Kärkisijat haussa

LIIGA / Ennakko
Lauantai-illan Ässät-HIFK-ottelussa pelataan tärkeistä pisteistä. Illan joukkueista kumpikin haluaa tukevoittaa paikkaansa runkosarjan neljän parhaimman joukkueen joukossa, eikä runkosarjan voittokaan ole kummallekaan täysin mahdoton ajatus.

Kuntokäyrät

Porilaiset ovat olleet viimeisissä otteluissa hyvässä iskussa. Viime lauantaina porilaiset voittivat Lukon kotikentällään lukemin 5-1 ja tiistaina Turussa TPS:n numeroin 4-2. Myös edellisessä pelaamassaan ottelussa Kärppiä vastaan Padalla oli lukuisia mahdollisuuksia ratkaista ottelu edukseen, mutta joukkue ei ollut maalipaikoissa terävimmillään.

Lappeenrannassa SaiPa pääsi yllättämään helsinkiläiset numeroin 5-2, sillä HIFK oli yllättävän hampaaton. HIFK on kuitenkin tällä hetkellä erittäin vakuuttavassa vireessä, sillä ennen SaiPa-ottelua helsinkiläiset saalistivat peräti yhdeksän voittoa peräkkäin.

Ratkaisun paikat

Ässät on koko kauden ajan pelannut hyvin kärkijoukkueita vastaan, mutta erityisesti HIFK on ollut porilaisille sopiva vastus. Kaikki kauden kolme aiempaa kohtaamista ovat päättyneet patapaitojen voittoon ja varsinkin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Helsingissä Ässät oli erinomainen.

Patapakan slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky on ollut erittäin vakuuttava HIFK:ta vastaan. Kauden kolmessa joukkueiden välisessä ottelussa slovakki on tehnyt peräti viisi maalia. HIFK:n täytyykin tehdä hyvät suunnitelmat pysäyttääkseen porilaisten hyökkäykset, sillä Zaborskyn lisäksi myös Joel Armia on ollut viime aikoina lähes pysäyttämätön.


Tomas Zaborsky on tuulettanut usein HIFK:ta vastaan.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ongelmia on luvassa myös porilaispuolustukselle, sillä vierasjoukkueen hyökkäyskalusto on ollut myös erittäin vakuuttava. Vierasjoukkueen laajasta pelaajamateriaalista on löytynyt ratkaisijoita useammasta ketjusta. Erityisesti kärkiketjujen hyökkääjät ovat olleet viime aikoina hyvässä vireessä.

Runkosarjan kolmannella sijalla majaileva patapakka on ollut kotonaan yllättävän heikko. Porilaiset ovat napanneet vieraskentiltä paljon enemmän pisteitä kuin kotonaan. Se näkyy myös tilastoissa, sillä Ässät on kotiotteluissa kerätyissä pisteissä vasta yhdeksäntenä. Se antaa hyvin vieraskaukaloissa pelanneelle HIFK:lle hyvät mahdollisuudet kauden ensimmäiseen voittoon Ässistä.

Kokoonpanot

Ässien sairaslista on käytännössä tyhjä, sillä Antti Mäkilä on pelikunnossa ja Aki Juusela on jo pelannut A-nuorten mukana. Myös Tuomas Santavuori on palailemassa kokoonpanoon.

HIFK:lta poissa ovat ainakin pitkään sivussa olleet Juuso Riksman ja Turo Järvinen. Erkki Rajamäki ja Mikko Jokela ovat olleet myös sivussa ja heidän pelaamisensa on epävarmaa. Alkuviikosta joukkuetta haittasi flunssa-aalto, joten kokoonpano muuttunee SaiPa-ottelusta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Toni Söderholm 0 9 9
2.Markus Granlund 4 3 7
3.Ville Peltonen 3 3 6
4.Mikael Granlund 1 4 5
5.Mikko Kousa 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle