Pelicans hallitsi, Backlund torjui

Oulun Kärppien ja Lahden Pelicansin kohtaamisen ratkaisuksi koitui maalivahtipeli. Kärppien Johan Backlund otti joukkueelleen tärkeitä koppeja ja oli vakuuttava. Vieraiden Joonas Kuusela puolestaan päästi taakseen pari luvattoman helppoa osumaa, eikä vierailla täten ollut eväitä voittoon pelin hallinnasta huolimatta.

Raksilan lauantai-illassa nähtiin varsin viihdyttävä kamppailu, jossa molemmilla joukkueilla riitti vauhtia ja yritystä. Myös maalipaikkoja riitti molemmissa päissä, eikä tunteiden paloltakaan vältytty.

Vierailla oli tahtipuikko hallussaan suurimman osan ajasta, kun taas Kärppien tilanteet perustuivat usein vastahyökkäyksiin.

Suurimmat syylliset ottelun lopputulokseen olivat kuitenkin maalien suilla. Kärppien Johan Backlund piti joukkuettaan pystyssä vaikeilla hetkillä niin taidolla kuin välillä myös tuurin avulla. Torjuntoja ruotsalaiselle kertyi peräti 48 kappaletta. Hänen lisäkseen positiivisena asiana Kärppien pelissä voidaan pitää kovaa taistelua.

– Backlund oli huikea. Myös kenttäpelaajien taistelu oli hienoa, siellä on jääpusseja joka ukolla. Yhdeksän pisteen viikko kovalla ohjelmalla, enpä olisi miljoonia pistänyt likoon tästä viikon alussa, hehkutti Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta.

Kärpät puolusti omaa maaliansa uhrautuvasti. Viimeisenä lukkona loisti 48 kertaa torjunut Johan Backlund.

Pelicans-vahti Joonas Kuuselan ilta oli sen sijaan synkkä. Ykkösvahti Niko Hovisen sairauslomaa tuuraava nuorukainen oli veräjällään epävarma ja selän taakse meni osumia, jotka voittavan vahdin täytyisi torjua. Vieraiden kunniaksi on kuitenkin nostettava kenttäpeli sekä erikoistilannepelaaminen, mitkä olivat Kärppien vastaavia edellä ja johtivat ottelun selvään hallintaan.

– Kun omiin menee viisi tai kuusi maalia, ei vieraissa voi voittaa – eikä kotonakaan. Meillä oli paikkoja vähintään siinä missä vastustajallakin. Heidän puolustuksensa pelasi hyvin ja kyllähän maalivahtipeli meni lahjakkaasti Kärpille. Myös maalinedustapeli meni vastustajalle kummassakin päässä, huokasi Pelicans-luotsi Kai Suikkanen.

Pelicansin terävä alku ei riittänyt

Vieraat lähtivät lauantain otteluun vauhdikkaalla meiningillä ja dominoivat kenttätapahtumia alussa. Tulostakin tuli, kun Pekka Jormakka iski ranteella kiekon rysään puolentoista minuutin jälkeen.

Lahtelaisten dominointi sai päätöksensä reilun viiden minuutin jälkeen, kun Pekka Saarenheimo antoi lyhyen pikkusyötön ja Mikko Lehtonen täräytti pelin tasoihin. Tämän jälkeen Kärpät otti tahtipuikon haltuunsa ja rynni pian johtoon Joonas Donskoin illan ensimmäisellä osumalla.

Pirteän ottelun pelanneella Jormakalla oli erässä tilaisuus tasoittaa ottelu, mutta läpiajo ei tuottanut tulosta. Sen sijaan viimeistelijänä oli oululaisjoukkue, kun Ville Mäntymaan rannekuti painui verkkoon.

Toinen erä sujui lahtelaisten hallinnassa. Liekeissä oli varsinkin Justin Hodgman, joka aiheutti kärppäpakistolle paljon ongelmia. Hän oli myös illan komeimman osuman tekijä, kun liukas hyökkääjä pujotteli ohi Jan Snopekin ja veivasi Pelicansin kavennuksen. Vieraat eivät kuitenkaan saaneet maalista juurikaan hyötyä, kun Donskoin rystykuti yllätti Kuuselan luvattoman helposti vain reilun minuutin Hodgmanin osuman jälkeen.

Ottelu taputeltiin päätöserän alussa, kun muuten vaisun ottelun pelanneet Juha-Pekka Haataja ja Ivan Huml karkasivat kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Slaavihyökkääjä syötti Haatajalle, joka täräytti kiekon kattoon ja lukemiksi 5-2.

– Toista erää hallitsimme sitten mielestäni selvästi. Toki heti, kun saimme 3-2-osuma, tulee kauhea töppäys ja maali omiin. Ja samoin heti päätöserän alussa kolisi, Suikkanen manasi.

– 4-2-osuma oli jumalattoman tärkeä, mutta päätöserän alun osuma oli vielä pahempi. Kolmenmaalin takaa on jumalattoman vaikea nousta.

Vieraille tarjottiin lopussa vielä mahdollisuuksia nousuun, kun Kärpät otti muutaman jäähyn, joista varsinkin Humlin2+2-minuuttinen oli turha ja sai myös valmennuksen haukut pelinjälkeen. Oululaisten uhrautuva pelaaminen ja loistavasti torjunut Backlund pitivät kuitenkin vieraat vain yhdessä kavennusmaalissa. Loppulukemat 6-3 iski tyhjiin jäähynsä kärsinyt Huml.

Joonas Kuusela ei pystynyt estämään kaimansa Donskoin maalintekoa.

Aravirta harmitteli Eklundin loukkaantumista

Kärppien puolustus koki avauserässä kolauksen, kun Oscar Eklund marssi pukusuojaan avauserän puolivälissä. Loppupelin oululaispakisto tahkosi viidellä miehellä.

– Eklundin loukkaantuminen sotki peliä pahasti, kun jouduimme pelaamaan viidellä pakilla. Varsinkin toisessa erässä pakisto oli ihan katki, ja lisäksi otimme ihan liikaa jäähyjä. Se karsi sitten kiekollista peliä, kun sieltä alhaaltahan se peli rakentuu, Aravirta kertoi ottelun jälkeen.

– Vammasta en voi kommentoida mitään, koska siitä on tullut pelaajayhdistykseltä potilassuojaan pohjaava ohjeistus. Vamma, muuta en voi sanoa.

Oululaisten illan pirtein pelaaja oli Donskoi, mutta esille on syytä nostaa myös joukkueen nelosvitja. Kun muut kentät vaelsivat varjojen mailla, taisteli Pekka Saarenheimon johtava trio kovalla sykkeellä.

– Saarenheimon kenttä toi meille hyvää sykettä ja olin tiennäyttäjä, kärppäluotsi mietti.

Kärpät jatkaa taisteluaan suorasta puolivälieräpaikasta tiistaina Ilvestä vastaan. Pelicans jahtaa piikkipaikkaa samana päivänä, kun HIFK saapuu Lahteen.