Hintzin superilta herätti uinuvat − "Kyllä noita joulukuussa testailin"

LIIGA / Raportti
Roope Hintz oli tehokkaalla tuulella.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
JYPillä oli oiva mahdollisuus napata ryöstö Helsingistä, mutta toisen erän dominointi riitti helsinkiläisille. Lopulta HIFK nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan 4−2-voitolla.

Ottelun avauserässä nähtiin hyvin vauhdikasta ja fyysistä jääkiekkoa. Fyysisyys kallisti vaakakuppia enemmän JYPin suuntaan.

Erän puolenvälin tienoilla JYP oli iskenyt kaksi osumaa HIFK:n heikkouksia hyväksikäyttäen. Ensin Janne Tavi hyväksikäytti löysän keskialueen puolustamisen hyväkseen. 12 pelatun minuutin jälkeen riiston jälkimainingeista Tuomas Pihlman yllätti Kevin Lankisen jo toistamiseen.

Hurrikaaniryhmälle aukesi maukas paikka karata jo kolmen maalin karkumatkalle ylivoimalla, mutta erikoistilannepelaaminen oli jälleen luokatonta. Tässä kohtaa HIFK haistoi veren ja Yohann Auvitu tälläsi komealla pommilla pelin 1−2-lukemiin.

HIFK:n keskialueen ylittäminen oli läpi erän todella hankalaa, varsinkin kun JYP kerkesi organisoida puolustusryhmittymänsä. Helsinkiläisten hyökkäyspelaaminen nojasikin päätypelin kautta tulleisiin pitkiin hyökkäyksiin.

Jos avauserässä JYP pääsi iskemään HIFK:n heikkouksiin, siitä ei toisen erän alkuminuutteja lukuun ottamatta ollut tietoakaan. HIFK tuli huomattavasti latautuneempana toiseen erään.

Erityisesti luistelu ja työmäärä olivat joukkueella huomattavasti paremmalla tasolla. Näillä aseilla kotijoukkue teki JYPin avauspelaamisen todella vaikeaksi. JYPin paletti alkoikin hajota pahasti paineen alla, ja kiekollinen peli meni lähes täysin päämäärättömäksi roiskimiseksi.

Kun maaleja tarvittiin, Roope Hintz nousi esiin. Sentterille aukesi toiseen erään kaksi läpiajoa, eikä nuorukainen erehtynyt kummastakaan.

− Ei voi koskaan tietää, mistä menee, mutta kyllä noita joulukuussa testailtiin, Hintz viittasi yhteiseen aikaan Nuorten MM-kisoissa Veini Vehviläisen kanssa Nelonen Pro:n haastattelussa.

3−2-lukemista lähdettiinkin erätauolle, vaikka helsinkiläisille aukesi useita hyviä maalipaikkoja.

− Siinä oli muutama tilanne, joissa olisi voinut laukoa nopeammin. Kun tekopaikkoja paikkoja riittää, niin voi olla tyytyväinen, Antti Törmänen sanoi.

JYP peliin mukaan

Kolmanteen erään JYP tuli jälleen aktiivisemmalla ilmeellä. Runsas jäähymäärä sotki molempien joukkueiden viisikkopeliä.

JYP pääsi jälleen paremmin karvauspeliinsä kiinni, mikä aiheutti harmaita hiuksia erityisesti Tommi Taimelle. Riistojen kääntäminen laadukkaiksi maalipaikoiksi oli kuitenkin vaikeaa.

Jyväskyläläiset tyytyivätkin enemmän jokaisesta paikasta laukomiseen, kun Lankinen pomputti lukuisia kiekkoja. Tämä oli kupletin juoni myös JYPin viime hetkille saamalla ylivoimalla.

Lopulta ilta tuli päätökseensä, kun Valtteri Kemiläinen menetti kiekon ja Corey Elkins pääsi lyömään loppulukemat 4−2 tyhjään maaliin.

− Tämän pelin myötä myös pelaajamme saivat käsityksen siitä, mitä nämä pelit vaativat, kommentoi Törmänen.

Sarja jatkuu huomenna Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo