Tutuksi tullut kaava jatkui - HIFK tällä kertaa salama-alulla voittoon

Helsingin illassa oli asiaa puolin ja toisin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:n ja JYPin viidennessä kohtaamisessa nähtiin kovia taklauksia ja soitettiin suuta. Kahdeksan komeaa maalia takasivat täydelle jäähallille upean jääkiekkokokemuksen.

Ensimmäisen erän alkupuolisko mentiin vauhdikkaissa merkeissä vähin katkoin. Yleisö sai nauttia kovista taklauksista isokokoisten puolustajien muistuttaessa kilpakumppaneita läsnäolostaan.

Maalinedusnujakat povasivat myös osaltaan kiihkeää iltaa, ja ensimmäisenä oli HIFK:n Matt Generous hakemassa tanssiparia Nolan Yonkmanista. Nyrkkeilyä ei Helsingin illassa kuitenkaan nähty.

Maalihanat aukesivat

Generousille ja Yonkmanille tuomittiin nahistelusta rangaistukset, ja kotijoukkue otti johdon tasavajaalla, kun Corey Elkins latasi kiekon Tuomas Tarkin selän taakse. Muutama minuutti tästä eteenpäin JYPin päässä helisi jälleen, kun Tomas Zaborsky laukoi ja Yohann Auvitu oli koko kropan voimalla ohjaamassa kiekon maaliin.

Kotijoukkue löysi vielä keinot ohittaa JYP-maalivahti kertaalleen ensimmäisessä erässä. Valtteri Kemiläinen kamppasi Zaborskyn ja pällisteli jäähykopista kuinka slovakki laukoi komean 3-0-johtomaalin.

JYP heräsi liian myöhään

Tuskin oli toinen erä pyörähtänyt käyntiin, kun Mika Partanen oli pahanteossa. HIFK-hyökkääjä sivalsi tulisesti 4-0-johtomaalin. Kovan taklailun tuoksinassa ei haavereiltakaan vältytty. HIFK:n Siim Liivik ja JYPn Darryl Boyce poistuivat toisessa erässä pukukoppiin nuolemaan haavojaan.

Mikko Salmio avasi JYPin maalihanat erän puolessa välissä. Ihmismassa maalin edessä teki torjuntatyöstä Ville Hussolle mahdottoman. Summeri soitti joukkueet toiselle erätauolle lukemissa 4-1.

Kolmanteen erään vieras oli suoristanut selkärangan. Hurrikaanipaidat saivat luotua hyviä pyörityksiä ja laukoivat tulisesti. HIFK puolusti uhrautuvasti johtoaan. Liivikin teki myös paluun kaukaloon. JYPin yritys palkittiin lopulta, kun Janne Tavi ohjasi Mikko Luoman laukauksen maaliin.

2-4-osuma ei paljon lohduttanut, sillä Tarkista ei ollut torjumaan Jasse Ikosen laukausta, jonka Elkins alusti ylivoimahyökkäyksessä. Erän lopussa Joonas Nättinen pääsi vielä kertaalleen sohimaan kiekon Husson taakse, joten lopputulokseksi kirjattiin 5-3 kotijoukkueelle.

− Ensimmäinen erämme oli loistava. Kaikki neljä kenttää jyskyttivät täysillä. Sen jälkeen otelu muuttui puolestamme puolustuskamppailuksi, kertoi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen Nelonen Pron haastattelussa.

− On hienoa, että esimerkiksi Mika Partanen ja Tomas Zaborsky heräilevät. He ovat nostaneet mielettömästi tasoaan. Maanantaina otetaan viimeinen pois, Törmänen julisti.