Valitse klišeesi

LIIGA / Ennakko
Kuuden pisteen ottelu, "game seven", taistelu elämästä ja kuolemasta. Miksi ikinä sitä haluaakaan kutsua, sellainen on lauantain TPS-HPK.

Kuntokäyrät

TPS:n kolmen ottelun tappioputki päättyi lauantaina Kuopiossa, kun joukkue nollasi KalPan. Voitto oli Palloseuran ensimmäinen maajoukkuetauon jälkeen. Käkeen tuli aiemmin niin JYPiltä, Lukolta kuin Ässiltäkin.

HPK:n hyvä vire kääntyi laskuun viime lauantain Jokerit-tappion jälkeen, tältä viikolta saldona on kaksi suoraa tappiota. Tiistaina JYPin kaataessa hämeenlinnalaiset maalein 5-2 ja torstaina joukkue jäi nollille kotikaukalossaan Bluesin viedessä pisteet 3-0-voitolla.

Joukkueiden neljästä kohtaamisesta HPK voitti kolme ensimmäistä, joskin kaksi jälkimmäistä vasta jatkoajalla. Viimeisimmässä keskinäisessä ottelussa pisteet tarttuivat TPS:n haaviin 3-2-lukemin.

Ratkaisun paikat

Turkuhallissa jaetaan lauantaina kolme kultaakin arvokkaampaa sarjapistettä TPS:n ja HPK:n ottaessa toisistaan mittaa. Runkosarjan lopun lähestyessä piste-erot alemman pudotuspeliviivan tuntumassa ovat edelleen pieniä ja onneaan etsivän viisikon keskinäiset kohtaamiset murskaavat unelmia.

TPS:n ja HPK:n mittelössä vierasjoukkue olisi vielä viikko sitten ollut selkeä ennakkosuosikki. Sittemmin huippuvire on ollut hyytymään päin ja kun TPS onnistui torstaina kaatamaan sarjakärki KalPan, ovat puntit tasan.

Palloseuran onnistui torstain KalPa-ottelussa karsimaan pelistään alakerran huolimattomuutta. Käsittämättömät puolustusalueen virheet loistivat poissaolollaan ja TPS:n huolellinen puolustustyöskentely ajoi KalPan ykkössektorin ulkopuolelle kulmiin. Kauniilla pelillä pisteet eivät irronneet, vaan kiekkokontrolliuskovaisten kohtaaminen oli vauhdikasta pörräämistä, jonka tempossa pysyminen oli välillä päälle ja käsille haasteellista.


TPS onnistui vääntämään pisteet Kuopiosta.

TPS:n kannalta erityisen positiivista oli Michal Birnerin pitkän tuskan päättyminen. Tšekki oli maalannut marraskuun lopun jälkeen vain kerran ennen kuin verkko heilui Kuopiossa tarkan lämärin jälkeen. Osuma herätti Birnerin henkiin ja työmyyrä oli KalPa-pakistolle alituinen uhka. Itseluottamuksen säilyessä ja tarttuessa TPS saattaa vihdoinkin saada päänsä pinnalle pudotuspelitaistelun osalta kriittiseen aikaan.

HPK:n kohdalla vastaavasta itseluottamuksesta ei voida enää puhua. Vaisusti viimeisen viikon pelannut Kerho on pudonnut pistemenetysten myötä aavistuksen verran kauemmas kymppipaikasta. Joukkueen vire kääntyi jyrkkään laskuun viime viikolla Jokereiden kukistettua hämeenlinnalaiset voittomaalikilpailussa.

Torstaina HPK jäi nollaan maaliin ja pisteeseen Bluesin vieraillessa Hämeenlinnassa. Joukkue tekee edelleen töitä parhaansa mukaan, mutta espoolaiset jättivät Kerhon aseettomaksi puolustamisellaan. HPK:lla oli vaikeuksia perusasioiden kanssa, eivätkä oranssinutut meinanneet ajoittain päästä millään hyökkäyssiniviivansa yli. Hyökkäysalueella HPK ei ollut järin vaarallinen, vaan ajautui helposti kulmiin jääden ilman maalipaikkoja.

Vieraskaukaloon Kerho lähtenee tutun puolustuspainotteisella taktiikalla. HPK haluaa voittaa kaksinkamppailut, tukahduttaa vastapuolen hyökkäykset ja sen jälkeen iskeä voittoon vaadittavat osumat. TPS:lle tämän pitäisi tarkoittaa kiekonhallintaa ja suuria laukausmääriä, jolloin esiin nousee jälleen maalinteko. Tällä kertaa Palloseuran kohentunut itseluottamus saattaa kuitenkin tuoda kaivattuja tehoja ja osoittautua HPK-ottelun ratkaisuksi.

Kokoonpanot

Flunssaa potenutta Timo Saloa odotellaan kokoonpanoon jo lauantaiksi. Salo on joutunut jättämään väliin TPS:n kaksi viimeisintä ottelua. Muut poissaolijat ovat Miika Huczkowski, Janne Hauhtonen ja Joni Tuominen.

HPK on joutunut selviytymään viime ajat ilman Juuso Hongan, Ville Hämäläisen ja Jere Sallisen palveluksia. Heistä lauantaina sivussa on varmasti vain Honka, joka jatkaa sairastuvalla todennäköisesti koko loppukauden.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Jarkko Hattunen 2 1 3
2.Tuomas Suominen 0 2 2
3.Ville Vahalahti 0 2 2
4.Michal Birner 2 0 2
5.Tomas Plihal 2 0 2
HPK M S P
1.Mathias Porseland 1 2 3
2.Niko Nieminen 3 0 3
3.Jere Sallinen 1 1 2
4.Janne Laakkonen 0 2 2
5.Arsi Piispanen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle