HPK mainiossa lennossa – tiistaina kaatui Blues

LIIGA / Raportti
HPK:n ja Bluesin välisessä kamppailussa nähtiin myös kovia otteita.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Liigan sarjataulukossa yhdentenätoista oleva HPK käy jo omia pudotuspelejään. Joukkue on yltynyt hyvään lentokeliin, sillä tiistaina Kerho otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Tiistaina HPK kaatoi Bluesin maalein 4-2.

Liigan sarjataulukon yhdentenätoista majaileva HPK käy tällä hetkellä jo omia pudotuspelejään, hämeenlinnalaiset yrittävät kivuta kympin sakkiin ja yltää kevään pudotuspeleihin.

Voitot ovatkin Kerholle tällä hetkellä poikkeuksellisen tärkeitä. Tiistaina HPK saalisti yhden voiton, kun joukkue pisti nurin Espoon Bluesin maalein 4-2.

- Nämä olivat isot pisteet meille. Nämä ovat tärkeitä pisteitä, jos aiomme playoffseihin mennä. Nyt meillä on voittoputki päällä, tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Blues-voittoa HPK:n puolustaja Ossi-Petteri Grönholm.

HPK on tällä hetkellä Liigan sarjataulukossa yhdentenätoista ja joukkueen piste-ero sarjataulukon kymmenenteen Pelicansiin on enää vain yksi piste. Kerhon tilanne sarjataulukossa on ihan lupaava, sillä lahtelaisilla on myös yksi peli Pallokerhoa enemmän pelattuna.

HPK liitää voittoputkessa

HPK:n osakkeita on varmasti nostanut se, että joukkue on jälleen viime aikoina yltynyt kovaan vireeseen. Tiistaina Pallokerho nappasi jo neljännen peräkkäisen voittonsa.

Pallokerhon puolustajan Grönholmin mukaan hyvä pelivire on sen ansiota, että HPK on yksinkertaistanut peliään. Kerhon lentokeliin ovat vaikuttaneet myös joukkueen saamat onnistumiset.

- Me olemme varmasti palanneet perusasioihin, siellä on jokaisella omat tehtävänsä ja pyrimme menemään simppelisti eteenpäin. Kiekko on myös pomppinut maaliin ja itseluottamus on kasvanut. Sitä kautta niitä onnistumisia on tullut, Grönholm havaitsi.

Tiistaina HPK nujersi Bluesin maalein 4-2. Bluesin voittaminen oli tärkeä Kerholle, mutta voitosta huolimatta oranssipaitojen peliesitys ei aivan parasta mahdollista ollut.

- Tunteet ovat ristiriitaiset. Hieno kolmen pisteen voitto, parhaimmillamme emme tänään silti olleet. Kiekollinen pelaamisemme ei ollut tänään hyvää, Kerhon ykkösluotsi Pasi Arvonen kommentoi peliä.

- Maalipaikoissamme olimme erittäin tehokkaita ja joukkueeltamme löytyi hyvää puolustamista. Sekä taistelua koko ajan.

Kerho heilutteli maaliverkkoa Bluesia vastaan neljästi, HPK:n avausmaalista ja samalla myös koko ottelun ensimmäisestä maalista vastasi hämeenlinnalaisten nuori 21-vuotias puolustaja Petteri Nikkilä.

Petteri Nikkilä viimeisteli liigauransa avausmaalin

Maali oli Nikkilälle myös koko liigauransa ensimmäinen osuma ja tuo Nikkilän onnistuminen merkittiin ottelun pöytäkirjoihin ajassa 14.33.

Nikkilä sai maaliinsa komean syötön toiselta HPK:n puolustajalta Ossi-Petteri Grönholmilta.

- Maali maistui hyvältä. Sain aika hyvän syötön Grönholmilta ja pääsin rauhassa laukomaan kiekon maaliin, Nikkilä kuvaili osumaansa.

HPK:n päävalmentajan Arvosen tavoin myöskään Nikkilä ei ollut täysin tyytyväinen HPK:n peliesitykseen Blues-pelissä vaikka voitto ja kolme pistettä maistuivatkin.

- Aika sekava peli oli, menetimme melko paljon kiekkoja keskialueella. Onneksi silti voitimme, tärkeä voitto, Nikkilä sanoi.

Blues antoi tiistain ottelussa hyvän vastuksen Pallokerholle. Espoolaiset esimerkiksi hyökkäsivät Kerhoa vastaan ihan hyvin ja antoivat painetta HPK:n puolustukselle. Tästä kertoo omaa kieltään myös Kerhon maalivahdille Juuse Sarokselle kertyneet 34 torjuntaa.

- Vähän ärsyttävä, kovaa antoi painetta. Tuli kovaa päälle, Nikkilä kuvaili tiistain vastustajiaan Bluesia.

» Lähetä palautetta toimitukselle