HIFK:n Kristian Vesalainen iloitsi maajoukkuekokemuksesta − Paluu NHL:ään ei ole päällimmäisenä mielessä

LIIGA / Haastattelu
Kristian Vesalainen on pelannut tehokkaan alkukauden.
HIFK toipui keskiviikkona heikosta ensimmäisestä erästä ja vei lopulta 5−4-voiton JYPistä. Kristian Vesalainen oli tyytyväinen joukkueensa parantuneisiin otteisiin ottelun edetessä, muttei omaan esitykseensä.

JYP teki alussa reiluun kymmeneen minuuttiin kolme maalia. HIFK:n Kristian Vesalaisen mukaan tilanne kuvasi ottelutapahtumia.

− Oltiin tosi unessa. Itse asiassa se oli meidän pointtina, että tänään tultaisiin hyvin ekaan erään, mutta sitten niin ei käynytkään. Ruvettiin parantamaan erä erältä ja loppu olikin sitten ihan hyvä.

Heikkoa alkua käytiin läpi myös pukukopissa erätauolla.

− Kyllä sitä vähän pumppailtiin siellä, että nyt vähän pitäisi heräillä kaikkien, vaikka on ollut pitkä tauko.

Oma esitys ei Vesalaista tyydyttänyt, vaikka pistetili kasvoi kahdella syöttöpisteellä.

− Itselläkin oli koko peli aika vaikea. Ei hirveästi saanut aikaiseksi. Toivottavasti lähtee paranemaan siitä. Oli vähän tsägää, että tuli pisteitä.

HIFK:n kultakypärää kantava Vesalainen ei tehoistaan huolimatta ole täysin tyytyväinen myöskään alkukauteensa, vaikka suunta onkin oikea.

− Alku oli vähän tahmeaa. Sen jälkeen on lähtenyt paranemaan koko ajan ja peli on ruvennut näyttämään siltä mitä itse haluaa. Ihan hyvännäköistä touhua, mutta siinä on parannettavaa vielä.

24-vuotias hyökkääjä on ehtinyt urallaan pelata jo NHL:ssäkin, mutta maajoukkuepelit olivat aikuisten tasolla kokematta ennen valintaa viime viikon Karjala-turnaukseen.

− Ihan mahtava kokemus ja juttu itselle. Kova vauhtihan siellä oli ja oli kyllä makeeta.

Winnipeg Jets omistaa edelleen Vesalaisen NHL-oikeudet, mutta säännöllistä yhteydenpitoa organisaation suunnalta ei ole kuulunut.

− No ei oikeastaan ole. Kyllä näin maajoukkuepelien jälkeen sieltä porukkaa, mutta muuten ei mitään ihmeellisempää.

Mahdollinen paluu NHL:ään ei ole päällimmäisenä mielessä.

− Totta kai sinne haluaisi palata jossain vaiheessa isoihin karkeloihin, mutta ei ole mikään ihan "must"-juttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle