Hämeenlinnassa otellaan miltei jumbofinaali

LIIGA / Ennakko
HPK:n pelaajat luistelevat seuraavaksi liigajumbo Bluesin kimppuun.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa on päävalmentajavaihdoskohusta hiljalleen selvitty ja on aika ruveta jälleen keskittymään itse asiaan, pelaamiseen.

Hämeenlinnan Pallokerhossa on käynyt kova kohina puolentoista viikon ajan. Kohina huipentui maanantaina, kun HPK irtisanoi silloisen päävalmentajansa Kai Raution. Raution tilalle asteli joukkueen kakkosvalmentajan paikalta Pasi Arvonen.

Kohua ja puhetta on HPK:n ympärillä riittänyt, mutta nyt olisi aika ruveta jälleen keskittymään pelaamiseen, niin Kerhon joukkueen kuin kiekkoa seuraavan hämeenlinnalaisyleisönkin.

- Lähdetään puhtaalta pöydältä tekemään töitä. Nyt on katse eteenpäin, enkä usko, että huomenna näkyy tuskaa lainkaan, Arvonen vakuutti.

HPK kohtaa perjantaina kotijäällään Espoon Bluesin. Kamppailu on kahden heikosti kautensa aloittaneen joukkueen kohtaaminen, peli on liki pitäen jumbofinaali.

- Vähämaalinen ottelu tulossa. Pyrimme pelaamaan suoraviivaista peliä ja iskemään kaverin heikkouksiin, tuore päävalmentaja ennusti.

Hämeenlinnan Pallokerho on Liigan sarjataulukossa sijalla kaksitoista ja Espoon Blues on taulukossa vielä huonommin sijoittuneena, Blues on taulukon viimeinen.

- Bluesilla on ollut paljon maalin tappioita ja on aika pitkä tie saada ne maalin tappiot käännettyä voitoiksi, Jere Sallinen kertasi perjantain vastustajan lähtökohtia.

Joukkueet lähtevät perjantain otteluun päinvastaisista lähtökohdista. HPK on huilannut viikon verran, kun taas Bluesilla on tällä viikolla ollut luja pelitahti. Blues pelaa kuluvalla viikolla kaikkiaan neljä ottelua.

Maalinteko on HPK:n suurimpia murheen kryynejä

Kerhon peli on ruvennut lokakuun aikana takkuamaan. Kautensa oranssipaidat aloittivat hyvin, mutta lokakuun aikana joukkue on valahtanut Liigan sarjataulukon kolmanneksi viimeiseksi. HPK on lokakuussa tahkonnut viisi ottelua ja sikermä on saanut turpiinsa jokaisessa lokakuussa pelaamassaan pelissään.

Hämeenlinnalaisten suurimpia murheen kryynejä on ollut maalinteko. HPK on tehnyt vain yhden ainoan maalin jokaisessa viidessä edellisessä ottelussaan. Kaikkiaan Pallokerho on kolmanneksi vähiten maaleja viimeistellyt liigajoukkue.

- Vesa Viitakosken sanoja lainatakseni, se on aivan sama vaikka se kiekko menisi perseen kautta maaliin. Yhdellä kaudella Viitakoski teki 25 maalia, joista 20 meni perseen kautta maaliin, Arvonen veisteli.

Toinen Kerhon murheen kryyni on ylivoimapelaaminen. Oranssipaitojen ylivoimapeli on tilastollisesti Liigan huonointa. HPK on pistänyt ylivoimillaan kiekon reppuun yhteensä vain neljä kertaa.

Päävalmentajaansa tällä viikolla vaihtanut HPK tulee Blues-matsiin raikkain jaloin, Kerho on huilannut viikon verran. Edellisen pelinsä hämeenlinnalaiset pelasivat viime viikon perjantaina ja silloin joukkue sai rumin 5-1-luvuin turpiin Ilvekseltä.

Kun on vauhtiin päästy, niin antaa mennä vaan. HPK tulee pelaamaan kahtena peräkkäisenä päivänä kaksi peliä. Ensin Pallokerho kohtaa perjantaina Bluesin ja lauantaina Kerho matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi.

Hämeenlinnan Pallokerhon perjantainen vastus Espoon Blues on aloittanut kautensa jopa yllättävän surkeasti. Espoolaisjengi on liigajumbo ja edellisestä kymmenestä pelistään joukkue on onnistunut voittamaan vain kaksi ottelua.

Rinkelinmäelle Blues saapuu kolmen pelin tappioputkessa. Bluesilla ei ole pelaaminen sujunut kovin kaksisesti myöskään vieraskaukaloissa. Espoolaisjoukkue on Liigan huonoin vierasoukkue. Blues on voittanut tällä kaudella vain yhden kerran vieraskaukaloissa.

Blues kaipaa luottopelaajiltaan parempaa tulosta

Bluesilla on ollut kyllä hyvä työmoraali, mutta silti joukkue on ollut vaikeuksissa varsinkin vieraspeleissään. Blues on hävinnyt jo kahdeksan peräkkäistä vieraskamppailuaan.

Bluesilla on tällä kaudella ollut pahoja ongelmia. Bluesin pelitapa ei ole toiminut ja espoolaisten hyökkäyspelaaminen on takunnut. Joukkueella on ongelmia rakentaa hyökkäyspään tilanteita.

Ja jos Bluesin hyökkäyspelaaminen on sujunut heikosti, niin ei kovin hyvin ole toiminut Bluesin puolustuspelikään. Blues on eniten maaleja verkkonsa perukoille päästänyt liigajoukkue. Ja lisäksi Blues on myös Liigan surkein alivoimajoukkue.

Yksi syy Bluesin ongelmiin on se, ettei joukkueen avainpelaajat ole kyenneet ottamaan toistaiseksi sellaista roolia kuin heiltä olisi kaivattu. Esimerkiksi Kim Hirschovitsilta, Daniel Widingiltä, Teemu Rinkiseltä ja Kalle Kaijomaalta sekä Olli Malmivaaralta voisi odottaa nähtyä enemmän.

Bluesilla on tällä viikolla kova pelitahti. Espoolaisilla on ollut pelit tiistaina ja keskiviikkona. Nyt viikonvaihteessa Blues tulee puolestaan ottelemaan kaksi ottelua. Ensin sinipaidat kohtaavat perjantaina HPK:n Hämeenlinnassa ja lauantaina Blues isännöi kotonaan Porin Ässiä.

Seuraa Heitä

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

HPK tuskailee maalinteko-ongelmien kanssa. Helpotusta ongelmiin tulisi jo siitä, että Joonas Vihko yltäisi vihdoin sille tasolle, mitä mieheltä on lupa odottaa. Vihko on aloittanut kautensa vaisusti, ei ole kyennyt tekemään toistaiseksi vielä maalin maalia.

Kim Hirschovits #44 |

Keskushyökkääjä

Bluesin ykkössentteri Kim Hirschovits on vaellellut varjojen mailla viime peleissä. Ei ole päässyt tehopisteille jo viidessä peräkkäisessä pelissä. Joko HPK:ta vastaan saisi taas tulosta aikaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Ville Viitaluoma 1 2 3
2.Craig Schira 1 1 2
3.Juha Kiilholma 2 0 2
4.Jere Sallinen 0 1 1
5.Antti Bruun 0 1 1
Blues M S P
1.Tommi Huhtala 2 3 5
2.Joonas Jalvanti 1 2 3
3.Juuso Ikonen 3 0 3
4.Siim Liivik 1 1 2
5.Eetu Pöysti 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle