13. hyökkääjäksi. Alempiin ketjuihin Toivolalla on heittää hyvin luistelevia, sitkeitä pelaajia. Jokainen joukkue tarvitsee yhden sofiannasundelinin.

Muutama vuosi sitten kohujen keskellä seilannut Naisleijonien joukkue on tämän kauden osalta rakennettu niin sanotusti oikeassa järjestyksessä, eli ensin on rauhassa mietitty yhtenäisyyttä ja arvoja. Sen jälkeen on mahdollisuuksien mukaan alettu kasata juuri oikeita palasia oikeille paikoille. Ohjeiden mukaan kasattu Lego-talo ei todennäköisesti romahda.

Ostos-tv:n hengessä "eikä tässä vielä kaikki". Entä, jos uuteen ammattilaissarja PWHL:ään siirtynyt huippuhyökkääjä Susanna Tapani vertyisi Karvisen tavoin pukemaan jälleen leijonapaidan ylleen? Tammikuussa alkava PWHL:n runkosarja on tauotettu viimeistä EHT-tapahtumaa sekä kevään MM-kisoja varten.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös