Nihkeällä esityksellä sarjakolmoseksi

LIIGA / Raportti
Olavi Vauhkosen jatkoaikamaali siivitti keltapaidat hankalan ottelun herraksi.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
SaiPa ja Ässät eivät tarjonneet tiistaina pelillisiä herkkuja, mutta kotiyleisö sai lopulta haluamansa. Lappeenrantalaiset nappasivat jatkoaikavoiton Olavi Vauhkosen osumalla lukemin 2−1.

Kirpeä pakkanen ja tiistai-ilta eivät antaneet povata mitään yleisöryntäystä Kisapuistoon, mutta verrattaen runsaslukuinen kotiyleisö pääsi tuulettamaan lopulta voittoa.

SaiPa pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla, jossa keltapaitojen sankariksi nousi Olavi Vauhkonen. Maskimiehen roolissa toiminut Vauhkonen pääsi ohjaamaan kiekon maaliin Jaakko Rissasen mainiosta syötöstä.

Pitkään kolmessa pisteessä kiinni olleet vierailijat joutuivat lopulta tyytymään vain yhteen sarjapisteeseen. Ässien Sami Lähteenmäki rikkoi kuparisen päätöserän alussa ja Ässät puolusti johtoaan hallitusti.

Lukuisia hyviä torjuntoja poiminut nuori ässävahti Rasmus Rinne kuitenkin nukahti paineen alla kohtalokkaasti.

Rinne menetti kiekon karvaamaan tulleelle Sami Venäläiselle ja pirteästi läpi pelin rynninyt Markku Flinck tasoitti ottelun reilut kuusi minuuttia ennen loppua kauden kolmannella osumallaan.

− Kyllä se hyvältä maistuu, kun saa tehdä maaleja. Ei niitä liikaa ole tullut tehtyä. Tuollaisia välillä tulee ja pitää toivoa, että noita tulisi lisää, Flinck totesi tyytyväisenä.

SaiPa jäi telineisiin - Ässiltä vahva alku

Ottelun ensimmäinen puolisko oli porilaisilta vahvaa vieraspelaamista. Joukkue luisteli terävästi ja oli ahneempi kamppailuissa. Etenkin loistavasti toiminut kakkoskenttä Dragan Umicevicin johdolla aiheutti SaiPalle päänvaivaa.

Flinckin mukaan kotijoukkueen valmistautuminen peliin ei ollut paras mahdollinen ja lääkkeet tulevaisuuteenkin ovat selvät.

− Pitää keskittyä pelin alkuun paremmin ja jatkaa, kuten tänään päätöserässä, kun saatiin lisää liikettä. Oli nihkeä alku, eikä oltu valmiina ollenkaan tänään. Se meinasi kostautua, mutta onneksi saatiin väännettyä voitto.

Kotikaukalossaan viime aikoina hieman ailahtelevammin esiintynyt SaiPa kipusi voitollaan sarjassa takaisin kolmanneksi ohi JYPin. Seuraavan kerran SaiPa on tulessa perjantaina Ilveksen vieraana.

Katkeran tappion kärsinyt patapakka puolestaan hyppää laatikkoon jo torstaina Kuopiossa, kun vastassa on jumbopaikalle tipahtanut KalPa.

» Lähetä palautetta toimitukselle