Mikkelin Jukureissa säkenöivä Axel Rindell on noussut ryminällä Liigan eliittipuolustajien joukkoon: "On ehdottomasti tavoite päästä MM-kisoihin"

LIIGA / Haastattelu
Siirto Jukureihin oli Rindellin mukaan erinomainen päätös.
Kuva © Jarno Hietanen
Isoja kehitysaskelia viime vuosina ottanut Axel Rindell nauttii tällä hetkellä jääkiekosta. Tulevaisuuden päävalmentaja herättää puolustajassa suurta mielenkiintoa.

Toista kautta Mikkelin Jukureissa pelaava Axel Rindell on noussut tällä kaudella suuren yleisön tietoisuuteen. 20-vuotias puolustaja kantaa tällä hetkellä Jukureiden kultakypärää.

Rindell on lähtöisin Espoosta. Junioriuran alkupuolella Rindell pelasi hyökkääjänä, mutta D-juniorina hyökkääjän paikka vaihtui puolustajaksi. Espoo-vuosien jälkeen matka jatkui HIFK:n juniorimyllyyn.

"Kyllä minä tiesin, että oikeanalaisessa roolissa pystyn tekemään pisteitä"

Kaudella 2018−19 Rindell loisti HIFK:n A-junioreissa. 50 ottelua "Kolleissa" tuottivat upeat 7+34=41 tehopistettä. Loistavan kauden jälkeen Rindell tiedosti, että HIFK:n liigajoukkueen puolustus on todella laadukas, joten vastuuta kannattaa etsiä muualta.

− Halusin päästä pelaamaan liigapelejä. Jukurit osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi, ja ensimmäisen kesäkauden aikana päävalmentaja Pekka Kangasalusta antoi selvän näyttöpaikan ja onneksi pystyin sen käyttämään, Rindell toteaa.

Rindellin avauskausi Jukureissa oli varsin monivaiheinen. Tehopisteitä kertyi 22, mutta tehotilasto oli peräti 19 pykälää miinuksella. Kausi tarjosi runsaasti arvokasta oppia.

– Kyllä minä tiesin, että oikeanalaisessa roolissa pystyn tekemään pisteitä. Ensimmäinen miesten kausi, niin kamppailupelaaminen oli paljon kovempaa kuin nuorissa. Isoista virheistä rokotettiin myös kovemmalla prosentilla.

"Ne on kovia kansainvälisiä pelejä, ja siellä pitää jokaisessa pelissä pelata hyvällä tasolla"

Kuluva kausi on ollut Rindellille todellinen läpimurto sarjan eliittiin. Toistaiseksi taitava kiekollinen puolustaja on tehnyt 35 ottelussa komeat 6+16=22 tehopistettä. Seurana Jukurit aloitti kauden pirteästi, mutta varsinkin vuoden 2021 puolella mikkeliläiset ovat sakanneet pahasti. Jälleen kerran näyttää siltä, että Jukurit ei pelaa Liigan pudotuspeleissä.

– Eihän joukkue ole tietenkään tyytyväinen tähän tilanteeseen. Tässä kaudessa on ollut paljon häiriötekijöitä, mutta se sama on ollut myös muilla. TOP-10-sijoitus oli meidän tavoite, mutta isoja tappioputkia ei saisi oikein tulla.

Jukureiden joukkueessa on paljon potentiaalia parempaan. Pelaajilla on myös kovat odotukset menestyä, mikä on näkynyt myös kaukalossa.

– Jos ei saada tehtyä ensimmäistä maalia, niin maalinteko alkaa tuskastuttamaan. Kaikki odottavat kovasti, että nyt pitäisi alkaa voittamaan, ja sitten se näkyy varmasti pelin pakottamisena, Rindell päättää.

EHT-turnaus antoi lisää työkaluja

Viime vuoden marraskuussa Rindell sai kutsun Helsingin EHT-turnaukseen. Puolustaja pystyi pelaamaan omilla vahvuuksillaan, mutta pelin kova taso oli silti yllätys nuorukaiselle.

– Turnauksista jäi kyllä todella hyvä fiilis. Ne ovat kovia kansainvälisiä pelejä, ja siellä pitää jokaisessa pelissä pelata hyvällä tasolla. Harjoituksista lähtien tekemisen taso oli todella korkea.

"On ehdottomasti tavoite päästä MM-kisoihin"

EHT-turnausten tärkeydestä on käyty viime aikoina kovaa polemiikkia. Rindellillä on selvä näkemys siitä, että kenelle turnaus sopii paremmin.

– Jotkut pelaajat tarvitsevat niitä varmasti enemmän kuin toiset. Varmasti jos on kokenut arvokisapelaaja, niin varmasti heidän näkökulmasta se saattaa olla hieman erilaista kuin esimerkiksi minulla.

Puhe kääntyy turnauksien jälkeen kevään MM-kisoihin ja siihen nuorukainen vastaa päättäväisesti.

– On ehdottomasti tavoite päästä MM-kisoihin.

Rindell nautti pelaamisesta EHT-turnauksessa.
Kuva © Tiia Mahkonen

Jukurit nyt ja tulevaisuudessa

Mikkelin Jukurit on saanut koko liigataipaleensa varsin kovaa kritiikkiä siitä, että kuuluvatko mikkeliläiset edes Liigaan. Mikkeliläiset eivät ole vielä kertaakaan päässeet pudotuspeleihin, ja myös tämä kevät on päättymässä karvaaseen pettymykseen. Rindell on ollut tyytyväinen aikaansa Mikkelissä, mutta tiedostaa myös karut faktat.

– Kyllähän nyt on aika vaikeeta tällä hetkellä. Ei voi myöskään olettaa, että kun joukkue nousee Mestiksestä Liigaan, niin menestystä tulisi nopealla aikataululla. Täällä on tosi hyvä mahdollisuus kuitenkin kehittyä. Meillä on myös Liigan pienin pelaajabudjetti ja myös se pitää ottaa huomioon. Täällä on hyvät fasiliteet urheilla, ja myös Mikkeli on mukava kaupunki, joten näen seuran tulevaisuuden valoisana.

Ensi kaudesta lähtien Jukureiden penkin taakse hyppää Olli Jokinen. Rindell on uudesta päävalmentajasta todella innoissaan.

– Olen jutellut Ollin kanssa ja erittäin innoissani olen. Tulee vähän uudenlainen pelitapa Mikkeliin mitä ollaan ennen täällä nähty. Arki tulee olemaan myös todella laadukasta. Jos joku osaa auttaa ottamaan urallaan seuraavan askeleen varsinkin NHL:ää ajatellen, niin hän on varmasti siihen erittäin iso apu.

Rindell on NHL-seura Toronto Maple Leafsin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2020. Tulevaisuuden tavoitteet ovat tietysti rapakon takana.

– Tosi hieno juttu, että Orginal six -joukkue varasi minut. Siellä on tosi kovat odotukset ja mediamylläkkä on varsin suurta. Ainoa tavoite tällä hetkellä on se, että ensi kauden jälkeen olisi lähtö Pohjois-Amerikkaan.

Tasaisesti peliään parantava Rindell saattaa ensi kaudella muovautua Olli Jokisen käsissä Liigan kirkkaimmaksi tähtipuolustajaksi. Tämän jälkeen modernin sukupolven puolustaja saattaa loistaa jopa NHL:ssä asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle