Korvattiinko gorillat hyvän olon tunteella?

LIIGA / Ennakko
JYP otti monella tavalla iskua edellisessä kohtaamisessa.
JYP pyrkii nopeaan nousuun syväkyykystä, kun välieräsarjan neljäs peli pelataan keskiviikkona Jyväskylässä. HIFK saapuu Jyväskylään itseluottamusta puhkuen.

JYP kärsi todellisen nöyryytyksen maanantaina Helsingissä, kun HIFK pesi vieraansa 7−1-lukemin. Jyväskyläläisten peli-ilme oli äärimmäisen varovainen, mikä antoi pelin hallinnan täysin helsinkiläisten käsiin.

Toki mukaan mahtui HIFK:n tuuriakin, kun punanutut mättivät toisessa erässä minuutin sisään kolme maalia. Jokaikinen yritys päätyi hurrikaaniryhmän verkkoon.

Edellinen ottelu herättikin kaksi avainkysymystä ottelusarjan jatkoa ajatellen. Keskiviikkona on erityisen mielenkiintoista nähdä se, kuinka suuri hyvän olon tunne hiipi HIFK:n mieleen.

JYPin onneksi suurinumeroinen ryöpytys toi vain yhden tappion sarakkeeseen. Ottelusarja on "vain" 2−1-tilanteessa, mikä ei ole jyväskyläläisille vierasta. Viime vuoden välierissä Kärpät pöllytti JYPin 8−3-lukemin kolmannessa välieräottelussa.

Isoja maaleja

Maanantain ottelussa yksi viiden sekuntin pätkä kuvasti ottelua erinomaisesti. HIFK:n johtava pelaaja nöyryytti JYPin johtavaa pelaajaa, kun Teemu Ramstedt riisti kiekon Jani Tuppuraiselta, jonka jälkeen taituri iski uskomattoman soolomaalin.

Myös Tomas Zaborsky iski maalin, jonka kuvittelisi olleen enemmäin kuin vain yksi maali seitsemän joukossa. Kyseessä oli maaliahneen slovakin kauden ensimmäinen pudotuspelimaali, jota jahdattiin jo pitkään.

HIFK:n laajaa hyökkäysvoimaa kuvastaakin se, että seitsemään tehtyyn maaliin saatiin seitsemän eri maalintekijää. Kun ykkösketjukin sai kaivatut onnistumiset, HIFK:n hyökkäysvoima on todella laaja muuallakin kuin paperilla.

Seuraa Heitä

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

Tuppurainen on viilettänyt välieräsarjassa varjojen mailla yhtä upeaa maaliin johtanutta syöttöä lukuun ottamatta. Tulosta kaivataan.

Yohann Auvitu #81 |

Puolustaja

Auvitu on ollut HIFK:n paras puolustaja tässä välieräsarjassa. Ranskalainen toimii erityisesti helsinkiläisten avaus- ja ylivoimapelaamisen sieluna.

» Lähetä palautetta toimitukselle