Kärpät sekunnin verran parempi

LIIGA / Raportti
Pelicans ja Kärpät pelasivat Lahdessa kuumatunteisen perjantai-illan ottelun. Maaleja tehtiin lähes vuoronperään ja lopulta ottelu ratkesi dramaattisella tavalla.

Pelicansin ja Kärppien välinen kauden kolmas kohtaaminen alkoi energisesti ja kuumatunteisesti. Molemmat joukkueet lähtivät kamppailuun hyvällä asenteella, taistellen kovaa kiekonhallinnasta. Ottelun maalihanat avasi ex-kärppä Tommi Paakkolanvaara, joka vei ajassa 3.51 kotijoukkueen johtoon näyttävällä yksilösuoritusmaalillaan.

Ensimmäisessä erässä Kärppien nopeatempoinen hyökkäyspeli johti useisiin laadukkaisiin maalipaikkoihin Pelicansin päädyssä. Oululaisten nopeat laitahyökkääjät toivat kiekkoa aggressiivisesti hyökkäyspään keskustaan ja laukaukset lähtivät napakasti kohti Niko Hovista.

Oululaisten ahnas ja vauhdikas peli palkittiin myöhemmin maaleilla. Kärppien tasoitusmaalista vastasi Juha-Pekka Haataja, joka sai maaliinsa syötön slovakkisentteri Jozef Stümpelilta. Hieman tämän jälkeen vierailijoiden ensimmäisessäkin osumassa vahvasti esillä ollut Ivan Huml lämäsi ylivoimalla kiekon vastustamattomasti ohi Niko Hovisen, muuttaen tilanteen Kärppien 1-2 johdoksi.

– Pari viimeistä kuukautta Huml on ollut erittäin voimakas jokaiseen suuntaan. Olemme erittäin tyytyväisiä, että hän teki kanssamme kahden vuoden jatkosopimuksen, kehaisi Hannu Aravirta Humlia, joka oli yksi ottelun näkyvimpiä hahmoja.

Latvalalle sata täyteen

Toiseen erään Kärpät lähti selvästi puolustavammalla pelityylillä. Oululaisten hyökkääjät paineistivat niin alivoimalla kuin tasakentällisinkin Pelicansin puolustajia ja katkoivat kotijoukkueen hyökkäyksiä nopeasti kentän keskialueella.

Kärppien tehokas puolustuspeli ja johtoasema murenivat kuitenkin jäähyjen myötä. Pelicans sai ylivoimapelinsä toimimaan erän puolenvälin paikkeilla ja tasoitti pelin Joonas Jalvannin osumalla. Kärpät ei oppinut edellisestä rangaistuksestaan mitään, ja hetkeä myöhemmin Jan Latvala laukoi uran sadannella SM-liigamaalillaan pussinokat 3-2 johtoon.


Juha-Pekka Haataja ja tämän ketjutoverit olivat rartkaisevassa roolissa Kärppien voitossa.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Toisen erän aikaisista huikeista torjunnoistaan huolimatta Pelicans-vahti Hovinen joutui noukkimaan kiekon kertaalleen maalistaan, kun Kärpät tasoitti pelin alivoimalla Kimmo Koskenkorvan sähäkällä laukauksella.

Tämä ei suinkaan jäänyt erän viimeiseksi osumaksi. Tero Koskiranta teki Pelicansille erittäin tärkeän maalin noin minuutti ennen erän päätöstä. Koskiranta sai siirtää kiekon rauhassa maaliin, kun peliväline kimposi Joonas Järvisen laukauksen jälkeen päädystä suoraan maalin kulmalle.

Sangollinen kylmää vettä isäntien niskaan

Kamppailun viimeisen 20-minuuttisen kiistellyimmäksi tilanteeksi nousi Ivan Humlin tekemä tasoitusmaali. Tšekkihyökkääjä huitoi kiekon maaliin korkealta ilmasta, ja tuomarit hylkäsivät ensin tämän osuman, vedoten siihen, että maali tehtiin korkealla mailalla. Tuomari Tom Laaksonen kävi kuitenkin myöhemmin tarkistamassa tilanteen videolta ja totesi sitten, että maali hyväksytään.

Humlin kyseenalaisen tasoitusmaalin jälkeen peli jatkui kuumatunteisena. Molemmat joukkueet taistelivat voittomaalista kovalla intensiteetillä, ja juuri, kun kaikki ajattelivat, että peli etenisi jatkoajalle, tapahtui jotain odottamatonta. Kärppien Julius Junttila ampui kiekon miinuskulmasta kohti Niko Hovista, ja kiekko pomppi maaliviivan yli ajassa 59.59. Kärpät ryösti pisteet Lahdesta sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Stümpel vakuutti, Suikkanen kritisoi

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen ei ollut selvästikään tyytyväinen valmennettaviensa suorituksiin. Myös Humlin tekemä kyseenalainen 4-4 tasoitusmaali sapetti Pelicans-käskijää.

– Tämä ottelun viimeinen maali kuvasti hyvin meidän peliämme. Emme olleet hyviä tänään, vaikka pystyimme roikkumaan mukana pelissä.

– Voihan noista maaleista vaikka jälkeenpäin miettiä sitä (Humlin) korkealla mailalla tekemää maalia. Nykyisin saa näköjään pelata korkealla mailalla, säännöt ovat muuttuneet, tilitti Suikkanen Kärppien tasoitusmaalista.

– Tosiasia on kuitenkin se, että Kärpät oli tänään meitä parempia. Hölmöilimme tänään aivan helvetin paljon, kirosi Suikkanen.

Kärppien leirissä sävelet olivat positiivisemmat. Oululaisjoukkueen päävalmentaja Aravirta antoi kehut mm. ottelun viihdearvolle, ja Jozef Stümpelille.

– Tämä oli yksi meidän tapahtumarikkaimmista otteluista koko kauden aikana. Tässä ottelussa oli tunnetta kentällä, penkillä ja katsomossa. Tämä oli hemmetin viihdyttävä kiekkoilta.

– Stümpelin tilanne tähän peliin lähdettäessä ei ollut helppo. Mutta niin vain rutiini tuli esiin, ja hän teki erittäin stabiilin ensiesiintymisen. Olen jopa positiivisesti yllättynyt tästä.

– Meillä ei ole paljoa onnea ollut matkassa tänä vuonna, mutta tänään sitä sitten vihdoin oli, tiivisti Aravirta.

» Lähetä palautetta toimitukselle