HPK taistelemaan jatkotoiveista Espoossa

LIIGA / Ennakko
Onnistuuko Bluesin Tommi Huhtala murtamaan yskineen HPK-puolustuksen?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoossa kohtaavat tiistaina vielä pudotuspeleihin mielivä HPK ja keskikastin kamppailua käyvä Blues. Hämeenlinnalaisilla on tasan kymmenen runkosarjapelin verran aikaa kuroa sarjataulukon alempi viiva kiinni ja kivuta play-offeihin. Poikkeuksellisen hyviä onnistumisia kuitenkin tarvittaisiin, sillä pykälää ylempänä oleva Ilves on jo 10 pistettä karussa.

Jyrki Ahon johtama kotijoukkue käy äärimmäisen tiukkaa taistelua jatkosta viiden keskikastin joukkueen kanssa. Kurssi kääntyi kahdessa viime pelissä takaisin voittojen suuntaan. Torstain HIFK-voitto meni kuitenkin suurelta osalta helsinkiläisten vaatimattoman suorituksen piikkiin. Porissa taas espoolaiset ottivat 3-1-voiton joukkueelta, jonka jatkopaikka on enää teoreettinen ja fokus ensi kaudessa.

Ehkä merkittävintä kahdessa Blues-voitossa oli, että tuoreimmalla ulkomaanavulla, laitahyökkääjä Justin DiBenedettolla alkoi kulkea. Myös kapteeni Kim Hirschovits onnistui paremmin kuin aikoihin. Tämä lupaa hyvää jo ennestään laajan pistepotentiaalin omaavalle ryhmälle. Myös HPK:lla on ollut viime aikoina onnistujia laajalla rintamalla, Bluesin Tommi Huhtalan tasoisia varmoja maalintekijöitä Pasi Arvosen joukoissa ei kuitenkaan ole.

Tasainen taistelupari

Vierailija on tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa. Kerho on kuitenkin hävinnyt nämä neljä peliä pistetaulukon valossa vahvemmilleen. Vieraissa on kulkenut erityisen tappiollisissa merkeissä, neljä viimeisintä peliä vieraissa on päättynyt häviöön. Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat menneet 2-1 HPK:n hyväksi.

Tähänastiset tiukat kohtaamiset on ratkaistu kahdesti yhden maalin ja kerran kahden maalin erolla. Tilastot eivät lupaa maalijuhlaa myöskään erikoistilanteiden osalta: HPK:n vierasylivoima on Liigan heikointa, samoin Bluesin ylivoima kotona.

Hämeenlinnalaisten puolustus on tehnyt edellisissä peleissä takaiskuihin johtaneita virheitä. Samalla osastolla on kompuroinut myös Blues. HPK-vahti Juuse Saros on kerännyt kauden aikana komeat torjuntaprosentit, mutta viimeisimmässä pelissä Lukkoa vastaan hänellekin sattui huonompi ilta. Espoolaisten puolella Lars Volden on matkustanut olympiamittelöihin ja kakkosvahtina nähdään Kaapo Kähkönen.

Bluesin loukkaantumistilanteessa ei ole muutoksia edelliseen peliin, kertoo joukkueenjohtaja Ilari Näckel.

Pelien osalta hän toteaa sen faktan, että Bluesin tulokset ovat viime aikoina vaihdelleet enemmän kuin viime vuoden puolella.

— Lähinnä olisi saatava aikaan vakaa suunta ylöspäin.

Näckel uskoo, että vastustaja tulee hakemaan voittoa Espoosta tosissaan.

— HPK taistelee hengestään, joten eiköhän huomenna nähdä vastassa kaikkensa antava joukkue.

Seuraa Heitä

Juuse Saros #74 | Nashville

Maalivahti

Pystyykö nuori HPK-vahti nousemaan tasolleen kun ratkaisun paikat ovat käsillä?

Justin DiBenedetto #81 |

Hyökkääjä

DiBenedetto onnistui HIFK:ta vastaan ylivoimalla kahdesti. Saako Blues kanadalaisesta jatkossakin YV-tehoja?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tommi Huhtala 3 3 6
2.Kim Hirschovits 2 3 5
3.Miro Aaltonen 1 3 4
4.Kalle Kaijomaa 0 3 3
5.Tomi Sallinen 1 2 3
HPK M S P
1.Jesse Saarinen 1 3 4
2.Juha Koivisto 1 2 3
3.Jyri Niemi 0 2 2
4.Ossi-Petteri Grönholm 1 1 2
5.Teemu Rinkinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle