Loppuhetkien käänne toiseen suuntaan

Tästä alkoi SaiPan nousu.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Aivan kuten tiistaina, ottelu Espoossa tarjosi täydellisen käänteen pelin loppuhetkillä. Tällä kertaa oli vierasjoukkueen vuoro voittaa, kun SaiPa nappasi kaksi pistettä voittomaalikilpailussa.

Avauserän jälkeen tilanne oli Bluesille 3-0. Aiemmin tällä kaudella Blues oli ollut kolmen maalin johdossa vain kerran ja silloinkin vain loppuhetkillä, kun espoolaiset iskivät kiekon kahdesti tyhjiin Lahdessa.

Bluesin puolustus pelasi heikosti jokaisessa maalissa. Tällä kertaa syytä ei voi vierittää yhteen pelaajaan, vaan miinukset jakautuivat tasaisesti. Puolustajista Niklas Tikkinen ja Ryan O'Connor eivät olleet todistamassa vierasjoukkueen maaleja jäältä.

SaiPan kirin aloitti maalin eteen yksin jäänyt Ville Koho. Kultakypärä Dave Spina teki vieraiden toisen ja kolmannen maalin. Ensimmäinen syntyi Kalle Kaijomaan näennäisestä estelystä huolimatta ja toinen, kun molemmat Blues-puolustajat olivat ajautuneet maalin taakse.

− Kolmas kausi ja ensimmäinen voitto itselle. Valmennuksella pyörähti kaikenlaisia tunteita pelin aikana, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen kommentoi.

SaiPa onnistui myös voittomaalikilpailussa aiheuttaen ensimmäisen tahran Bluesin hienoon saldoon niissä. Ainoan maalin teki David McIntyre.

Tyrmäysalku ei riittänyt

Ensimmäisessä erässä Blues tuntui jatkavan siitä mihin jäi edellisen ottelun lopussa, ainakin tehojen suhteen. Jere Seppälä laukoi avausmaalin toisella minuutilla ja Stefano Giliati osui vanhaa seuraansa vastaan löysällä vedolla, joka tosin tuli kovan maskin takaa.

SaiPa-luotsi Tirkkonen piti aikalisänsä ja vaihtoi maalivahtia. Pelin ote siirtyi hiljalleen keltapaidoille sen jälkeen, kun joukkue oli tappanut väärän vaihdon ja Sam Lofquistin huitomisen aiheuttamat rangaistukset. Erän lopulla Johan Larsson toilaili ja syötti suoraan Roope Talajalle paikan 3-0-maaliin.

− Oli vain vähän aikaa jäljellä ja he olivat kaksi maalia edellä. Pelasin tyhmästi. Tuntuu kuitenkin hyvältä, ettei se maksanut sen enempää, Larsson kommentoi.

Larsson ei ollut sitä mieltä, että Bluesin johtoasema johtui Kärpät-voiton tuomasta itseluottamuksesta.

− Mielestäni me vain pelasimme huonosti.

SaiPa loi paikkoja ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla sekä toisessa erässä, mutta Tirkkosen mukaan valmistautuminen näkyi vielä siinäkin.

− Kun ei tule peliin valmiina, ei ole valmiina maalintekotilanteissakaan. Onneksi kolmanteen erään löytyi tehojakin.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho myönsi, että alun selvä johtoasema tuli liian helpolla.

− Tämä on mentaalipeli, tässä sen näkee. Oikeasti mekään ei oltu valmiita, mutta se paljastui vasta myöhemmin pelin aikana. Neljästä paikasta tehtiin kolme maalia.

− Tämän joukkueen kanssa ei oltu johdettu 3−0, ja nyt haettiin oppi siihen, mitä tapahtuu sen jälkeen. Toinen erä oli hurlumheitä, siinä oli ylipelaamista ja loppujen lopuksi ei tapahtunut mitään.

− Kolmannessa erässä meillä ei tapahtunut enää yhtään mitään. SaiPa tarttui oljenkorteensa, kaikki pesään ja katsotaan mitä tapahtuu.