Seuraesittely - NY Islanders

Vuonna 1972 yhdessä Atlanta Flamesin kanssa NHL:ään liittynyt New York Islanders on Atlantin divisioonassa pelaava Itäisen konferenssin joukkue. Sen kotiareena on Nassau Veterans Memorial Coliseum Uniondalessa, New Yorkin osavaltiossa. Se on täten yksi kolmesta New Yorkin alueen joukkueesta. Joukkueen omistaa Charles Wang.

Joukkueen menestyksekkäintä aikaa sen historiassa olivat vuoden 1980-83, jolloin seura voitti yhteensä neljä Stanley Cupin mestaruutta peräkkäin. Kyseinen mestaruusmäärä oikeuttaa seuran jaettuun kuudenteen sijaan NHL:n mestaruustaulukossa. Mestaruusvalmentajana toimi legendaarinen Al Arbour, joka luotsasi joukkuetta yhteensä yli 1500 ottelun ajan.

Edmonton Oilersin noustua mestariksi vuonna 1984 se sinnitteli vielä muutaman vuoden NHL:n huippuseurana, mutta kauden 1987 jälkeen se ei ole voittanut enää yhtään divisioonamestaruutta. Alamäkeen joukkuetta sysäsivät 80- ja 90-lukujen vaihteen heikosti sujuneet varaustilaisuudet, sekä sitä vuosien mittaan seuranneet heikot pelaajakaupat. Vuonna 2013 joukkueen viimeisin pudotuspelisarjan voitto on kaudelta 1992-93. 90-luvun loppua ja 2000-luvun alkua hallitsivat lisäksi omistajajoukon menestyspaineissa toimineen Mike Milburyn uhkarohkeat pelaajakaupat, jotka järjestivät esimerkiksi muissa joukkueissa suuriksi tähdiksi nousseet Islanders-varaukset Zdeno Charan ja Roberto Luongon pois saarelta.

Vuodesta 2007 joukkueen toimitusjohtajana on toiminut seuran entinen maalivahti Garth Snow, joka korvasi virassa vain kuukauden ennen potkujaan olleen Neil Smithin. Snown aikana seura on alkanut jälleenrakentaa joukkuettaan varaustilaisuuksien kautta. Seuran suunnannäyttäjäksi varattiin vuoden 2009 ensimmäisenä varauksena John Tavares, joka on sittemmin johtanut joukkuetta kohti pudotuspelejä ja uutta menestystä.

Joukkuehistorian pitkäikäisin kapteeni on Denis Potvin, joka toimi dynastiajoukkueen kapteenina vuodesta 1979 aina lopettamiseensa saakka (vuoteen 1987). Seuran nykyisenä kapteenina on toiminut puolustaja Mark Streit vuodesta 2011.

Numerolla viisi pelanneen Potvinin lisäksi seuran numeroista jäädytettyjä ovat numerot 9 (Clark Gillies), 19 (Bryan Trottier), 22 (Mike Bossy), 23 (Bob Nystrom) ja 31 (Billy Smith). Pelaajista Trottier keräsi urallaan eniten pisteitä (1353).