Toisen erän tyrmäys toi HIFK:lle toisen voiton

LIIGA / Raportti
HIFK:n juhlat alkoivat tästä osumasta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:n ja JYPin kolmas puolivälierä ratkesi jo toisessa erässä. HIFK iski erän aikana kuusi osumaa, joista kolme syntyi 49 sekunnin sisään. Loppulukemat 7−1 eivät jättäneet selittelylle sijaa.

Nöyryytys alkoi sen jälkeen, kun Darryl Boyce aiheutti alivoiman taklaamalla HIFK-maalivahti Ville Husson. Avauserässä yhden maalin tehnyt Juuso Puustinen näytti laukovan, mutta antoikin syötön Arttu Luttiselle, joka siirsi kiekon maaliin.

25 sekuntia myöhemmin Corey Elkins teki maalin Jasse Ikosen laukauksen paluukiekosta. Tämän jälkeen JYP vaihtoi Tuomas Tarkin pois maaliltaan, mutta myös ensimmäinen Veini Vehviläistä kohti lauottu kuti meni sisään. Maalista vastasi harvemmin maalitilastoihin pääsevä Matt Generous.

Tylsästä avauserästä toisen erän rumputuleen

HIFK tuli otteluun selvästi pirteämmin kuin kahteen aikaisempaan otteluun. Ensimmäisen erän avauspuoliskon aikana kumpikaan ei erityisesti hallinnut ottelua. HIFK pääsi tällä kertaa avausmaalin makuun, kun Puustinen laukoi ylivoimalla kiekon tarkasti JYPin maaliin.

Kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi mitään erityistä tasakentällisin. Erän lopussa JYP sai ylivoiman. Sen aikana Henri Kanninen pääsi laukomaan vapaasti, mutta Husso sai kätensä kiekon eteen.

Pudotuspelitunne oli avauserässä vähissä. Vasta erän päätyttyä nähtiin pientä nahinaa, josta Tommi Taimi ja Juuso Pulli lähtivät rangaistusaitioon neljäksi minuutiksi.

Toisessa erässä tunne nousi ja torikokouksia alkoi olla usein maalin edustalle päättyneiden pelitilanteiden jälkeen. HIFK meni 2-0-johtoon joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Jani Tuppurainen menetti kiekon Teemu Ramstedtille, joka kuittasi yhdellä kauden komeimmista maaleista. Ramstedt nousi maalille ja laittoi kiekon jalkojensa välistä ylänurkkaan.

− Olen aikaisemminkin Liigassa yrittänyt tuota, mutta vasta nyt onnistui, Ramstedt kommentoi Nelonen Pron haastattelussa.

Kolmen pikamaalin jälkeen Mikko Luoma kavensi, mutta se jäi laihaksi lohduksi HIFK:n iskettyä vielä kaksi osumaa erään. Vehviläiselle ei toisen erän aikana merkitty yhtään torjuntaa kolmen kiekon livahtaessa maaliin.

Kolmas erä oli vain pelailua, eikä maaleja nähty. Kuuden maalin erolla otettu välierävoitto oli Liigassa suurin viiteen vuoteen, sillä HIFK otti samoin lukemin ratkaisevan välierävoiton Lukosta mestaruuskeväänään 2011.

Valmentajat erimielisiä murskavoiton merkityksestä

− Ensimmäinen erä oli ihan hyvä vielä, pystyttiin pitämään HIFK poissa paikoilta. Toisessa erässä ei ollut meidän päivä, HIFK:lla tuntui onnistuvan kaikki, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi Nelonen Pron haastattelussa.

− Pudotuspeleistä tästä saa kuitenkin vain yhden voiton ja ylihuomenna jatketaan.¨

− Voi sanoa, että jätkät vastasivat huutoon. Tarkoitus oli pelata tämän sarjan paras peli yksilötasolla ja kyllä se nähtiin, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen puolestaan kiitteli.

− Voitimme monesti kaksinkamppailuja fyysisellä suorittamisella ja luovuus näkyy kovissa peleissä. Tällaisesta voitosta saa ison itseluottamukseen jatkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo