"Ei ehkä kauden paras peli, mutta loistavasti taisteltu"

Lofqvistillä oli lauantaina aihetta hymyyn.
Espoon Blues haki Lappeenrannan Kisapuistosta voimaannuttavaa kokemusta mollivoittoisten otteluiden jälkeen. Neljästä edellisestä ottelusta oli pisteitä kertynyt vaivaiset kaksi. Lauantaina kentällä oli rypäs yrittelijäitä sinivalkoisia, mutta voittajasta ei jäänyt kahta kysymystäkään, kun SaiPa vei ottelun nimiinsä 4–1.

Ottelu ei alkanut isäntien kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun neljän minuutin kohdalla Kai Kantola kaatui Markku Flinckin käsittelyssä maalivahti Jussi Markkasen jalkoihin. Blues ei kuitenkaan saanut ylivoimapeliään toimimaan kaivatulla tavalla.

Jäähystä selviäminen toi SaiPalle lisää virtaa ja keltamustien tehokkaimman pelaajaan viittaa kantava Dave Spina pyörittikin Bluesin puolustusta mielensä mukaan. Seitsemän minuutin kohdalla Spina toimitti kiekon viivalla kärkkyneelle Sam Lofquistille, joka ampui kauden ensimmäisen maalinsa entisen SaiPa-vahti Jani Niemisen taakse.

Peli puuroutui ensimmäisen erän loppupuoliskolla ja Bluesin paras paikka tasoittaa siunaantui aivan viime sekunneille. Stefano Giliati, Niemisen tavoin entinen lappeenrantalainen, pelasi itselleen paikan maalin kulmalle. Markkasen vartioidessa toista kulmaa avautui Giliatin eteen tyhjää tilaa, mutta verkon sijaan kiekko kutitteli tolppaa.

Tuuli kääntyi toisessa erässä

Toisessa erässä SaiPa lisäsi johtoaan kahdella osumalla. Läpiajoa yrittänyt Janne Tavi sai Bluesin Janne Makkosen kietomaan kätensä ympärilleen kiinnipitämisjäähyn arvoisesti. Matti Järvinen ei suurempia ylivoimakuvioita rakennellut, vaan Bluesin puolustusalueelle päästyään laukoi ja kiekko upposi sisään.

Ei aikaakaan, kun Nico Aaltonen päätyi istumaan koukkausrangaistusta ja Lofqvist iski jo toistamiseen maalin, joskin tällä kertaa tutun siniviivan sijaan maalin kulmalta. SaiPan hyvä ote kuitenkin katosi ja Blues pääsi niskan päälle.

– Olimme muutamassa tilanteessa jaloissa ja Blues pääsi kaventamaan, SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen myönsi.

Simo-Pekka Riikola tuuppasi toisen erän lopulla Kantolan kumoon ja katseli jäähypenkiltä, kun kiekko pomppi Markkasen edessä ja Ryan O'Connor sipaisi pelivälineen läheltä sisään. Johan Larssonin huitomisjäähy erän loppuun nostattikin hikipisaroita kotiyleisön otsalle.

Bluesin rahkeet eivät riittäneet

Kolmannen erän Blues pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta SaiPa piti pintansa.

– Tulos oli loistava meille. Ei ehkä kauden paras peli, mutta loistavasti taisteltu, etenkin tuo viimeiseen erään 3–1-johtoasemassa pelaaminen, summasi entinen Blues-pelaaja Ilmari Pitkänen ottelun jälkeen.

– Ei siellä hirveän montaa paikkaa kaverilla ollut. Ehkä olimme pikkuisen valmiimpia kamppailemaan ja tietysti tiedettiin, että Blues tulee kovaa päälle.

Erän loppua kohden Blues väsyi ja Spina pääsi laukomaan helpottavan 4–1-maalin valotaululle ottelun viimeisellä viidellä minuutilla. Voitto nosti SaiPan Liigan kärkijoukkueeksi Ässien rinnalle.

– Kotiyleisö, erityisen hyvä meininki ja lauantai-ilta, listasi Pitkänen hymyillen voiton avaimia.