Nyt jos koskaan, Ilves!

LIIGA / Ennakko
Tamperelaiset ovat äityneet hyvään vireeseen.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kovaan vireeseen äitynyt Ilves hakee jälleen katkoa surulliselle saldolleen Jyväskylästä, sillä edellisestä voitosta Jyväskylässä on jo yli kahdeksan vuotta. Nyt siihen on oiva mahdollisuus, sillä joukkueet ovat keskenään täysin päinvastaisessa vireessä.

JYPin peli on tammikuussa ollut pääosin heikolla tasolla. Jyväskyläläiset nappasivat reilu viikko sitten hyvällä esityksellä jatkoaikavoiton Lukosta, mutta tuon jälkeen JYP on pelannut kaksi heikkoa ottelua. KalPa kaatoi haluttoman JYPin 4−2-lukemin Kuopiossa ja seuraavana päivänä Sport oli lukemin 2−3 parempi vieden ensimmäisen täyden pistepotin Hippokselta kuluvan kauden aikana.

Hurrikaaninuttujen pelaamisen ongelmallisimmaksi osuudeksi on muodostunut puolustuspelaaminen. Henkilökohtaiset virheet ovat edelleen liian suuressa roolissa, ja löysä pelaaminen maalinedustalla on korostunut viime kierroksilla. Esimerkiksi lauantaina Sport iski kymmenen sekunnin aikana kahdesti kiekon verkkoon Tuomas Tarkin nenän edestä.

Jos tarkastellaan viiden viimeisimmän ottelun kuntopuntaria, löytyy tilastoista varsin mielenkiintoinen yksityiskohta. Erityisesti vahvasta alivoimapelaamisesta tunnettu JYP on valahtanut sillä saralla sarjan toiseksi heikoimmaksi joukkueeksi. Lisäksi yli 40 minuuttia putkeen ilman ylivoimamaalia tekee hurrikaaniryhmästä tämän hetken heikoimman ylivoimajoukkueen.

JYP odottaakin ylivoimansa paranevan muun muassa nuorten MM-kisoista palaavan Juuso Ikosen avulla, joka pelannee jo Ilvestä vastaan. Jyväskyläläisten latautumisen yllä on leijunut kysymysmerkkejä kahdessa edellisessä ottelussa, sillä ilme on ollut ajoittain varsin vaisu ja haluton. Energisen Ilveksen voittamiseksi tarinan täytyy olla toinen.

Siirtyykö lento myös vieraskentälle?

Ilves on päässyt huimaan noususuhdanteeseen, sillä viiden ottelun otannalla tamperelaiset ovat sarjan toiseksi kovin joukkue. Kärpät on ainoa joukkue Ilveksen edellä, mutta Ilves osoitti maanantaina iskukykynsä myös oululaisia vastaan nappaamalla kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen.

Tupsukorvilla on kuitenkin ollut vaikeampaa vieraskentällä, sillä seitsemän edellistä vierasottelua ovat tuottaneet vain kolme pistettä. Yksi suurimmista ongelmista on ollut maalinteko, joten Ilves toivookin saavansa nuoret tähtensä Aleksi Mustosen johdolla nuorten MM-kisoista takaisin pelaavaan kokoonpanoon, vaikka Ilveksen kärkiketjut ovatkin olleet viime aikoina loistavia.

Jos Ilveksen hyökkäyspelaaminen on tökkinyt tasakentällisin, on sitä kompensoinut yleensä toimiva erikoistilannepelaaminen. Erityisesti liikkuvan ylivoimapelin voisikin kuvitella tuottavan jälleen hurrikaaniryhmälle tukun ongelmia.

Suuri mielenkiinto kohdistuu myös Ilveksen pelaavaan maalivahtiin. Vaikka Joonas Korpisalo onkin nauttinut ykkösmaalivahdin roolista, Juha Järvenpään viime aikojen otteet ovat olleet varsin vakuuttavia. Ilveksellä on menossa vahva kausi, eikä kahdeksan vuoden kirouksen katkeaminen jää ainakaan maalivahdista kiinni - oli luukulla kumpi tahansa.

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Arvio ottelusta: Jere Korkalainen

Ilves pystyi varsinkin joulukuussa haastamaan JYPin Hippoksella. Hyökkäyspelistä kuitenkin puuttui viimeinen terävyys, ja homma kaatui lopulta hermokontrollin pettämiseen päätöserässä.

Tällä kertaa tamperelaiset ovat kuitenkin huomattavasti vielä edellistä kohtaamista vahvemmassa vireessä, joten JYPille on luvassa hikinen iltapuhde. Suvantovaiheessa painivan JYPin tuska jatkuu ja Ilves nappaa historiallisen voiton.

Seuraa Heitä

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

19 ottelun maaliton putki tuli päätökseensä lauantaina Sportia vastaan. Joko apina tippui selästä?

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Pelityyliltään chihuahuaa muistuttava Rautiainen ei pienestä koostaan huolimatta kumartele ketään. Ollut molemmissa tämän kauden Jyväskylässä pelatuissa otteluissa näkyvästi esillä - niin hyvässä kuin pahassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle