Kotiputki puoleenväliin

LIIGA / Ennakko
Tällä kertaa Espooseen saapuu keltapaitainen vierasjoukkue.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues on keskellä harvinaista kuuden kotiottelun putkea. Keskiviikkona edessä on sen kolmas kamppailu, kun vieraaksi saapuu SaiPa.

Blues on voittanut kolme edellistä otteluaan. Putki on toinen kauden aikana, ja tällä kertaa se on tuonut pisteen enemmän kuin edellinen vastaava. Siinä missä kaksi edellistä ottelua toivatkin kolme pistettä, pelilliseltä tasoltaan ne olivat täysin erilaisia. HIFK:ta vastaan joukkue esitti pitkälti kauden parastaan, TPS:ää vastaan pisteet irtosivat Eetu Laurikaisen loisto-otteiden ansiosta.

SaiPa voitti edellisen ottelunsa, jossa vastustajana oli Sport. Joukkue piti myös HIFK:ta tiukoilla, mutta joutui lähtemään kotiin tyhjin käsin 2-1-tappion myötä.

SaiPan ilonaiheisiin kuuluivat Brian Salcidon kaksi maalia Sportia vastaan. Oman pään pelaamisesta paljon kritiikkiä kerännyt jenkkipakki sai näin ainakin hyökkäyspäässä paljon aikaiseksi.

Bluesin Jussi Makkonen on onnistunut kahdessa edellisessä ottelussaan maalinteossa vaisumman alkukauden jälkeen. Makkonen on pelannut molemmat ottelut laitahyökkääjänä Miro Aaltosen sairastellessa.

Bluesin heikoin viime otteluissa on ollut Kalle Kaijomaa. HIFK:ta vastaan vieraiden ainoa maali syntyi hänen virheestään, ja TPS:ää vastaan Mikko Rantanen purjehti vauhdilla hänestä ohi ennen maaliaan. Näistäkin tapahtumista huolimatta Kaijomaa kuuluu Bluesin puolustuksen ehdottomiin luottonimiin ja saa vastuuta sekä yli- että alivoimalla.

SaiPan Dave Spina teki joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kaksi maalia, kun SaiPa nousi päätöserässä kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta voittomaalikilpailun voittoon. Sen jälkeen Spina on pelannut yhdeksän ottelua maaleitta, ja kuuden viimeisimmän pelin saldona ovat kiikarit.

Seuraa Heitä

Ilmari Pitkänen #73 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella Siim Liivikin ketjussa onnistunut Pitkänen lähti keväällä SaiPaan, mutta Lappeenrannassa onnistumisia ei tullut. Paluu Bluesiin on näyttänyt ajoittain parempaa, mutta tehot uupuvat edelleen.

Valtteri Virkkunen #21 |

Laitahyökkääjä

Pitkäsen palatessa Bluesiin Virkkunen matkasi toiseen suuntaan. Esiintyy nyt ensimmäisen kerran keltaisessa paidassa vanhalla kotiareenallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle