Halli - Kärpät

Raksila (Oulun jäähalli)
Teuvo Pakkalan katu 11, 90130 Oulu

Perustiedot

Kapasiteetti

Kokonaiskapasiteetti 6 614, joista istumapaikkoja 4 760
 ja seisomapaikkoja 1 854. Aitioita on 10.

Rakentamisvuosi

1974, peruskorjattu 2004.

Linkki katsomokarttaan

Lippujen hintajakauma

Seisomapaikkaliput 7,50€ - 11€, istumapaikkaliput: 17 - 26€.

Historia

Raksilan jäähalli valmistui vuonna 1974 kymmenen vuotta aiemmin valmistuneen tekojääradan viereen Raksilan kaupunginosaan. Hallin pääkäyttäjänä on toiminut sen koko olemassaolon ajan Oulun Kärpät.

Vuonna 2004 halliin tehtiin peruskorjaus, jolloin muun muassa aitiot rakennettiin ja halliin asennettiin nykyajan vaatimukset täyttävä mediakuutio. Myös jäähallin eristystä parannettiin ja saipa halli remontissa myös täysin uusitun ulkoasun.

Vuonna 2008 jäähallin kylkeen valmistui pienempi harjoitushalli. Halli on Oulun Kärppien rakennuttama, mutta siirtyy pikku hiljaa vuosien kuluessa Oulun kaupungin omistukseen.

Muut lajit

Hallin pääkäyttäjä on Oulun Kärppien liigajoukkue. Muita käyttäjiä ovat Kärppien A-nuorten liigajoukkue, Kärppien naisten SM-sarjajoukkue, Raksilan Ballon kaukalopallojoukkue, Oulun Kärppien B-juniorijoukkue sekä Oulun Luistelukerho.

Näin hallille

Oulun jäähalli sijaitsee Raksilan liikuntapuiston alueella Raksilan kaupunginosassa. Matkaa keskustasta ei ole kuin muutama sata metriä. Rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat kivenheiton päässä jäähallista.

Omalla autolla peleihin tuleville on tarjolla ilmainen pysäköintialue läheisen Ouluhallin pysäköintialueelta.

Hallin antimia

Ravintola Routa palvelee asiakkaita hallin kaupunginpuoleisessa päädyssä. Ravintolan vieressä sijaitsee VIP-vieraille tarkoitettu PROJOB-Klubi, joka toimii arkisin lounasravintolana.

Hallin käytävillä on ottelusta ja viikonpäivästä riippuen erinnäinen määrä anniskelualueita. Lisäksi hallin käytävillä on useita kioskeja, joista saa perinteistä jäähalliruokaa sekä muuta pientä purtavaa. Raksilan perinteisin kiekkoeväs on Kärkkäri-makkara.

Ottelun aikainen ohjelma

Ennen ottelua nähdään päävalmentajan haastattelu. Fanikatsomossa ääntä pitävät Kärppäkannattajat sekä Poromafia. Fanikatsomo sijaitsee H-G kulmauksessa.

Naiskauneudesta otteluissa vastaavat Baby Beast -tanssitytöt.

Erityisryhmät

Invapaikat sijaitsevat A-, E-, F- , G-, H-, L-, M- ja N- katsomoaukoilla. Lehdistöaitio sijaitsee C-katsomon yläosassa.

Pelin jälkeen

Jälkipelipaikkoja Oulusta löytyy useita, eikä virallista jälkipelipaikkaa nykyään enää ole.