Pelipäällä ollut JYP hallinnoi Hippoksella

Markus Nenonen juhli tovereineen Hippoksella.
HIFK-JYP-välieräsarjan toinen näytös käytiin Jyväskylän lauantai-illassa. Kotijoukkue hallitsi peliä, eikä HIFK saanut lopulta aikaan edes kunnon kiriä.

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin tunnustelevissa merkeissä. Ensimmäinen varsinainen maalintekopaikka siunautui Robert Leinolle, joka pääsi hyökkäysalueella kiekkoon ja kokeilemaan vanhanaikaista. JYPin maalille palannut Tuomas Tarkki luki tilanteen edukseen.

JYP jatkoi samalla taktiikalla kuin Helsingissä. Joukkue karvasi kovaa ja laukoi aina kun mahdollista. Tämä tuotti tulosta, kun Jani Tuppurainen paahtoi miehekkäästi hyökkäyspäätyyn ja syötti takana tulevalle Ryan Glennille. Kanadalainen ampui kotijoukkueen 1−0-johtoon.

Erän puolivälissä tuomari vihelsi ensimmäisen rangaistuksen ja passitti Corey Elkinsin kiinnipitämisestä jäähykoppiin. JYPin erikoistilannepelaaminen oli dynaamiittia ja Joonas Nättinen pommitti joukkueensa kahden maalin karkumatkalle.

HIFK:n ahdinko syveni entisestään, kun erän lopussa Teemu Ramstedtin kiekonmenetys siivitti Markus Nenosen läpiajoon. Ensimmäisen erän jälkeen taululla komeili komea 3−0-kotijohto.

JYP jyräsi traktorin lailla

Toisen erän alussa Tommi Taimi onnistui kovalla siniviivalaukauksella kaventamaan tilanteeksi 3-1 Janne Kolehmaisen istuessa jäähyllä. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun Mikko Luoma pujotteli läpi unisen helsinkiläisjoukon ja syötti maalinkulmalla päivystävälle Petr Hubacekille. Hyökkääjä löi JYPin jälleen kolmen maalin johtoon.

Pian tämän jälkeen tšekkipelaaja oli uudelleen pahanteossa, kun pääsi syöttämään JYPin 5-1-johtomaalin, jonka teki illan toisensa iskenyt Nättinen.

Vieraiden pelissä alkoi tässä vaiheessa olla jo turhautumista, ja ei kulunut aikaakaan, kun tunteet kuumenivat. Kokoonpanoon palannut Matti Lamberg paini itsensä rangaistujenpenkille.

HIFK:n alivoimanelikko puhalsi hyvin yhteen hiileen ja numerot säilyivät samoina aina viimeisille minuuteille asti. Yohann Auvitu herätti Helsingistä saapuneet fanit huutamaan ja kaunisteli numeroiksi 5-2. Kolmannessa erässä oli enää pelailemisen meininkiä, eikä lisäosumia nähty.