Perhonen vastaan Hrachovina

LIIGA / Ennakko
Ei kultainenkaan kypärä aina päässä pysy.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPa pelaa keskiviikkona viikon toisen kotiottelunsa, kun vastustajaksi saapuu Tampereelta Tappara. Joukkueiden aiemmat keskinäiset pelit ovat päättyneet vierasvoittoihin ja voitot ovatkin kotijoukkue KalPalle 2-1.

KalPa on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kolme, Tappara sijalla yhdeksän. Piste-eroa joukkueiden välillä on tasan 10 pistettä, mutta KalPa on ehtinyt pelata kaksi peliä Tapparaa enemmän.

KalPa voitti edellisen ottelunsa maanantaina kotona, kun vastassa oli HPK. Samu Perhonen piti nollat ja ottelu päättyi lukemiin 2-0. Ottelun maaleista vastasivat Veli-Matti Vittasmäki, sekä Janne Keränen. KalPa hakeekin tänään viidettä perättäistä kotivoittoaan, eivätkä mahdollisuudet siihen ole lainkaan huonot. 

Myös Tapparan edellinen ottelu oli maanantaina ja se päättyi voittoon. Tappara haki Porista kaksi pistettä taisteltuaan Ässiä vastaan aina jatkoajalle asti. 2-1-lukemiin päättyneen ottelun Tapparan maaleista vastasivat Jan-Mikael Järvinen sekä Teemu Aalto, joka ratkaisi jatkoajalla pelin Tapparalle.

Molemmat joukkueet ilman ykkösvahtia

KalPassa torjuneen Eero Kilpeläisen kausi on ohi ja KalPa etsiikin uutta ykkösvahtia. Perhonen on hoitanut maalivahdinaluetta toistaiseksi, ja kolmessa viime ottelussa hänen taakseen ollaan osuttu kolmesti, mutta viime pelissä ei kertaakaan. 

Tapparan ykkösvahti Juha Metsola loukkaantui maanantaina Porissa, eikä ole tänään vielä pelikunnossa. Tapparan maalia vahtii tänään Dominik Hrachovina, joka aloittaa Liigassa ensimmäistä kertaa. Hrachovina jätti Ässät nollille maanantaina, sillä Ässien ainoa osuma tehtiin Metsolan selän taakse.

Tapparalla on tänään sivussa myös loukkaantuneet Stephen Dixon, sekä Jere Karjalainen. Ykkössentterin paikkaa hoitaa Dixonin poissaollessa Jarkko Malinen ja Karjalaisen tilalle laitahyökkääjäksi nousee mielestäni liian vähän nähty Teddy Da Costa

Seuraa Heitä

Dominik Hrachovina #49 |

Maalivahti

Ensimmäinen startti Liigassa.

Samu Perhonen #43 |

Maalivahti

Luukunavaajasta ykkösvahdiksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle