Ilves haki röyhkeyttä maalinedustalle ja sai sitä Eetu Tuulolan muodossa

LIIGA / Haastattelu
Eetu Tuulola oli vahva pelote Ässien maalilla etenkin ylivoimalla.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Viime kauden pronssijoukkue Ilves kaipasi joukkueeseensa enemmän särmikkyyttä hyökkäyspäähän. Kun CHL-peleissä Tommi Tikka näytti tuovan särmikkyyttä, niin kauden ensimmäisessä liigapelissä Eetu Tuulola osoitti, että hänkin tuo aimo annoksen niin tehoja kuin myös särmää.

Ilveksen Liiga-avaus Nokia Areenalla ei ollut suurta kiekkoilun juhlaa. Ilves pelasi niillä vahvuuksillaan mitä ennakkoon odotettiin, eli hyvällä maalivahtipelillä sekä kovalla puolustuksella. Useimmiten peleissä kuitenkin löytyy sankareita. Niitä Ilvekseltäkin löytyi: nollapelin pelannut maalivahti Marek Langhamer sekä 1+1 tehot tehtaillut Eetu Tuulola.

Tuulola oli sovitettu Ilveksen ykkösketjuun yhdessä Santeri Virtasen ja Balázs Sebőkin kanssa. Kolmikko saikin erä erältä peliä parannettua työteliään otteen kautta.

Tuulola nousi lopulta fanien suosikiksi. Ensimmäisenä hienon ja kovan yläkulmaan suuntautuneen rannelaukauksensa ansiosta. Tuolla maalilla Ilves siirtyi 2−0 johtoon.

− Rannelaukaus on yksi minun vahvuuksistani ja tykkään sitä tietysti käyttää aina, kun vain mahdollista, kertoi Tuulola,

− Maalissa sain hienon syötön Sebőkilta ja siitä paikasta oli mukava vetää. Onneksi sain maalin tehtyä.

Tuulolan vahvuudet tuon hyvän laukauksen lisäksi ovat vahva kulma- sekä maalineduspeli. Tästä hyvänä esimerkkinä nähtiin Ilveksen 3−0-maali, jossa Tuulola parkkeerasi itsensä Ässien maalin eteen ja Ässät-pakki epätoivoisesti yritti pelata Tuulolan mailaa pois. Vahva Tuulola 188 senttimetrin ja noin sadan kilon kropallaan voitti vastustajansa mennen tullen.

Alkujaan tämä maali merkattiin Tuulolalle, mutta lopulta hän sai syöttöpisteen ja maalintekijäksi saatiin Petri Kontiola.

Eetu Tuulola saa varmasti tämän kauden aikana useaan kertaan vastata kysymykseen isoveljestään Jonista, joka pelaa Tapparassa sekä isästään Markosta eli HPK-legendasta.

Isä oli tiukasti katsomossa ja antaa kuulemma pojille rakentavaa palautetta pelien jälkeen, Takki ei käänny Eetun mukaan, sillä kumpi poika vain pelaa, hän haluaa auttaa molempia poikiaan kiekkourilla eteenpäin.

Tietysti on pakko kysyä, onko paikallispeli jo merkitty kalenteriin.

− Kyllä paikallispeli on vahvasti merkitty kalenteriin. On mukava vääntää isoveljeä vastaan. Sinällään olemme oikein hyvissä väleissä ja kyläilemme toisillamme, mutta kaukalossa otetaan sitten toisistamme mittaa.

Ei ole vaikea ennustaa, että tämä HPK:n kasvatti tuo vielä paljon ilonhetkiä Ilves-faneille. Melkoinen luonnonlapsi, jolla on voimaa, taitoa ja luonnetta. Niillä yleensä pärjää pitkälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle