Tuore Ilves-kapteeni jäi jäljelle viime kauden superketjusta: "Olisihan se mukavaa saada hänet viilettämään oikeaan laitaan"

LIIGA / Haastattelu
Suomi aloittaa ensimmäisen kautensa Ilveksen kapteenina.
Kuva © Timo Savela
Vaikka Ilves ei viime kaudella päässytkään kevään kliimaksissa kovin pitkälle, nousi joukkueesta muutamia todellisia tähtinimiä esiin. Yksi heistä oli Eemeli Suomi, joka takoi Liigan piste-ennätyksensä kertaheitolla huippulukemiin.

Eemeli Suomi ja Ville Meskanen edustivat viime kaudella Ilveksen nuoren polven tulemista, kun kaksikko latoi Sami Sandellin kanssa huimia pisteitä. Nyt Sandell on lähtenyt Sveitsiin ja Suomen hyvä ystävä Meskanen suuntasi rapakon taakse New Yorkin kirkkaisiin valoihin.

− Todella hieno juttu, ja itselle tulee hyvä fiilis, kun kaveri pääsee kokeilemaan. Olisihan se mukavaa saada hänet viilettämään oikeaan laitaan, mutta NHL on kaikkien unelma, Suomi pohtii.

Suomen oma kesä on mennyt suunnitelmien mukaan, ja pikkuvammatkin ovat taakse jäänyttä elämää. Joukkueen tekemisestä paistaa hänen mukaansa raikkaus, ja se onkin näkynyt hyvinä tuloksina harjoitusotteluissa.

Nuori hyökkääjä saa alkavalla kaudella vastuullisen kapteenin C-kirjaimen rintaansa. Suomen mukaan kyseessä on kunnia-asia, jonka hoitamiseen Ilveksestä olisi löytynyt monia hyviä ehdokkaita.

− Esimerkiksi Teemu Rautiainen ja Juha Leimu ovat suuria johtajia, kuten moni muukin. Pyrin olemaan C-kirjaimen arvoinen, mutta ei kapteenius tekemisessäni mitään muuta. En jätä tilanteita välistä

Suomi ei ole pukukopin äänekkäin pelaaja. Kokoonpanosta löytyy monia häntä suulaampia yksilöitä.

− Leimu saa puolestani hoitaa englannin puhumisen. Istuin viime kaudella Mark Floodin ja Joe Piskulan välissä, ja yritin heille puhua paljon - yritimme molemmin puolin pärjätä. naurahtaa Suomi.

Tupsukorvat ovat saaneet monia uusia kasvoja rivistöönsä. Kanadalaishyökkääjä Mike Halmo on tehnyt vaikutuksen niin joukkuekavereihin kuin katsojiin. Mies iski Ässiä vastaan käydyssä harjoituspelissä tehot 1+3.

− Halmo on voittava pelimies ja hyvä äijä pukukopissa. Myös Leimu on pukukopissa tärkeä palanen. Nuoremmat kaverit tuovat oman mausteensa. Vainionpään Samuli saattaa pelata todella hyvän kauden omassa roolissaan.

Suomen hyvä ystävä Meskanen totesi haluavansa olla alkavalla kaudella 2.0-versio itsestään. Suomikin haluaa parantaa otteitaan viime kaudella syntyneestä 40 tehopisteestä (17+23).

− Josko minulle riittäisi sitten versio 1.5, kun en ole vielä Pohjois-Amerikkaan lähtenyt, hyökkääjä naurahtaa, mutta vakavoituu nopeasti todeten, että kesällä tehdyn työn on tuotettava tulosta ja sen on näyttävä.

Karri Kiven johtama Ilves-valmennus on tuoreen kapteenin mukaan tuonut paljon uutta pelitapaan, ja se on miellyttänyt joukkuetta.

Tamperelaiset pääsevät mittaamaan itseään ensimmäisen kerran ensi perjantaina, kun Hakametsässä polkaistaan runkosarja perinteisesti käyntiin paikalliskamppailulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle