Kapteenin ilta Helsingissä - HIFK:n pisteputki venyi entisestään

HIFK juhli kotivoittoa pudotuspelihenkisessä kamppailussa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liigan kärkikamppailu Helsingissä oli kuin tulevat pudotuspelit; tiukka ja tasaväkinen. Vähämaalista ottelua ei ylivoimalla ratkottu. Arttu Luttinen kukitettiin 700:n liigaottelun pelanneena.

Vieras oli aloituskiekon jälkeen aavistuksen verran kotijoukkuetta edellä. JYP pääsi heti lämmittelemään HIFK:n maalilla seisonutta Kevin Lankista. Yritys kannatti ja kolmas varsinainen maalintekopaikka tuotti tulosta. Yleisöstä kuulunut "Lankinen pidä haarat kiinni" -huuto kertoi Daryl Boycen osumasta kaiken. Tilanteen alustivat Mikko Luoma ja maalivahti Veini Vehviläinen.

- Vastustajan ensimmäinen maali meni huonon puolustamisen piikkiin. Saimme kuitenkin onneksi nopeasti kuitattua takaiskun, kertoi ottelun jälkeen HIFK-puolustaja Tommi Taimi.

HIFK tuli peliin mukaan erän puolessa välissä, kun Corey Elkins voitti aloituksen hyökkäyspäässä. Vehviläiselle kävi sama lapsus kuin kollegalleen aiemmin. Jasse Ikonen ujutti kiekon sisään Vehviläisen haarojen välistä. Tämän jälkeen HIFK pääsi paremmin mukaan peliin ja summeri saatteli joukkueet erätauolle tiukassa 1-1 -tasatilanteessa.

Molemmissa päissä helisee toisessa erässä

Toisen erän alussa HIFK:lle tarjottiin timantinarvoista paikkaa siirtyä johtoon, kun se pääsi puolitoista minuuttia pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Erikoistilannepelaamisesta uupui kuitenkin idea ja se kulminoitui seinille paukkuneisiin lämäreihin. Murheellista JYP:n kannalta oli Janne Kolehmaisen loukkaantuminen. Hyökkääjä sai kantapään kautta oppia, että joskus laukojan ja maalin välissä on vaarallista seistä.

Helsingissä juhlittiin seuraavaa osumaa erän puolessa välissä, kun Roope Hintz pääsi pujottelemaan hyökkäysalueelle ja laukoi joukkueensa 2-1-johtoon. Toive tasoituksesta heräsi JYP:n pelaajissa pian tämän jälkeen, kun Lauri Taipalus otti jäähyn. HIFK:n alivoimanelikko puhalsi urheasti yhteen hiileen eikä tasoitusta nähty. Miika Lahti toi vieraat peliin erän viimeisellä minuutilla Joel Sundin syötöstä.

- JYPin toinen maali oli hieman onnenkantamoinen. Kiekko lirui pakin polvisuojasta maaliin. Se osuma tasoitti peliä, jatkoi Taimi.

Kolmas erä alkoi tutuissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei antanut periksi. JYP sai tilaisuuden mennä johtoon ylivoimalla. Hintzin maila eksyi maalinedustalla Topi Nättisen kasvoihin. Veripisaroitakin taisi näkyä.

- Kolmannessa erässä teimme kovasti töitä ja ansaitsimme maalin. Tässä ottelussa oli playoff-henkeä; peli jossa kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Hieno voitto ja kova peli, pelaamme isolla sydämellä. Tämän parempaa valmentautumista ei voi saada ennen pudotuspelejä.

Halli räjähti huutamaan kauniin syöttelykuvion päätteeksi, kun Joonas Rask latasi Mika Partasen ja Hintzin syötöistä numeroiksi 3-2. Reilu neliminuuttinen ei enää riittänyt Jyväskylän kiekkoilijoille tasoitukseen. HIFK voitti ottelun. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa jo ensi keskiviikkona.

-Kaveri saa samantien revanssin. Siitä tulee varmasti hieno ottelu, onhan siellä rumpuryhmä odottamassa ja pienempi kaukalo, myhäili Taimi.