Turkuhallissa hukattiin johtoja

LIIGA / Raportti
Alemman pudotuspeliviivan ratkaisuhetkien kannalta tärkeässä ottelussa TPS kukisti HPK:n. Molemmat joukkueet hukkasivat johtonsa, HPK pariinkin kertaan, mutta lopulta voittajaksi selviytyi TPS. Tappion seurauksena Kerho putosi aavistuksen verran kauemmas playoff-paikkaan oikeuttavasta kymmenennestä sijasta.

Alkukuun huippuvireen jälkeen tappioputkeen joutuneen HPK:n laskusuhdanne sai jatkoa Turussa. HPK käväisi sekä 1-0- että 2-1-johdossa, mutta jäi lopulta loppusummerin soidessa häviäjäksi. Täysin tyhjin käsin HPK ei silti joutunut lähtemään, vaan matkaan tarttui yksi sarjapiste.

HPK maalasi ensimmäisen kerran avauserän loppupuoliskolla. TPS-puolustuksen unohduksen seurauksena Teemu Rautiainen veivasi Joni Ortion jäähän ja kiekon maaliin. Marko Anttila tasasi puntit toisen erän alussa ylivoimamaalilla, mutta Kerho palautti johtonsa Mathias Porselandin tarkan lämärin tärähtäessä yläkulmaan.

TPS siirtyi ensimmäisen kerran kuskin paikalle kolmannen erän alkuminuuteilla komean kuvion päätteeksi. Miikka Tuomainen ja Tuomas Suominen pelasivat Marko Virtalalle avopaikan, jonka jatkosopimuksen hiljattain solminut laituri hyödynsi.

Ottelun loppuhetkillä Kerho sai vielä viimeisen tilaisuuden tasoitukseen Suomisen jäähyn myötä, mutta Markus Palmroth pelasti täpärimmän tilanteen maaliviivalta. Maaliin asti limppu päätyi puolitoista minuuttia ennen erän loppua HPK:n osuessa ylivoimalla. Nimensä lehteen sai Niko Nieminen.

TPS:lle päänvaivaa tuotti HPK:n tasoituksen lisäksi Timo Salon epäonni. Vammoista pitkin kautta kärsinyt laituri taklasi oman ottelunsa päätökseen. Ensimmäisten tietojen mukaan Salo saattaa kärsiä aivotärähdyksestä, mutta Pekka Virta ei kyennyt vielä ottelun jälkeen arvioimaan luottopelaajansa tilaa.


Tomas Plihal nousi ottelun ratkaisijaksi.

Voittomaalikilpailussa vain yksi onnistuja

Varsinaisen peliajan viimeisen puolen minuutin aikana loistopaikat avautuivat myös Anttilalle ja Tapio Laaksolle, jotka kuitenkin haparoivat ja sutivat kiekosta ohi. Näin ollen sankarin viitta jätettiin kaappiin vielä muutamaksi minuutiksi. Kaksi syöttöpistettä kerännyt Ville Vahalahti sai jatkoajalla kaksikin paikkaa ratkaisuun, toinen läpiajo Birnerin loistoavauksesta, mutta 24 kertaa torjunut Mikko Tolvanen pysäytti molemmat yritykset.

Voittomaalikilpailussa mainetta ja kunniaa itselleen maalasi Tomas Plihal, joka jäi ainoaksi onnistujaksi 29 torjuntaa kirjauttaneen Ortion ollessa Teemu Rautiaista, Niko Niemistä ja Milan Kytnaria vahvempi.

– Ensimmäinen erä oli kiekollisesti hyvä ja jopa hallittiin peliä. Mahdollisesti meiltä koko kauden paras erä. Toisessa otettiin sitten seitsemän jäähyä TPS:n kaltaista ylivoimajoukkuetta vastaan. Tuomareitakaan ei voi haukkua, jäähyt olivat sen verran tyhmiä, HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen kertasi.

– Kolmannessa erässä takaa-ajo tuotti tulosta ja päästiin onnekkaalla pompulla tasoihin. Rankkareita ollaankin sitten ammuttu varmaan 11 peräkkäin tekemättä yhtäkään maalia, Lehkonen tokaisi.

TPS:n Pekka Virta oli tulokseen tyytyväinen hukatusta pisteestä huolimatta.

– Kaksi kertaa tultiin tappiolta tasoihin ja mentiin johtoonkin, aiemmin kun ollaan päästetty maali lopussa niin ollaan yleensä hävitty pelit. Nyt oltiin jatkoajallakin aktiivisia ja uskallettiin pelata.

– Vähän jäi vaivaamaan kun ei pystytty voittamaan peliä jo varsinaisella peliajalla, mutta tärkeä voitto kuitenkin. Maalinteon ja voittamisen kynnys on meillä kuitenkin edelleen korkea.

HPK tunaroi toisessa erässä

Palloseuralle voitto HPK:sta oli kauden toinen, kolme kohtaamista on merkitty HPK:n nimiin. Tälläkään kertaa esitys ei ollut täydellinen, mutta joukkue onnistui jälleen kutistamaan maajoukkuetauon jälkeen kasvanutta virhemäärää. TPS lahjoitti nukahduksellaan HPK:n avausmaalin ja luisteli toisinaan hyökkäyksiä rakennellessa ympyrää sekä puolustus- että keskialueella, mutta on silti matkalla parempaan viime viikkojen vaikeuksien jälkeen.

HPK sen sijaan antoi isännälleen turhaa tasoitusta toisen erän jäähyilyllä. TPS kärsi kuuden minuutin alivoimansa osittain päällekkäin ja Kerho sai aikaan vain yhden ylivoimaosuman. HPK itse puolestaan otti peräti kuusi kaksiminuuttista, jotka TPS hyödynsi maalaamalla kahdesti.

Kolmannessa erässä joukkueella oli tilaisuus jatkaa johtomaalien putkeaan pian aloituskiekon pudottamisen jälkeen. Muiden muassa Kytnar ja Marek Zagrapan haaskasivat kuitenkin omat tilaisuutensa, mutta kellon käydessä Kerho näytti muuttuvan aseettomaksi. HPK onnistui silti vielä kokoamaan itsensä ja kampeamaan tasoihin, mutta voittomaalikilpailussa hämeenlinnalaisten alavire sai jatkoa: HPK voitti kauden kolme ensimmäistä voittomaalikilpailuaan, mutta on viikon sisällä hävinnyt kaksi.

HPK jatkaa kauttaan 13. sijalla. 61 pistettä saalistanut joukkue on 10 pistettä TPS:n perässä, mutta pelannut yhden ottelun vähemmän. Seuraavan kerran Pallokerho yrittää kuroa eroa kiinni tiistaina, jolloin ohjelmassa on vierasottelu Tapparaa vastaan. TPS puolestaan toivoo orastavalle voittoputkelleen jatkoa Jokereiden kustannuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle