Katse kokeneissa luottoratsuissa − Tulos tai ulos, JYP

LIIGA / Ennakko
Kuka retuuttaa ja ketä?
Jyväskylän maanantai-illan asetelma ei voisi olla selkeämpi. Tappiolla JYP on ulkona mestaruustaistosta, voitolla edessä lätkän taivaaksikin kutsuttu seitsemäs ottelu.

JYPin ja HIFK:n sarja on edennyt odotetulla kaavalla: kumpikin joukkue on voittanut kaikki kotiottelunsa. Parissa pelissä taululle on revitty jopa murskalukemat, mikä kuvastaa joukkueiden jopa erien sisällä heitteleviä voimasuhteita.

JYPin kannalta avainasia onkin löytyy kotiotteluista tuttu aktiivinen ilme, jota ilman JYPillä ei ole palaakaan HIFK:ta vastaan. Helsingissä ote on osittain ymmärrettävästikin ollut varovaisempi, mikä on kallistanut vaakakuppia HIFK:n suuntaan.

Jos HIFK onnistuu jälleen torpedoimaan JYPin avauspelaamista, helsinkiläiset ovat hyvin lähellä finaalipaikkaa jo maanantaina. Erityisesti Jaakko Jokinen on ollut hätää kärsimässä, eikä hänen korvaaminen esimerkiksi 13. hyökkääjällä olisi ihme.

Pikamaali hakusessa

Jyväskylässä pelatuissa otteluissa avausmaalin merkitys on ollut vielä Helsingin otteluitakin suurempi. Tämä johtuu pitkälti siitä, että HIFK:n maalit ovat vetäneet JYPin kokovartalokipsiin. HIFK:n puolella samaa ei ole ollut havaittavissa, vaikkei se Jyväskylästä ole voittoa kaivanutkaan.

Koska kyseessä on klassinen katkaisupeli, kliseiset "halu voittaa" ja "sarjan katkaisemisen vaikeus" nousevat jälleen pöydälle.

JYPin puolelta suureksi vahvuudeksi ennen pudotuspelien alkua nostettiin kokemus voittamisesta. Erityisesti HIFK-sarjassa tuo ei vielä ole ollut nähtävissä, jos katsoo mainittua täyskipsiä tappioasemassa.

Kuudennessa osaottelussa odotetaankin juuri Miika Lahden johtaman ketjun esiinnousua. Tuon kolmikon pitäisi näissä peleissä näyttää esimerkkiä voittamiseen vaadittavista asioista.

Seuraa Heitä

Tuomas Tarkki #40 |

Maalivahti

Kokeneelta vahdilta vaaditaan jälleen huippupeliä. Ilman sitä HIFK marssii finaaleihin.

Mika Partanen #72 |

Laitahyökkääjä

Maaliahne laituri pelasi 19 ottelua ilman maaleja, mutta on nyt osunut kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Ja vieläpä varsin komein osumin.

» Lähetä palautetta toimitukselle