HPK:n tuska ei hellitä

LIIGA / Raportti
HPK väänsi perjantaina Bluesia vastaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lokakuu on ollut Hämeenlinnan Pallokerholle vaikea. HPK on lokakuun aikana pelannut kuusi ottelua ja hävinnyt ne kaikki. Perjantaina Kerho nujertui Espoon Bluesille.

Espoon Blues voitti Kerhon maalein 2-1 (0-1, 2-0, 0-0). Niin kuin jo monessa aiemmassakin pelissä myös Bluesia vastaan viimeistely oli Pallokerholle vaikeaa. HPK ei ole peräti kuudessa peräkkäisessä pelissä saanut aikaiseksi kuin yhden ainoan osuman.

- Oli katkera tappio. On kovin tuskaista saada tehtyä enemmän kuin yksi maali. Ei olla moneen peliin tehty sitä toista maalia, vaikeroi Kerhon laitahyökkääjä Joonas Vihko.

- Paikkoja oli taas nytkin, mutta tämä on tällaista nyt. Nihkeää on.

Maalinteko oli luonnollisesti myös HPK:n päävalmentajan Pasi Arvosen huolenaiheena perjantaisen kamppailun päätyttyä.

- Työmoraalimme olen tyytyväinen. Pelaajamme halusivat taistella, mutta varmaan jokainen tietää, mistä tämä kiikastaa tällä hetkellä. Kyllä me lukuisia paikkoja tuhlasimme nytkin, Arvonen tuskaili.

Synkkä lokakuu

Kerhon lokakuun piste- ja maalisaldot näyttävät karuja lukemia. Kuusi pelattua peliä, nolla pistettä ja vain kuusi tehtyä maalia. Kuinka verkkoa saisi heiluteltua useammin?

- Meidän pitää suoraviivaistaa peliämme ja iskeä niitä reboundkiekkoja sisään, jotka veskarit antavat.

- Pelaamisemme menee välillä liian hienoksi. Meidän on yksinkertaistettava peliämme, niin varmaan sitä kautta saamme lisämaaleja, Vihko ruoti.

Lokakuu on ollut murheellinen Kerholle. HPK on luistunut lokakuun puolella tappioputkeen, hämeenlinnalaisjoukkue on hävinnyt jo peräti kuusi peräkkäistä peliään. Miksi?

Vihkon mielestä osasyynsä on tapaus Kai Rautiossa. Raution ja HPK:n pelaajien välit tulehtuivat niin pahasti, että Rautio irtisanottiin joukkueen päävalmentajan tehtävistä maanantaina. Toiseksi syyksi Vihko puolestaan näkee yliyrittämisen.

- Tässä on ollut kaikenlaista kalapaliikkia, niin kuin kaikki tietävät. Kyllä siellä varmaan jollain on ollut sellaista ajatusta, että jotain häslinkiä on taustalla, Vihko tuumi.

- Kyllä joukkueessamme näyttämisen halua on ja yritys on kova, mutta välillä tuntuu, että mennään välillä yliyrittämisenkin puolelle. Se on kans varmasti yksi syy siihenkin, miksei me olla sitä toista maalia pystytty tekemään.

HPK on lokakuun aikana valunut Liigan sarjataulukossa jo kolmanneksi viimeiseksi. Hämeenlinnalaisleirissä riittää kuitenkin yhä uskoa, että joukkue tulee vielä selättämään vaikeutensa ja lähtemään nousuun.

- Kaudesta on vasta kolmasosa pelattuna ja pisteitä on pirusti jaossa. Uskoa on. Eka erä näytti Bluesiakin vastaan ihan hyvältä ja siitä meidän on otettava paljon oppia. Samanlainen asenne on jatkossa säilyttävä 60 minuuttia.

- Työmoraalimme herpaantui sitten toisessa erässä, kun Blues pääsi paremmin peliin kiinni.

Kerhon jänne ei pitänyt toisessa erässä Bluesia vastaan

Niin, HPK johti peliään Bluesia vastaan vielä ensimmäisen erän jälkeen maalein 1-0. Ottelun toisessa erässä Blues sitten käänsi pelin itselleen, teki kaksi maalia ja luikki 2-1-luvuin johtoon. Näistä muodostuivat myös pelin loppunumerot.

Bluesin kaksi maalia syntyivät Kerhon pahojen puolustuspään virheiden avittamana.

- Toisessa erässä jänteemme ei ihan pitänyt niin kuin sen olisi pitänyt pitää. Emme pelanneet siinä erässä tarpeeksi kurinalaisesti. Molemmat Bluesin maalit järkyttävistä henkilökohtaisista virheistä, Pallokerhon ykkösluotsi Arvonen vaikeroi.

Ja samaa asiaa tuskaili myös Vihko.

- Kyllä meillä tekemisen meininkiä on, mutta niin kuin tänäänkin taas. Pieni herpaantuminen toisessa erässä ja pari maalia omiin. Teimme pelaamisen itsellemme vaikeaksi, Vihko kommentoi.

HPK kärsi siis perjantaina jo kuudennen peräkkäisen tappionsa. Tästä huolimatta Kerhon pukukopissa on yhä hyvä ilmapiiri.

- Minun mielestäni kopissamme on pirun hyvä ilmapiiri. Vaikeaa on ollut, mutta kyllä treeneissämme on hyvä meininki, Vihko sanoi.

Ilmapiiri on myös parantunut Pallokerhon suorittaman päävalmentajan vaihdoksen jälkeen.

- Kyllä se on parantunut. Siellä on ollut kuitenkin ylimääräistä härdelliä ja nyt kun asiat on selvitetty, niin tuntuu, että porukka pystyy ottamaan asiat rennommin. Kenenkään ei tarvitse enää miettiä valmentajakysymystä, Vihko kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle