Kerho ottaa varaslähdön pudotuspeleihin

LIIGA / Ennakko
Konkaripuolustajan ei tarvitse hakea latausta keinotekoisesti.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK ja Blues lähtevät jatkamaan kautta tammikuun tuplaotteluiden jälkeen eri lähtökohdista. Pudotuspelipaikasta taistelevat hämeenlinnalaiset ovat saaneet kurssiaan pikkuhiljaa uomiinsa. Espoossa sen sijaan ollaan orastavassa laskusuhdanteessa.

Bluesin pistesaalis karttui HIFK:ta vastaan kolmella. Viikonloppua ennen espoolaiset olivat kolmen pisteettömän tappion putkessa. HPK sen sijaan oli saalistanut viikolla jaossa olleista pisteistä yhtä vaille täyden potin.

− Voitokas viikko, HPK:n apuvalmentaja Vesa Viitakoski tiivisti.

− Aiemmissa peleissä ei saatu maalipaikoista sisään ja vastustaja rokotti meidän virheistä. Nyt voisi sanoa, että tilanne on jopa päinvastainen.

Pudotuspelit alkoivat jo nyt

HPK:n ja Bluesin aiemmissa kohtaamisissa on tehty ainoastaan kolme maalia per ottelu. Molemmilla kerroilla voittaja ratkesi yhden maalin erolla. Viitakosken mukaan tiedossa on jälleen tasaista vääntöä.

− Tiukkoja pelejähän ne ovat olleet. Blues on parantanut joulukuun alun jälkeen peliä selvästi.

HPK taistelee paikasta pudotuspeleihin. Runkosarjan loppu on jo eräänlaista pudotuspelikamppailua hämeenlinnalaisille. Jokainen voitto tulee tarpeeseen.

− Kolme pistettä helpottaisi kyllä meidän jatkojuoksua, Viitakoski myönsi.

HPK:n kaikkien aikojen pistepörssin kärkinimeksi noussut ja samalla 600. ottelunsa Kerhossa pelannut Marko Tuulola löysi tilanteesta jotain hyvääkin.

− Riippuu pelaajasta tietysti, mutta onhan se mukava tilanne, ettei tarvitse keinotekoisesti hakea latausta otteluun, konkaripuolustaja pohti.

Uskoa HPK-leirissä ei ole pudotuspelien suhteen menetetty. Joukkue kärkkyy kolmen pisteen päässä viimeisellä pudotuspelipaikalla olevan Ilveksen takana.

− Jos me emme itse kopissa siihen usko, niin kenenkäs tehtävä se olisi uskoa, Tuulola täräytti.

− Minusta on hienoa pelata kun on panosta.

Jatkuuko Liivikin ketjun kuuma vire?

Bluesin valopilkku edellisissä otteluissa on ollut tehokkaasti pelannut nelosketju. Siim Liivikin, Eetu Pöystin ja Ilmari Pitkäsen muodostama troikka iski viikonloppuna HIFK:n verkkoon yhteensä viisi maalia.

Myös Kerhoa vastaan erityisesti Liivikillä on kulkenut. Hän on iskenyt maalin molemmissa aiemmissa kohtaamisissa.

Kim Hirschovitsin edellisestä pelitilannemaalista on vierähtänyt pitkä tovi. Edellisen kerran syyskuussa onnistunut Blues-kippari ratkaisi ottelun HIFK:ta vastaan voittomaalikilpailussa. Myös muiden hyökkääjien peli on hieman yskähdellyt. Daniel Widingin hyvä vire on kääntynyt kohti heikompaa ja se on vaikuttanut myös ketjukavereiden otteisiin.

Puolustuksesta Joonas Jalvanti joutui perjantaina jättämään Liiga-ottelun väliin pitkästä aikaa. Kyseessä ei ollut loukkaantuminen, vaan valmentaja Jyrki Aho ei ollut tyytyväinen ailahtelevasti pelanneen puolustajan otteisiin.

HPK:lta varmuudella sivussa ovat Antti Aarnio, Jesse Saarinen ja Jyri Niemi. Viikonlopun Ilves-otteluissa tärskyjä saaneet Juuso Vaino ja Craig Schira ovat harjoitelleet jo joukkueen mukana normaalisti. Puolustajien lopullinen pelikunto ratkeaa kuitenkin vasta ottelun alla.

Bluesin runkopelaajista ainoastaan HPK:sta kesken kauden hankittu puolustaja Joni Tuominen on varmuudella sivussa.

Seuraa Heitä

Ilmari Pitkänen #73 |

Laitahyökkääjä

On ollut yksi Bluesin tehokkaimmista pelaajista viime aikoina. Muodostaa Siim Liivikin ja Eetu Pöystin kanssa yhden Liigan laadukkaimmista nelosketjuista.

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Vänttinen viilettää kahden ottelun maaliputkessa. Ovatko osumat tehneet hyvää savonlinnalaisen ylänupille?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Borna Rendulic 2 4 6
2.Craig Schira 1 3 4
3.Tuomas Vänttinen 2 2 4
4.Ville Järveläinen 1 3 4
5.Joonas Vihko 3 1 4
Blues M S P
1.Ilmari Pitkänen 3 1 4
2.Eetu Pöysti 1 3 4
3.Siim Liivik 2 2 4
4.Philip McRae 1 1 2
5.Olli Malmivaara 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle