Miten sujuu epävarman HPK:n Espoon-debyytti?

LIIGA / Ennakko
Teemu Rinkinen saapuu Espooseen uudessa paidassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Epätasaisen otteluohjelman tuloksena HPK ja Blues ovat kohdanneet syksyn aikana vasta kerran. Tästä kohtaamisesta on jo puolitoista kuukautta, silloin Blues toi Hämeenlinnasta pisteet niukalla 2-1 -voitolla. Millaista osaa Espoon areenalla näyttelevät Bluesin vahva alivoima ja HPK:n tehoton ylivoima?

Muutamasta takaiskusta huolimatta Bluesin voidaan edelleen sanoa olevan nousukiidossa. Hämeenlinnan ritariryhmä on puolestaan suorittanut marraskuussa vaihtelevin tuloksin. Vieraissa HPK on hävinnut kolme peliä neljästä. Joukkueen sijoitus on tällä hetkellä yhdestoista, kaksi pykälää espoolaisia alempana.

Perjantaina HPK rämpi kotona, vaikka vastassa oli Liigan surkein vieraspelijoukkue Ässät, jolta puuttui kaksi avainpelaajaa. Joukkueen ainoan osuman teki Ville Viitaluoma käytännössä yksin ja puolustajan mailan kautta. Myös puolustus petti muutaman kerran pahasti. Ässät onnistui sekä yhdellä komealla soolosuorituksella että hyvin kokemattomalla nuorisoketjullaan.

Blues on puolustanut kotona hyvällä asenteella. Joukkue onkin voittanut lokakuun alusta eteenpäin kahdeksasta kotipelistä kuusi. Myös espoolaisten alivoima on pääosin toiminut hyvin. Lukkoa vastaan nähtiin sellainenkin erikoisuus, että Blues maalasi kahdesti neljällä miehellä pelatessaan. HPK:n ylivoima on puolestaan ollut luokatonta.

Ikosen jälkeinen ykkösketju ei tee tulosta

Tilasto puhuu karua kieltä Bluesin ykkösen suhteen, vaikka sitä ei heti huomaa. Tommi Huhtala kantaa kultakypärää, mutta hän on vastannut ykkösketjun tehoista lähes yksin. Juuso Ikosen ollessa mukana ykkösvitja takoi viidessä pelissä viisi maalia. Nyt nämä ovat onnistuneet keskenään vain kolmasti 15 pelissä. Kaikki muut pisteensä Huhtala on tehnyt muilla yhdistelmillä.

Torstaina Jyrki Aho veti johtopäätökset ja siirsi Miro Aaltosen ykkösketjun oikeaan laitaan Nico Nybergin tilalle. Voittoa ei kuitenkaan vieläkään tuonut kotiin ykkösketju, vaan aivan muut nimet. Tällä kertaa kapteeni Kim Hirschovits rakensi ansiokkaasti pelipaikkoja, mutta yhteistä säveltä viimeistelijöiden kanssa ei vain löytynyt.

Sinisten onneksi esiin on noussut sellaisia yllättäjiä kuin uransa parasta kautta pelaava nelosketjun Eetu Pöysti. Myös kakkosketjun ikiduunari Tomi Sallinen on kasvattanut komeasti tehojaan marraskuun aikana.

Kotijoukkueen kokoonpano saattaa elää jonkin verran lauantain aamujäiden jälkeen. Turussa sivussa olleiden puolustaja Jere Seppälän ja laituri Peter Tiivolan mahtuminen kokoonpanoon ratkeaa lauantain aikana.

Seuraa Heitä

Philip McRae #10 |

Hyökkääjä

Amerikkalainen syötti kaksi maalia torstaina. Ei ole joukkueensa taitavimpia kiekon kanssa, mutta puurtaja Tomi Sallisen vierellä miehellä on potentiaalia ratkaista.

Teemu Rinkinen #63 |

Laitahyökkääjä

Rinkisellä on taustallaan tulokseton alkukausi Bluesin paidassa. Jaksaako syttyä näyttämään osaamistaan vanhassa kotiluolassa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Eetu Pöysti 1 2 3
2.Siim Liivik 1 2 3
3.Philip McRae 0 2 2
4.Jere Seppälä 1 1 2
5.Jussi Makkonen 1 1 2
HPK M S P
1.Joonas Vihko 1 3 4
2.Teemu Rautiainen 1 1 2
3.Aleksi Laakso 0 2 2
4.Juuso Vainio 1 1 2
5.Otto Paajanen 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle