JYP ryösti pisteet Helsingistä

Kamppailu kiekosta oli kovaa kummassakin päässä.
Torstai-illan ottelussa Helsingissä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. JYPin toinen erä oli lopulta liikaa HIFK:lle.

HIFK sai otteluun hyvän alun, kun joukkue sai pelin painopisteen painettua heti hyökkäyspäätyyn. JYPin maalilla torjunut Veini Vehviläinen oli kuitenkin mies paikallaan ja pilasi punanuttujen mahdollisuudet juhlia avausmaalia.

HIFK:n puolustus puhalsi myös hyvin yhteen hiileen, ja hurrikaanipaitojen ensimmäinen todellinen maalipaikka avautui vasta erän toisella puoliskolla. Henri Kanninen oli päästä ohjaamaan kiekon maalivahti Kevin Lankisen selän taakse.

Vieraiden päästyä peliin mukaan soi tuomarin pilli lopulta ensimmäisen rangaistuksen merkiksi. Thomas Nykopp lähti jäähykoppiin koukkaamisesta. Parhaan maalintekopaikan sai yllättäen kotijoukkueen hyökkääjä Corey Elkins, joka pääsi haastamaan Vehviläisen ja pelaamaan pois kalliita sekunteja.

JYP sai toisen mahdollisuuden ylivoimalla erän lopussa, kun tuomari havaitsi kotijoukkueella olevan liikaa pelaajia jäällä. Ylivoimaviisikko sai ruletin pyörimään, mutta Lankinen jatkoi hienojen räpylätorjuntojen sarjaa ja erätauolle lähdettiin tasalukemissa 0−0.

Maalihanat aukeavat

Toisen erän alussa HIFK-kokoonpanoon palannut Tomas Zaborsky pääsi yhdessä Teemu Ramstedtin kanssa hassuttelemaan vastustajan puolustusta. Maalinteko kariutui kuitenkin kaksikon omaan näppäryyteen. Hetki edellisestä ja toisessa päässä oli helistä, kun Darryl Boyce oli ohjata maalinedustalta Kannisen syötön sisään.

Tämän jälkeen ottelussa mentiin pitkään ilman taukoja molempien joukkueiden päästessä rakentelemaan paikkoja. Numerot valotaululla muuttuivat vasta erän puolessa välissä, kun Mikko Salmio sohi kiekon HIFK-rysään sekavasta maalinedustilanteesta. Vajaa minuutti avausmaalista eteenpäin ja Janne Tavi ohjasi Valtteri Hietasen siniviivalaukauksen sisään lisäten vierasjohdon 2−0.

Erän lopussa nähtiin vielä yksi osuma. Anssi Löfman pyssytti maalin kulmalta ja vei JYPin kolmen maalin karkumatkalle ylivoimalla.

HIFK jaksoi yrittää

HIFK tuli kolmanteen erään uudella sykkeellä ja sai luotua kelpo paikkoja. Yleisö huokaisi monta kertaa läheltä liipanneen tilanteen johdosta. Kotijoukkue pääsi myös pelaamaan ylivoimaa, mutta valmista ei tullut. JYP puolusti hyvin.

Yohann Auvitu teki tyhjiksi Vehviläisen haaveet nollapelistä. Puolustaja kavensi numeroiksi 1-3 komealla siniviivalaukauksella. Kiekko painui häkkiin maalivahdin jalkojen välistä.

Erän loppu alkoi pikku hiljaa häämöttää ja kotijoukkueen pelaajista loistaa turhautuneisuus. Ensin Zaborsky ei meinannut sulattaa kampituksesta saamaansa jäähyä ja pian Lauri Taipalus pelasi itsensä suihkun puolelle käytösrangaistuksella. Myös Micke-Max Åsten sai jättää leikin kesken kiekon osuttua hyökkääjän naamaan.

Sinetin illalle iski tyhjään maaliin toisella osumallaan Tavi, ja yleisöstä kuului toistuvana "Kiitos JYP."

− Pelimme oli tänään takkuista vaikka paikkoja riitti. Ulkomaanreissun ei ainakaan saisi antaa vaikuttaa suoritukseen, totesi Panu Mieho.