Vanhaa kunnon "hokia" − Järvinen ja Löfman juhlakaluina

LIIGA / Ennakko
Röyhkeyttä ottelusta ei tule puuttumaan.
JYPille tarjoutuu keskiviikkona viimeinen mahdollisuus kivuta mukaan runkosarjan voittokamppailuun, kun HIFK saapuu vierailulle Hippokselle. Ottelusta on syytä odottaa tasaista, muttei välttämättä kauhean tarkkaa.

Edelliset ottelut

Molempien joukkueiden edellinen ottelu oli heidän keskinäinen kohtaamisensa perjantaina Helsingissä. Tuolloin HIFK oli hieman niskan päällä ja veikin voiton lopulta lukemin 3−2.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. HIFK on ollut vahvempi osapuoli yhdellä vieras- ja yhdellä kotivoitollaan.

Helsinkiläiset lähtevät otteluun sarjan piikkipaikalta, kun taas JYP majailee sarjataulukossa kolmantena. Joukkueiden väliin mahtuu vielä Kärpät, ja välimatkaa on yhteensä kahdeksan pistettä. Ainoastaan voitto tästä ottelusta pitää isäntien haaveet runkosarjan voitosta elossa.

Ratkaisukohdat

Molempien joukkueiden suurimpiin vahvuuksiin kuuluu riistopelaaminen hyökkäysalueella. Erityisesti HIFK hakeekin näitä riistoja välillä jopa kohtuuttomilla riskeillä, jotta ykkössektoriin muodostuisi helsinkiläisylivoima.

Myös omalta alueelta lähteminen pyritään suorittamaan nopeasti. Tässä kohtaa muodostuukin riski, että helsinkiläisten etäisyydet kasvavat liian suuriksi, jolloin avauspelaaminen ja ylipäätään hyökkääminen tulee erittäin vaikeaksi.

JYPin tuleekin pitää huoli siitä, että puolustusvalmius pysyy tapissaan koko 60-minuuttisen. Perjantainen kohtaaminen ratkesi HIFK:n terävään vastahyökkäykseen, kun isännät loivat oppikirjamaisen vastahyökkäyksen ottelun viimeisillä minuuteilla.

Jos hurrikaaniryhmä saa pidettyä viisikkonsa kasassa, ottelun voittamiseen riittävät paikat tulevat hyvin todennäköisesti aukeamaan.

Erikoista

Molemmat joukkueet saanevat iloisia vahvistuksia sitten edellisen ottelun. Viikonlopun ajan maajoukkueen mukana viilettivät JYPin Mikko Kalteva ja Joonas Nättinen, kun taas HIFK:ta maajoukkueessa edustivat Ville Husso ja Joonas Järvinen.

Ottelussa saavutetaan myös komeita rajapyykkejä. Anssi Löfman pelaa 400:n liigaottelunsa ja Järvinen pääsee 300 ottelua pelanneiden pelaajien joukkoon.

Seuraa Heitä

Darryl Boyce #18 | ERC Ingolstadt

Hyökkääjä

Rikkoi perjantaina kuparisensa iskien kauden avausmaalinsa. Otteet eivät muutenkaan ole olleet täysin vakuuttavia, joten hanojen aukeamista on syytä odottaa.

Lauri Taipalus #56 |

Puolustaja

Vielä viime kaudella erinomaisella tasolla suorittanut Taipalus on kuulunut HIFK:n heikoimpiin yksilöihin. Oli perjantaina pieni uhka hyökkäyssuuntaan, mutta suuri uhka omaan päähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle