Jääskeläinen ei lähde arkailemaan liigakaukaloihin

LIIGA / Haastattelu
Jääskeläinen lähtee hakemaan täysillä paikkaa pelaavasta kokoonpanosta.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Mestiksen pistetilastoja päättyneellä kaudella hallinnut Joona Jääskeläinen on tulevalla kaudella uuden haasteen edessä, kun hän kamppailee pelipaikasta Jukureiden liigajoukkueessa.

Joona Jääskeläinen siirtyi jukuripaitaan 1+2-vuotisella sopimuksella. Päätös siirtymisestä ei syntynyt hetkessä, mutta lopulta Ketterä-kasvatti näki siirron Jukureihin kehittymisen kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi.

− Täällä on tehty hyvää duunia, halli ja kaikki on hoidettu viimeisen päälle. Pitkään tästä oli jo puhetta ja pikkuhiljaa kiinnostus lähti nousemaan. Päädyin sitten lopulta siihen, että tämä on paras paikka kehittyä, kertoi Jääskeläinen.

− Uusi haaste edessä. Lähdetään ottamaan se yksi askel ylöspäin ja näytetään, että kuulutaan tälle liigatasolle.

Päättynyt kausi oli Jääskeläiselle henkilökohtaisella tasolla menestys. Hän tehtaili Mestiksessä 30 maalia ja 61 tehopistettä, mitkä oikeuttivat sarjan piste ja- maalipörssin voittoon. Ketterän kausi kuitenkin päättyi jo puolivälieriin Jokipoikien vietyä sarjan suoraan neljässä pelissä, mikä oli 21-vuotiaalle laitahyökkääjälle pettymys.

− Tosi tyytyväinen olin siihen vastuuseen. Se tietysti harmittaa, että joukkueena jäi vähän piippuun. Meillä oli tosi hyvä jengi kuitenkin kasassa. Omat onnistumiset nostivat aika paljon itseluottamusta ja sitä kautta on varmasti valmiimpi lähtemään ensi kauteen, Jääskeläinen summasi.

Jääskeläinen teki liigadebyyttinsä jo kaudella 2016-17 pelaten SaiPan riveissä 28 ottelua, joissa syntyi myös ensimmäinen liigamaali. Rooli liigapeleissä jäi silloin kuitenkin vielä pieneksi ja hän lähti hakemaan vastuuta Ketterästä ensin Suomi-sarjassa ja sitten Mestiksessä. Jääskeläinen kuvailikin Mestistä hyväksi kasvualustaksi pelaajalle.

− Se on kyllä hyvä kehitysalusta varsinkin sellaisille Liigan ja Mestiksen välimaastossa keikkuville pelaajille. Siellä saa peliaikaa ja pelaaminen on kuitenkin se, mikä kehittää.

Tulevalla kaudella Jääskeläisen tavoitteena on ottaa paikka Liigassa pelaavassa kokoonpanosta. Sitä paikkaa hän lähtee hakemaan rohkeasti omilla vahvuuksilla pelaten.

− En usko, että se ainakaan pelitaidoista jää kiinni. Ehkä se on enemmänkin fyysisestä puolesta kiinni. Pitää olla vain rohkea ja pelata omaa peliä. Ei arkailla, vaan mennä täysillä, Jääskeläinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle