Tappavan tasainen kaksikko

LIIGA / Ennakko
SaiPan ja JYPin kohtaamiset ovat tällä kaudella olleet tasaisen tappavia taistoja. Kaikki pelit ovat päättyneet yhden maalin erolla ja vain kerran on voittaja ratkennut varsinaisella peliajalla.

Kuntokäyrät

Hirmuisessa lennossa viimeisimmältä maajoukkuetauolta saapunut SaiPa koki tylyn paluun arkeen viime pelissään, kun Pelicans teurasti SaiPan 10-3 lukemin. Ennen Lahden nöyryytystä takana oli neljä voittoa ja niissä omiin oli mennyt vain neljä maalia. SaiPan hyvät otteet eivät ole kuitenkaan rajoittuneet ainoastaan viimeisimpiin peleihin. Syksyllä tappiosta toiseen tarponut joukkue on ollut kevätkaudella hyvässä iskussa ja onkin kevään parhaita joukkueita.

Jos on SaiPa ollut viime peleissä kovassa vireessä, niin samaa voi sanoa myös JYPistä. Voittoja on napsahdellut tasaisesti ja kuten SaiPallakin, niin myös jyväskyläläisillä on oma pää pysynyt hyvin puhtaana.

Ratkaisun paikat

Molemmilla joukkueilla on takanaan tappio edellisestä pelistään. Varsin erilaiset, mutta molempien henkistä kanttia koetellaan lauantaina. Se joukkueista joka oman tilanteensa pystyy paremmin käsittelemään, tulee olemaan vahva ehdokas pelin voittajaksi.


Savilahti-Naganderin lämäri on kova, jos vain maila kestää rasituksen.

Kuten todettua SaiPa kärsi nöyryyttävän tappion Lahdessa Pelicansille ja kotijoukkueella onkin kasvojen pesun paikka lauantaina. Edellinen peli halutaan varmasti unohtaa pian ja SaiPa tuleekin varmasti kovaa heti pelin alusta asti.

JYP ei kokenut edellisessä pelissään samanlaista täystyrmäystä, mutta kahden maalin johtoaseman vaihtuminen tappioon voittomaalikilpailussa koettelee varmasti joukkuetta. Varsinkin, kun Jokerit tuli tasoihin vasta ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella.

Mielenkiintoista on myös nähdä vaikuttaako perjantaina pitkäksi venynyt peli JYPin otteisiin, vai pystyykö viimeksi torstaina pelannut SaiPa hyödyntämään oman välipäivänsä sellaisena energiana johon JYP ei pysty vastamaan.

Kokoonpanot

Vierailija JYPillä on sivussa peleistä todennäköisesti ainoastaan puolustaja Pavel Skrbek.

SaiPalla tilanne ei ole kovin paljon huonompi, sillä sivussa ovat hyökkääjät Anssi Löfman ja Riley Armstrong. Roberts Jekimovs huilasi kaksi edellistä peliä kuumeen takia, mutta on toipunut pelikuntoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Brian Salcido 0 4 4
2.Jarno Koskiranta 1 3 4
3.Jesse Saarinen 1 3 4
4.Petri Koskinen 2 1 3
5.Juha Koivisto 2 1 3
JYP M S P
1.Éric Perrin 3 6 9
2.Sami Vatanen 2 4 6
3.Jani Tuppurainen 4 2 6
4.Harri Pesonen 2 3 5
5.Ossi Louhivaara 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle