JYPin ja HIFK:n sarjassa keskialueen shakki vaihtuu päätypainiksi

LIIGA / Ennakko
HIFK yrittää päästä JYPin paineen alta pois myös lauantaina.
HIFK:n ja JYPin välieräsarjan toinen ottelu pelataan lauantaina Jyväskylässä. Helsinkiläiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan perjantaina ottelussa, jossa tiukka keskialueen puolustus vaihtui syvältä karvaamiseen ja nopeisiin suunnanmuutoksiin. Samaa on odotettavissa myös lauantain ottelussa.

Perjantai-illan ottelu ei vielä tarjonnut täyttä kuvaa ottelusarjan kulusta. JYP oli ottelussa valmiimpi halliten ensimmäistä erää, mutta toisessa erässä HIFK heräsi taistelemaan ja varsinkin ykkösketju Joonas Rask - Teemu Ramstedt - Tomas Zaborsky järjesteli pitkiä pyörityksiä jyväskyläläisten päätyyn. Kolmannessa erässä JYP viritteli takaa-ajooan, mutta ainoasta osumasta vastasi HIFK ja Corey Elkins tyhjään maaliin. 

Sarjan ensimmäisen kamppailun sankariksi nousi kahdella läpiajomaalillaan Roope Hintz. Maalit kuvastivat hyvin koko ottelun kuvaa, sillä suurin osa taisteluista käytiin perinteeksi muodostuneen keskialueen shakin sijasta kentän päädyissä. 

HIFK oli ensimmäisen erän jälkeen jopa selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta joukkueen pelaaminen rajoittui kiekon hallitsemiseen ja kulmissa pyörimiseen. Vaikka punapaidat onnistuivat järjestämään pitkiä ralleja vastustajan päätyyn, JYPin Veini Vehviläistä kohti ammuttiin vain 15 laukausta.

Taistelu päädyissä

Kuten ennalta odotettiin, yksi merkittävimmistä sota-alueista on kentän kummatkin päädyt. Aktiivinen karvauspeli molemmin puolin aiheutti vaikeuksia sekä HIFK:n että JYPin leirissä. 

Hurrikaanipaidat sortuivat ajoittain roiskimiseen ja kiekon HIFK:lle. Samalla helsinkiläisille avautui paikka tuoda kiekko nopeasti hyökkäysalueelle hakematta vauhtia ja ongelmia omalta puolustusalueelta.

HIFK puolestaan piti kiekkoa jopa turhan rauhassa, samalla vastustaja pääsi iholle ja sai usein myös riistettyä kiekon suoraan lavasta tai harhasyötön seurauksena. Vaikka jyväskyläläisryhmä oli aktiivisesti iholla, ei se sortunut yksittäisiä tilanteita lukuun ottamatta ylihyökkäämiseen karvatessaan, vaan onnistui pysymään pelin sisällä ja iskemään terävästi paineen HIFK-puolustukseen. 

Yksilötasolla haparointia nähtiin kummankin joukkueen riveissä. Varsinkin kiekolliseen peliin erikoistuneet puolustajat olivat ajoittain pahassa pulassa. HIFK:sta runkosarjassa loistaneella Tommi Taimella oli usein kiire hurrikaanipaidan painostaessa ja JYPin riveistä kiekko poltteli lavassa Jyväskylässä suuriin saappaisiin sovitellulla Valtteri Kemiläisellä

Vaikka perjantain ottelussa suurin osa maaleista tehtiin suorista hyökkäyksistä, lauantain ottelussa ja sitä kautta koko sarjassa vahvoilla on se joukkue, joka saa karvaus- ja avauspelaamisensa tasapainoon.

Seuraa Heitä

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Joukkueen ahkerimman laukojan maalitili on vielä pudotuspeleissä avaamatta, vaikka slovakihyökkääjällä on ollut tontteja useampaankin osumaan.

Joonas Nättinen #9 | HV 71

Keskushyökkääjä

Runkosarjassa pisteitä iskenyt keskushyökkääjä on JYPin ainoa hyökkääjä ilman ainuttakaan pistettä pudotuspeleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle