Pelicans sai keräillä sulkiaan jo toistamiseen Oulussa

LIIGA / Raportti
Illan tehokkain pelaaja pahanteossa Pelicans-maalilla.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärppien ja Lahden Pelicansin välinen kauden kolmas kohtaaminen päättyi kotijoukkueen 5−1-voittoon. Kärpät oli koko ottelun ajan niskan päällä ja vei ottelun ansaitusti nimiinsä.

Pelicans lähti keskiviikkoillan otteluun kahden ottelun voittoputkessa, mutta vierasjoukkue ei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi. Kärpät taas käänsi laivansa voittojen tielle yhden hävityn ottelun jäljiltä.

Ottelun kirkkain tähti oli Kärppien Ivan Huml. Huml aloitti ottelun koukkaamisjäähyllä, mutta kärsittyään rangaistuksensa hyökkääjä pisti tehovaihteen päälle ja iski ottelussa tehot 1+3. Tšekkihyökkääjä keräsi ansaitut kehut Kärppien päävalmentajalta Lauri Marjamäeltä.

− Huml on ollut kovassa kunnossa jo pidemmän aikaa. Hänelle soi ne neljä tehopistettä.

Pelicans pääsi pelaamaan heti ottelun alussa melkein neljä minuuttia ylivoimaa yhteen putkeen. Vierasjoukkue oli kuitenkin ylivoimallaan tehoton eikä kunnon laukauksia kohti maalia saatu aikaan. Ottelun avausmaali syntyi alle minuutti kotijoukkueen alivoiman päättymisen jälkeen, kun Ivan Huml laukoi kiekon ohi Pelicans-vahti Janne Juvosen.

Kärpät teki ensimmäisessä erässä vielä kaksi maalia, ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen tuntuvassa 3−0-johdossa. Päävalmentaja Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa maalintekoon ja maalinedustapelaamiseen.

− Maanantaina Ilvestä vastaan meillä oli paljon maalipaikkoja, mutta emme saaneet kiekkoa mistään sisään. Tänään päämäärätietoisuus, se miten pelattiin kiekkoa maalille ja mentiin maalille, ja kolme maalia ratkaisi pelin jo ensimmäisessä erässä.

Myös Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä oli sitä mieltä, että ottelu ratkesi ensimmäisen erän kolmeen kärppämaaliin.

− Peli sai ensimmäisen erän kotijoukkueen 3−0-johdosta sellaisen suunnan, että ottelussa näkyi kuinka meidän pelaaminen vähän lässähti siihen. Me kavensimme vielä 3-1:een, mutta seuraavassa vaihdossa tullut 4−1-maali oli viimeinen niitti.

Vallin avasi pistetilinsä viimeisenä kärppäpelaajista

Pelicans oli koko ottelun ajan Kärppiä ainakin potkun verran jäljessä. Toisessa erässä Kärppien Ari Vallinin istuessa 2+2-minuuttista rangaistusta korkeasta mailasta vierasjoukkuekin pääsi peliin mukaan. Pelicansin Antti Jaatinen iski kiekon suoraan Tyler Redenbachin syötöstä ohi kärppävahti Tomi Karhusen.

Vierasjoukkueen maalihanat kuitenkin tyrehtyivät ennen kuin ne kerkesivät kunnolla auetakaan ja osuma jäi Pelicansin osalta illan ainoaksi. Kärpät sen sijaan iskivät vielä maalin kahta jäljellä ollutta erää kohti.

Kärppien neljännen osuman iski puolustaja Vallin, jolle tehopiste oli kauden ensimmäinen Liigassa. Viidennen ja ottelun viimeiseksi jääneen osuman ohjasi maalinperukoille alle odotusten koko kauden pelannut Patrick Davis. Päävalmentaja Marjamäki korosti ottelun jälkeen, että maalintekijöiksi profiloituneille pelaajille onnistumiset ovat tärkeitä.

− Tärkeää on, että ne joilta maaleja odotetaan tekivät niitä. Pyörälä teki kaksi maalia ja Davis ja Huml yhdet mieheen.

» Lähetä palautetta toimitukselle