Kuskin paikka hakusessa - HIFK yrittää korjata kurssiaan

LIIGA / Ennakko
Tuomarit saavat olla valmiina kovaan vääntöön.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Maanantaina pelataan Helsingissä kolmas ottelu välieräsarjassa HIFK:n ja JYPin välillä. Otteluvoitot ovat iltaan lähdettäessä 1-1.

JYP näytti lauantain kierroksella, millä voimalla hurrikaani parhaimmillaan puhaltaa, kun se peittosi HIFK:n kotonaan 5-2. HIFK jäi täysin mustapaitojen jälkeen eikä päässyt kiinni edes kelpo kiriin.

Jyväskyläläiset nojaavat nopeuteen ja tulivoimaan. Jyväskylästä löytyy nopeita luistelijoita Jani Tuppuraisesta aina Petr Hubacekiin, jotka eivät arkaile painaa läpi tai laukoa ensitilaisuuden tullen. HIFK puolustuksella ei ole varaa nukahtaa.

Helsinkiläisillä on materiaalia laajalla rintamalla, ja esimerkiksi Teemu Ramstedtin ketju tuo kaukaloon vankkaa puurtamisen meinikiä. Viisikko on parhaimmillaan todella vaarallinen ja nopeasti kiekkoa liikuttava ketju vaikea pideltävä. Ei liene epäselvää, etteikö Nordis olisi täynnä kisahenkeä maanantaina.

Kuskinpaikka näyttelee keskeistä osaa

Antti Törmäsen päätös peluuttaa Kevin Lankista on herättänyt kysymyksiä Ville Husson terveydentilasta. Maanantai-iltana nähdään, kumpi maalivahdeista punanuttujen maalinsuulle luistelee. JYPin maalilla jatkaa varmasti loistopelin lauantaina jälleen pelannut Tuomas Tarkki.

Marko Virtasen luotsaama JYP on molemmissa ottelusarjan peleissä ottanut salamalähdön, kun se on päässyt iskemään taululle 2-0-johdon lyhyessä ajassa. Tähän pitäisi HIFK:n löytää vastalääkkeet. Tappioasemassa pelaaminen ei ole herkkua niinkin kovaa joukkuetta vastaan kuin JYP.

Törmäsen HIFK haaskaa luvattoman paljon ylivoimatilanteita. Tempo, jolla joukkue Pelicans-sarjan alussa päti on loistanut poissaolollaan. Ryhtiliike monella alueella olisi paikallaan, sillä muussa tapauksessa Helsingissä ajetaan pian pudotuspeliparrat pois.

Seuraa Heitä

Roope Hintz #24 | Dallas

Keskushyökkääjä

HIFK-hyökkääjä avasi JYP-sarjan erinomaisella suorituksella. Helsingissä nähtiin perjantaina nuorukaiselta kaksi maalia.

Joonas Nättinen #9 | HV 71

Keskushyökkääjä

JYP-hyökkääjä loisti lauantaina Hippoksella maalaten kahdesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle