Mielipide

Mestariehdokas vai keskinkertainen säälipleijarijoukkue? HIFK:lla on tällä viikolla edessään todellinen tasonmittaus

LIIGA / Kolumni
Liigassa kuudenneksi pudonnut HIFK kohtaa viikon aikana Liigan kärkikolmikon. Stadilaisilla on Ilvestä, Jukureita ja Tapparaa vastaan mahdollisuus osoittaa kuuluvansa mestaruustaistoon, mutta aiemmat ottelut kärkijoukkueita vastaan eivät puhu menestyksekkään viikon puolesta.

Kauteen mestarisuosikkina lähtenyt HIFK pelasi taannoin kahdeksan ottelun putken, jonka aikana se voitti vain yhden ottelun. Viime viikolla nähtiin kuitenkin hieman valoa tunnelin päässä, kun stadilaiset palasivat voittokantaan kaatamalla Liigan häntäpään joukkueet JYPin ja HPK:n.

Kaikki kunnia viime viikon vastustajille, mutta HIFK:n tämän viikon haaste on aivan toista luokkaa. Keskiviikkona Helsingin jäähallissa vierailee Ilves, perjantaina HIFK matkustaa Mikkeliin Jukureiden vieraaksi ja lauantaina se kohtaa Nokia-areenalla Tapparan. Vastaan asettuu siis sarjan kärkikolmikko kokonaisuudessaan.

Vielä kuukausi sitten itsekin kärkikolmikossa ollut HIFK on pudonnut viimeiseen suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavalle kuudennelle sijalle. Viivan alla vaaniviin joukkueisiin on toistaiseksi vielä pieni hajurako, mutta tilanne saattaa tasoittua ja pudotuspeliviivojen välinen keskikasti kutsua, jos tästä viikosta jää käteen vain jämäpisteitä.

Aiempien kohtaamisien perusteella odotusarvo ei ole korkealla, sillä HIFK on tällä kaudella kerännyt tämän viikon vastustajiltaan vain 7 pistettä mahdollisesta 27:stä.

Ilves on voittanut kaikki kolme keskinäistä ottelua, vaikka HIFK on hallinnut etenkin ottelujen alkuja. Keskiviikkona haasteena on tasainen suorittaminen läpi ottelun ja tehokkuus maalipaikoissa.

Jukurit on kärkikolmikosta ainoa, jonka HIFK on tällä kaudella kyennyt voittamaan, mutta kolmen pisteen potteja ei näistäkään kohtaamisista ole. Olli Jokisen valmentama ryhmä on vuodenvaihteen jälkeen ollut sarjan paras joukkue. Perjantaina nähdään luisteleeko vikkelä mikkeliläisryhmä stadilaisia karkuun.

HIFK on hävinnyt Tapparalle kaikki tämän kauden kolme kohtaamista, eikä se myöskään ole vieläkään voittanut yhtään ottelua Nokia-areenalla. Lauantaina sillä on taas mahdollisuus hiljentää surullisesta putkesta muistutteleva media.

HIFK joutuu tällä viikolla kauden toistaiseksi kovimpaan testiinsä. Viikon aikana Ville Peltosen johtaman alisuorittaneen tähtisikermän on parannettava saldoaan kärkijoukkuetta vastaan ja todistettava olevansa mestariehdokas, eikä säälipleijaripeikolta piileskelevä alisuorittaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös