Maajoukkueeseen valittu Juuso Mäenpää sadatteli KalPan valmistautumista − HIFK:ta vastaan pelattavat ottelut sytyttävät

LIIGA / Haastattelu
Juuso Mäenpää pelaa väkevää kautta KalPan paidassa.
Kuva © Ville Tohka
Juuso Mäenpää oli pettynyt mies murskatappion jälkeen. Kuopiolaiset lähtivät kotimatkalle Helsingistä 6−1-tappio niskassaan.

− Olimme joka osa-alueella huonompia, eikä ole mitään seliteltävää, totesi KalPan Juuso Mäenpää allapäin HIFK:ta vastaan koetun tappion jälkeen.

Keltamustat jäivät perjantaina helsinkiläisten jyrän alle heti alusta alkaen. HIFK voitti kaksinkamppailut vaihdosta toiseen, ja KalPa joutui rikkomaan. Mäenpää ei osannut pelin jälkeen kertoa selitystä tälle.

− Kun ei olla valmiita pelaamaan, niin ei ole valmis kamppailemaan. Sitä kautta kamppailuja ei voi myöskään voittaa.

HIFK:n ja KalPan välinen ottelu oli siisti, eikä isompia tunneryöppyjä nähty. Mäenpää jututti vastustajan pelaajien lisäksi myös tuomareita. Erityisesti punapaitojen ensimmäisen maalin jälkeen 21-vuotiaalla hyökkääjällä oli asiaa tuomareille.

− Kysyin, että oliko maali paitsio, mutta ei se ilmeisesti ollut. Lisäksi kysyin, että voiko niitä katsoa videolta. Ilmeisesti niin ei voi tehdä, Mäenpää jutteli pelin jälkeen tyynesti.

Jokereiden kasvattia Helsingissä pelaaminen sytyttää hieman enemmän kuin muualla pelattavat ottelut.

− Jo junioreissa oli aikanaan HIFK:ta vastaan kovia pelejä, niin ehkä siitä saa aina pienen lisälatauksen.

Nousujohteiset kaudet Kuopiossa

Kolmatta kauttaan Kuopiossa pelaava Mäenpää on mennyt pelaajana eteenpäin viime vuosien aikana. Viime kaudella hyökkääjä iski tehot 14+20 ja tällä kaudella hän on yli 40 tehopisteen vauhdissa.

− Erityisesti kokonaisvaltainen pelaaminen on mennyt eteenpäin. Olen saanut myös lisää luistelunopeutta, joka auttaa minunlaiseni pelaajan peliä paljon, Mäenpää kertoo.

Seuraava peli tulee nopeasti vastaan, kun lauantaina kotikaukalossa vastaan luistelee KooKoo. Sveitsin EHT-turnaukseen valittu Mäenpää lupaa, että silloin nähdään täysin erilainen KalPa kuin Helsingissä.

− Katsomme tätä peliä vähän videolta. Tiedämme, että pystymme parantamaan tästä ja olemme valmiina huomenna. Valmistautuminen on tärkeintä, koska luotan pelitapaamme. Kun olemme ytimessä, niin tulosta myös tulee.

KooKoota vastaan pelatun ottelun jälkeen Mäenpää tulee sunnuntaiksi Helsinkiin. Maanantaina on edessä lähtö Sveitsin EHT-turnaukseen maajoukkueen kanssa.

− Maajoukkuevalinnasta tuli hyviä fiiliksiä, mutta keskittyminen on vielä täysin huomisessa pelissä, Mäenpää päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle