Sveitsissä pelaava Sallinen olympialaisista: "Ehdottomasti tämän kauden päätavoite"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kolmet MM-kisat pelannut Tomi Sallinen tekee töitä saavuttaaksen ainutkertaisen tilaisuuden pelata talviolympialaisissa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonapaidassa usein esiintynyt Tomi Sallinen otti tämän kauden päätavoitteekseen Etelä-Korean talviolympialaiset. Kova nälkä ajaa KHL-joukkue Kunlun Red Starista Sveitsiin siirtynyttä hyökkääjää hakemaan jatkoa maajoukkueuralle.

Sveitsin pääsarjassa EHC Klotenissa pelaava Tomi Sallinen on tyytyväinen pitkään kesäharjoittelujaksoon. Kova harjoitusmäärä ennen kautta oli tärkeä osa asetettuja tavoitteita.

− Kevään MM-kisojen jälkeen kun tulimme kotiin Suomeen, aloitin treenamisen samana päivänä. Sain melkein neljä kuukautta laadukasta harjoitteluaikaa, jossa ehti jo saamaan tuloksiakin aikaan.

Lyhyt sopimus Sveitsissä päättyy juuri maajoukkuetauon alussa. Uuden sopimuksen saaminen mieluisasta paikasta ei ole ainoa tavoite. Tähtäimessä on myös paikka maajoukkueessa.

− Olympialaiset on ehdottomasti tämän kauden päätavoite, Leijonien kapteeninakin toiminut Sallinen myöntää suoraan.

Kilpailu maajoukkuepaikoista on kova, mutta NHL-pelaajien harmillinen poisjäänti avaa ovia Euroopassa pelaaville pelaajille. Sallinen on tehnyt, ja aikoo jatkossakin tehdä, systemaattisesti töitä paikan eteen.

− Tässä on pari EHT-turnausta ennen helmikuun olympialaisia ja tavoite on päästä niihin mukaan taistelemaan lopullisesta paikasta kisakoneeseen. Pyrkimyksenä on pelata omilla vahvuuksilla, että pystyn tavoitteen saavuttamaan.

Maajoukkueessa pelaaminen poikkeaa ajallisesti normaalista seurajoukkueessa pelaamisesta, joilla kausi on pitkä. Pelaajalle tilanne on haasteellinen, mutta positiivisella tavalla.

− Lyhyitä tapahtumiahan ne ovat. Itse en koe sitä mitenkään hankalaksi, oli sitten vajaan viikon kestävä Karjala-turnaus tai kolmen viikon kisat. Tiivis aikataulu ja kova kilpailu pakottavat saamaan parhaan suorituksen irti.

"kokonaiskuva ratkaisee"

− Tietysti siinä voi tapahtua mitä tahansa suuntaan tai toiseen, mutta se on kaikille sama juttu. Enkä usko, että yhtään pelaajaa valitaan yhden tapahtuman perusteella, vaan kokonaiskuva ratkaisee.

Sallinen on ehtinyt edustaa Suomea useampana vuonna eri EHT-turnauksissa ja MM-kisoissa. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki on tuttu jo Espoo Bluesin ajoilta. Valmentajan tuttuus ei hänen mielestään kuitenkaan ole mitenkään erityistä.

− Ei taida hirveästi sellaisia pelaajia enää olla joita "Late" (Marjamäki) ei olisi joskus valmentanut. Hänellä on ihan varmasti hyvä tuntuma kaikista potentiaalisista pelaajista.

− Kaikki on kuitenkin samalla viivalla, kun tarkoituksena on koota paras mahdollinen joukkue, millä Suomi menestyy.

Olympialaiset nousi todenteolla Sallisen tavoitteisiin kesällä, kun hän osallistui potentiaalisille maajoukkuepelaajille tarkoitettuun olympiapalaveriin.

− Kun kerran on tämmöinen mahdollisuus päästä mukaan, niin silloin kannattaa kaikki kivet kääntää ja tehdä niin paljon töitä kuin pystyy. Sitä mahdollisuutta ei kuitenkaan kovin usein eteen tule.

Vielä hän ei kuitenkaan halua ajatella asiaa liian pitkälle, vaan keskittyy puskemaan itseään eteenpäin tavoittaakseen ainutkertaisen tilaisuuden pelata talviolympialaisissa.

− Ei tässä kannata alkaa liikaa haaveilemaan ja turhan paljon miettimään asioita. Se on sitten syy-seuraus sille, kun tekee hyvin asioita, niin joskus voi saada palkinnon siitä. 

− Onhan se iso motivoiva tekijä, Sallinen toteaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle