Lappeenrannassa sarjataulukot ja laskimet kuumana

LIIGA / Ennakko
Molemmat haluavat selvitä torstain painista voittajana.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Sekä Blues että SaiPa ovat siinä tilanteessa, että molempien kausi jatkuu runkosarjan päätyttyä, mutta vielä on arvoitus kuinka pian. Keskinäinen ottelukaan ei kaikkea ratkaise.

SaiPa on torstaina pakkovoiton edessä, mikäli lappeenrantalaiset mielivät päättää runkosarjan kuuden parhaan joukossa ja saada hengähdystauon peleistä. Muutoin edessä on lauantain Villi kortti -kierroksen ensimmäinen ottelu.

Mikäli KalPa häviää oman ottelunsa varsinaisella peliajalla Tapparalle, ei maalimäärällä ole SaiPalle väliä, kunhan voitto tulee kolmessa erässä. Jos KalPa nipistää Tapparalta pisteenkin, SaiPan on voitettava Blues vähintään kolmella maalilla. Tällöin Blues vierähtäisi seitsemänneksi. Blues pystyy myös kolmen pisteen voitolla nousemaan neljänneksi, mikäli JYP häviää varsinaisella peliajalla Kärpille.

Sekä SaiPa että Blues luistelevat torstaina jäälle tappiot niskassaan. Blues kellahti 2–1-johtoasemasta 2–4-tappioon JYPiä vastaan ottelussa, jossa useampi maali hylättiin eikä kaikista hyväksytyistäkään oltu yhtä mieltä. Samalla katkesi Kim Hirschovitsin pisteputki-ennätyksen tavoittelu.

HIFK puolestaan koulutti SaiPaa ensimmäisessä erässä neljällä maalilla ja vei voiton 2–5, kun SaiPa sekoili puolustusalueellaan eikä onnistunut hyökkäyspäädyssä rakentamaan kulmissa pyörimistä kummempaa. Brian Salcido teki ottelun lopussa vielä maalin ja on nyt pisteen päässä SaiPa-pakkien piste-ennätyksestä.

Muutoin Bluesin vire on viimeiseen viiteen otteluun ollut aavistuksen verran parempi. JYP-tappion lisäksi Blues hävisi Ässiä ja Lukkoa vastaan, mutta teki molemmissa peleissä kolme maalia. Kun Kärpät ja KalPa kukistivat SaiPan, jäivät lappeenrantalaiset täysin maaleitta.

SaiPa on tällä kaudella vienyt kaikki joukkueiden keskinäiset ottelut. Ensimmäinen ottelu päättyi Bluesin työteliäisyydestä huolimatta 4–1. Kaksi Espoossa pelattua peliä päättyivät vasta varsinaisen peliajan jälkeen 3–4, joista toisessa SaiPa nousi 3–0-tilanteesta tasoihin kolmannessa erässä.

Sairastuvalla ei erityisempää liikettä ole tapahtunut. Sekä Bluesin Olli Malmivaara että SaiPan Janne Tavi ovat varmasti sivussa. Tiistain peleistä kokoonpanosta puuttuivat SaiPan Simo-Pekka Riikola ja Bluesin Roope Talaja.

Juttua muokattu klo 12:57: SaiPan "Seuraa heitä" pelaaja on vaihdettu.

Seuraa Heitä

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

Yhden maalin päässä viime kauden maalimäärästään oleva Mankinen on viime kierroksilla toiminut tuhlaajapoikana. Tänään jos milloinkaan SaiPa kaipaa Mankiselta maaleja.

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

SaiPasta Espooseen lähtenyt Giliati johtaa Bluesin sisäistä maalipörssiä yhdessä Ville Korhosen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle