Kymmenen maalin Pelicans vierailulle

LIIGA / Ennakko
Edellisellä kierroksella peräti kymmenen osumaa SaiPan verkkoon kotihallissa iskenyt Pelicans saapuu länsirannikon kahdesta ottelusta täydet pisteet napanneen Kärppien vieraaksi Raksilaan. Molemmat joukkueet käyvät vielä kovaa taistoa sijoituksista. Pelicans runkosarjan voitosta ja Kärpät kuuden joukkoon pääsystä.

Kuntokäyrät

HIFK:lle lukemin 1-6 kotonaan hävinnyt Kärpät lähti länsirannikon kierrokselle hakemaan tärkeitä pisteitä kamppailussa kuuden joukkoon pääsystä. Ennakolta erittäin tärkeä viikko saikin hyvän alun Raumalla, josta irtosi kolme pistettä lukemien oltua 3-5. Matka jatkui naapurikaupunkiin Poriin, jossa haaste koveni entisestään. Tiukan taistelun ja kahden maalin tappioasemasta ohi pyyhältänyt Kärpät ei luopunut johtoasemastaan ja näin vieraspisteet lähtivät mukaan Ouluun lukemien oltua 2-3.

– Jokainen meidän peli on taistelua elämästä ja kuolemasta. Sillä on todella iso merkitys, että pääseekö kuuden joukkoon vai ei. Tietysti Bluesin viimekautinen menestys oli esimerkki siitä, että mihin tahansa on mahdollisuudet vaikka miltä sijalta, mutta silti olisi tärkeää päästä kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan, kommentoi päävalmentaja Hannu Aravirta oululaisryhmän runkosarjan lopun ykköstavoitteeseen liittyen.

Pelicans puolestaan lähti omaan torstai-illan peliin kolmen ottelun tappioputkesta. Vastaan asettunut SaiPa oli ollut kovassa vireessä viime aikoina, eikä tappioputken katkeaminen ollutkaan ennakkokaavailuissa läpihuutojuttu. Sellaiseksi se kuitenkin kääntyi, kun lahtelaisryhmä iski kuusi osumaa ottelun toisessa erässä. Lopulta lukemin 10-3 voittanut Pelicans antoikin kovan varoituksen potentiaalista jo lauantain ottelua ajatellen.

– Meidän tavoite on ollut päästä pudotuspeleihin ja menestyä siellä. Minun mielestäni runkosarjan voitolla ei ole mitään merkitystä, se ei ole edes sen kuumin tavoiteltava asia. Se, että tapella pääsystä kuuden parhaan joukkoon, on se suurempi asia, totesi Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen runkosarjan lopun tavoitteista SaiPa-ottelun yhteydessä.

Tällä kaudella Kärpät ja Pelicans ovat kohdanneet kolmesti. Syksyllä Oulussa maalivahti Niko Hovisen huikean illan myötä pelikaanit nappasivat kolme pistettä lukemin 2-3. Marraskuun ensimmäisenä päivänä Lahdessa lukemat olivat selkeämmät, kun Pelicans nappasi pisteet 4-1-lukemin. Tammikuun loppupuolella oli Kärppien vuoro napata pisteet. Slovakkikeskushyökkääjä Jozef Stümpelin debyyttiottelussa oululaisryhmä nousi voittoon viimeisellä sekunnilla, kun Julius Junttilan maalille heitto kimposi selän kautta sisään.


Pelicans on ollut niskan päällä tämän kauden joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Kärppien isoimpana ongelmana jo pidempään on ollut otteiden vuoristoratamaisuus. Pelien sisään on mahtunut ajoittaisia erittäin vahvoja hetkiä, joita on seurannut kuitenkin vahvasti alakynnessä olemista. Ongelmat lähtevät liikkeelle puolustuspään ja kiekollisen pelin virheistä, joista henkiselle puolelle syntyy taisteluilmeen lamaantumista. Kun ilme on ollut kunnossa, on oululaisten pelikin ollut hyvin mallillaan.

Pelicansin ongelmana ennen SaiPa-ottelua oli takerrellut syöttöpeli ja toimivien ketjujen löytäminen uusien hankintojen johdosta. Siirtorajalla Lahteen matkasivat tšekit Radek Smolenak ja Jan Platil. Kun aiemmin joukkoon oli liittynyt vielä Ilkka Pikkarainen, oli päävalmentaja Suikkasella suuri haaste löytää toimivat ketjukokoonpanot. Torstaina SaiPaa vastaan yhdistelmät toimivat ja onnistumisia tuli laajalta rintamalta.

Edellisessä ottelussa Lahdessa joukkueet iskivät maaleja tasatahtiin. Yhteensä yhdeksästä päästetystä maalista huolimatta molempien joukkueiden maalivahdit olivat hyvässä vireessä, kun taas puolustuspelaamisen suhteen jäi molemmilla paljon parannettavan varaa. Lauantaina puolustuspelaaminen nouseekin suureen rooliin, sillä niin Kärpillä kuin Pelicansilla hyökkäyskalustot ovat alati vaarallisia.

Kokoonpanot

Kärpiltä loukkaantuneiden listalla on Atte Ohtamaa, jonka käsivamma saattaa pitää puolustajan loppukauden poissa kaukaloista. TPS-ottelussa kovasta vauhdista laitaan törmännyt keskushyökkääjä Jari Viuhkola on myöskin poissa kokoonpanosta.

Pelicansin varma poissaolija lauantain Kärpät-ottelussa on puolustaja Aaron Brocklehurst, jonka kausi päättyi polvivammaan, joka syntyi juurikin joukkueiden edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa. Ykkösmaalivahti Niko Hovinen ei pelannut SaiPa-ottelussa alkulämmittelyssä tulleiden kolhujen takia. Hovisen tilalla maalilla torjuu SaiPa-ottelun tapaan Joonas Kuusela. Myös keskushyökkääjä Matias Loppi oli poissa kokoonpanosta SaiPa-ottelussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 3 3 6
2.Ilkka Mikkola 0 6 6
3.Mikko Lehtonen 2 3 5
4.Juha-Pekka Haataja 3 1 4
5.Julius Junttila 0 3 3
Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 3 4 7
2.Ryan Lasch 2 3 5
3.Joonas Järvinen 2 3 5
4.Tero Koskiranta 1 4 5
5.Vili Sopanen 3 2 5

» Lähetä palautetta toimitukselle