Pätkät ratkaisivat

LIIGA / Raportti
Ottelu on ratkennut. Blues alistuu kohtaloonsa, HPK aloittaa voitonjuhlat.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin ja HPK:n välinen ottelu oli vähämaalisuudestaan huolimatta kaksijakoinen, ja ottelun lopputulos, HPK:n 2-1-jatkoaikavoitto, kuvaakin peliä erittäin hyvin.

HPK:n maaleista vastasivat pelaavan kokoonpanon kaksi lyhintä pelaajaa. Teemu Rautiainen iski HPK-tasoituksen kolmannen erän puolessavälissä. Jatkoaikaratkaisun iski Jesse Saarinen alanurkkaan suuntautuneella laukauksellaan.

− Olen erittäin tyytyväinen kahteen pisteeseen. Eilisen jälkeen jokainen äijä nosti tasoaan tähän peliin, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen esitti näkemyksensä ottelusta.

Maalipaikat ottelussa olivat harvassa, ja sen Arvonenkin myönsi. Molempien joukkueiden puolustukset onnistuivat pitämään vastustajan pois maalin edestä suurimman osan pelistä.

Ottelun avauserä mentiin Bluesin komennossa. Osittain sitä auttoi HPK:n kaksi rangaistusta, vaikka kumpaakaan kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään. Kolmas ylivoimatilaisuus Bluesille oli tuloillaan, kun Siim Liivik kiskaisi kiekon maaliin. Maali jäi kuitenkin Bluesin ainoaksi ottelussa, eikä erityisen hyviä tilaisuuksia lisäosumiin tullut.

Juuse Saros on ollut viimeisen vuoden aikana espoolaisten peikkona, joskaan ei vielä suuresti tällä tasolla. Viime keväänä hän torjui HPK:lle A-nuorten mestaruuden Bluesia vastaan, harjoitusottelussa hän ylsi nollapeliin. Lauantaina kiekkoja meni selän taakse vain yksi.

− Alussa oli pari hyvää paikkaa, mutta ei minun hirveästi tarvinnut venyä, Saros kommentoi.

− Meillä oli nousujohteinen esitys pelissä. Ässät-tappion jälkeen oli kovasti haluja näyttää, löytyi paljon parempi peli-ilme tähän otteluun.

Saros on kauden edetessä ottanut selvän otteen maalivahtikollega Frans Tuohimaasta. Hän ei kuitenkaan jaksa ajatella asetelmaa pitemmälle.

− Peli kerrallaan mennään. Ei jää siitäkään kiinni, ettei jaksaisi pelata kahtena peräkkäisenä päivänä, Saros toteaa.

Bluesin esitys oli joukkueen heikoimpia viimeisen kuukauden aikana. Päävalmentaja Jyrki Aho ei kehunut ottelua:

− Ensimmäinen erä oli kohtalainen, mutta siinäkin vain ylivoimat käänsivät pelin meille. HPK:n eilinen tulos näkyi heidän halussaan voittaa. Sarjassa pitää olla tyytyväinen pisteeseen, peliesitykseen ei voi olla.

Blues ja HPK tekivät marraskuun alussa vaihtokaupan, ja nyt Teemu Rinkinen sekä Joni Tuominen pääsivät kohtaamaan ison joukon entisiä seuratovereitaan. Rinkinen ei erottunut suuremmin, Tuomisen lavasta lähti kohtalokas pitkä kiekko, jota seuranneesta aloituksesta HPK iski voittomaalinsa.

Seuraavan kerran joukkueet ovat tositoimissa tiistaina, jolloin HPK kohtaa Rinkelinmäellä KalPan ja Blues matkustaa Pelicansin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle