Bluesille tunteikas voitto kotipäätöksessä

Blues pääsi juhlimaan kauden kotipäätöksessä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin kauden viimeinen kotiottelu päättyi hienotunnelmaisessa ottelussa komeaan voittoon SaiPasta.

Blues otti kolme pistettä ensimmäistä kertaa sitten tammikuun lopun, kun kotietua puolivälieriin tavoitteleva SaiPa kaatui maalein 4-2.

Blues oli kääntänyt tappioaseman johdoksi toisessa erässä ja SaiPan suunnitellessa loppukiriään kotijoukkue pääsi vastahyökkäkseen vieraiden sekoillessa vaihdon kanssa. Timi Lahtinen ja Ilmari Pitkänen sahasivat puolustuksen ohi ja Pitkänen teki 3-1-osuman. Osuma jäi voittomaaliksi, kun molemmat onnistuivat vielä kertaalleen.

Ottelun alkuvaiheessa joukkueet pelasivat virheitä vältellen, eikä suuria tapahtumia nähty. Ensimmäinen isompi virhe sattui Joonas Niemelälle, joka ei saanut katkaisua helpohkoa rännikiekkoa ja näin SaiPan Chad Rau ja David McIntyre hyödynsivät sen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin sputnikien johdossa.

− SaiPa aloitti hyvin, emme pystyneet aivan sillä tavalla kuin pitäisi. Peli imaisi meidät mukaan toisesta erästä lähtien, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho näki.

Toisessa erässä pelin suunta muuttui. Blues hallitsi suurta osaa erästä, vaikka laukaustilastot näyttivätkin varsin tasaisilta. Jere Seppälä ohjasi Veeti Vainion laukauksen maaliin ja peli oli tasan.

− Ajoin vain maalille ja osui sitten mailaan. Hyvä veto Veetiltä, ilman sitä ei olisi maalia syntynyt, Seppälä totesi vaatimattomana.

Seppälä oli järjestämässä myös johto-osumaa, sillä Antti Suomela onnistui tekemään ylivoimamaalin puolustajan laukauksen irtokiekosta.

Kolmannessa erässä SaiPan Matti Järviselle avautui loistopaikka tasoitukseen maalin kulmalta, mutta Christian Engstrand venytti räpylänsä eteen. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Pitkänen iski vastahyökkäyksestä Bluesin kolmannen maalin ja Suomela osui sen jälkeen omasta päästä tyhjään maaliin, joten peli oli selvä. Bluesin ote kuitenkin kirposi sen verran, että Tommi Jokinen onnistui kaventamaan taululle loppulukemat.

− Hienoa nähdä nuorten miesten taistelua, esimerkiksi [Matias] Nisula peitti laukauksia ja Erno Hopponen pelasi parhaan pelinsä meillä, Aho korosti.

− Alut ovat olleet viime aikoina vaikeita, mutta tänään saimme hyvän alun. Sen jälkeen iski pieni luulotauti ja Blues pääsi peliin sisälle. Käännettä ei sitten enää tähän peliin löytynyt, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen arvioi.

− Fanien ja yleisön tuella puristimme kolmen pisteen voiton, Seppälä kiitteli.

Bluesin kausi päättyy torstaina Jyväskylässä. Myös SaiPalla on tiedossa Jyväskylän reissuja, sillä joukkue kohtaa JYPin puolivälierissä. Sitä ennen on kuitenkin edessä runkosarjan päätösottelu, jonne vieraaksi saapuu HIFK.