Maagiset huippuhyökkääjät kohtaavat Lahdessa

LIIGA / Ennakko
Keränen ja Sopanen kohtaavat Lahdessa.
Kuva © Miika Arponen
Tampereen Ilves saapuu tiistaina Lahteen haastamaan viime aikoina nousujohteisesti esiintyneen Pelicansin. Ottelun kuumin kaksinkamppailu nähdään joukkueiden tehohyökkääjien Vili Sopasen ja Michael Keräsen välillä. Kumpi pistelinko nousee äärimmäisen tärkeän kamppailun ratkaisijaksi?

Pelicans ja Ilves iskevät tiistaina yhteen kamppailussa, jossa riittää panosta. Molemmalle joukkueelle jokainen piste on äärimmäisen tärkeä, sillä taistelu playoff-paikoista käy tulikuumana. Pitkiin tappioputkiin ei tässä vaiheessa kautta ole enää varaa. Tunnetta ja kovaa kamppailua lienee odotettavissa, kun kiekko tippuu Lahdessa jäähän, sillä Pelicans löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän, ja Ilves sijalta kymmenen, vain pisteen perässä pelikaaniparvea.

Kotijoukkue Pelicans on terästäytynyt viime aikoina. Vaikka lahtelaisjoukkueen pelaamisesta puuttuu edelleen rohkeutta ja suunnitelmallisuutta, on se onnistunut puristamaan pisteitä viime otteluista mukavan määrän. Kuntopuntarissa Pelicans keikkuu kolmannella sijalla.

Ilves aloitti pelinsä vahvasti joulutauon jälkeen. Heti tauon päätyttyä tupsukorvat napsivat viisi voittoa putkeen, kunnes JYP katkaisi voittokulun 10. tammikuuta. JYP-tappion jälkeen Ilveksen iloinen meininki on muuttunut vaisummaksi. Viime viikon kolmessa ottelussa Ilveksen pelaamisesta puuttui täysin sen vahvuudet, eli kova pelinopeus ja -rohkeus. Tuloksena näistä otteluista oli vain yksi piste.

Maalivahtien osalta Pelicansin tilanne on parantunut. Jere Myllyniemen torjuntaprosentti viidestä viimeisestä kamppailusta on tasan 95 prosenttia, ja hän on torjunut myös yhden nollapelin. Ilveksen Ville Kolppasella on alla pari tavallista huonompaa peliä viime viikolta.

Kauden aikaisemmista kohtaamisista Ilves on voittanut kaksi ja Pelicans yhden. Molemmilta joukkueilta lienee sivussa useampi avainpelaaja. Ilveksen riveistä juuri ennen ottelua tippui Sami Sandell ja Konsta Mäkinen. Pelicans menetti sairastuvalle Etelä-Suomen Sanomien verkkosivujen mukaan Pavel Rosan.

Sopanen vs. Keränen

Lahdessa on luvassa kahden värikkään tehohyökkääjän kaksintaistelu. Taikurimaisista tempuistaan tunnetut Vili Sopanen ja Michael Keränen ottavat toisistaan mittaa. Joukkueiden kultakypäriä kantavat taitoniekat ovat isossa roolissa ottelun lopputuloksen kannalta.

24-vuotias Keränen on yksi SM-liigan mielenkiintoisimmista pelaajista tällä hetkellä. Sensaatiomaista läpimurtokautta tekevä Keränen on tykittänyt tiensä sarjan pistepörssin piikkipaikalle. 39 ottelussa on syntynyt 11+27=38 tehopistettä.

Huikaisevan taitavaa, rohkeaa, älykästä ja alati vaarallista Kerästä voi kutsua todelliseksi MVP:ksi. Keräsen merkityksestä Ilvekselle kertoo se, että joukkue on onnistunut voittamaan vain kolme ottelua, joissa Keränen ei ole tehnyt yhtään tehopistettä. Keräsen ollessa tehopisteillä, Ilveksen voittoprosentti on 64%.

26-vuotias Sopanen on syttynyt roihuavaan liekkiin. Uransa parasta jääkiekkoa pelaava Sopanen on tammikuun seitsemässä ottelussa nakuttanut tehot 4+4=8. 32 tehopisteellä pistepörssin kymmenenneltä sijalta löytyvä Sopanen on kypsynyt pelaajana ja löytänyt paljon kaivattua tasaisuutta esityksiinsä.

Isokokoinen ja itseluottamusta puhkuva Sopanen on Pelicansille yhtä arvokas ja ratkaiseva pelaaja, kuin Keränen Ilvekselle. Pelicans on voittanut 15 ja hävinnyt vain viisi ottelua, joissa Sopanen on ollut tehopisteillä. Sopasen jäädessä pyöreään nollaan tai ollessa pois kokoonpanosta, on Pelicans voittanut vain kuusi ottelua ja hävinnyt jopa 17 kertaa.

Tiistaina nähdään kumpi näistä sarjan huippuhyökkääjistä ottaa show'n haltuunsa. Juhliiko Ilves ylivoima-ekspertti Keräsen johdolla, vai tarjoaako Sopanen viihdettä koko rahan edestä lahtelaisyleisölle?

Seuraa Heitä

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Isokokoinen rightin mailalla laukova Sopanen on nykyään fysiikaltaan paljon vahvempi kuin aikaisempina vuosina. Suojaa kiekkoa hyvin, pelaa kovalla itseluottamuksella, rakentaa maalintekopaikkoja joukkuetovereilleen ja uskaltaa haastaa vastustajia taidollaan. Tykkää jaella syöttöjä vastustajan maalin takaa. Sopanen on Pelicansin tärkein pelaaja tällä hetkellä.

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Äärimmäisen taitava ja yllätyksellinen. Laukoo kovaa ja haastaa pehmeillä käsillään rohkeasti vastustajan puolustusta. Kehittänyt viime kaudesta myös kahden suunnan peliään ja fysiikkaansa. Itseluottamus on huipussaan. Ketjukaveri Sandell tippui viereltä pois loukkaantumisen vuoksi, joka voi vaikuttaa Keräsen peliin jonkin verran.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Vili Sopanen 2 3 5
2.Pekka Saarenheimo 2 2 4
3.Pavel Rosa 3 1 4
4.Timo Pärssinen 1 2 3
5.Jan Latvala 2 1 3
Ilves M S P
1.Michael Keränen 0 3 3
2.Ville Korhonen 0 3 3
3.Sami Sandell 1 2 3
4.Simon Gysbers 1 1 2
5.Turo Asplund 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle