Blues saapuu testaamaan SaiPan kunnon

LIIGA / Ennakko
SaiPan alkukausi on ollut onnistunut. Pääseekö keltamustat juhlimaan maaleja myös lauantaina?
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kisapuistossa pelataan liigakiekkoa jo kolmantena lauantaina putkeen, kun SaiPa saa vieraita Espoosta.

Blues aloitti viikkonsa tiistaina Vaasassa, kun se kävi haastamassa liigaan paluun tehneen Sportin. Espoolaiset saivat otteluun hyvän alun, kun alkukauden komeettoihin kuuluva Kai Kantola vei vierasjoukkueen 1–0-johtoon 1. erän loppupuolella. Toisessa erässä sinipaitojen puolustuspeli oli kuitenkin heikohkoa, ja Sport rokotti espoolaisten puolustuspään virheistä neljästi. Loppulukemat kirjattiin taululle lopulta numeroin 6-2.

Kuuden ottelun jälkeen Bluesilla on tilillään viisi pistettä, ja ainoastaan yksi voitto varsinaisella peliajalla. Kotijoukkue SaiPa taas on aloittanut liigakautensa edelliskausilta tuttuun tapaan vahvasti. Kuuden pelatun matsin jälkeen sputnikien pistesaldo näyttää lukua 13. Ainoastaan kertaalleen ovat lappeenrantalaiset hävinneet varsinaisella peliajalla.

SaiPan viikko alkoi sveitsiläisseura EV Zugin vierailun merkeissä. Loistavin ottein voiton vienyt SaiPa nousi ottelun myötä CHL-lohkossaan kärkisijalle. Perjantaina lappeenrantalaiset kävivät haastamassa Pelicansin Lahdessa, mutta tuomisina sieltä oli ainoastaan yksi piste voittolaukauskilpailussa koetun häviön myötä.

Erikoistilannepelaaminen erityistarkkailuun

SaiPan perjantaista häviötä varjostivat lukuisat turhat jäähyt. Joukkue otti yhteensä peräti yhdeksän kaksiminuuttista, joista lopulta kaksi kostautuivat. Samanlaiseen kurittomuuteen ei ole espoolaisia vastaan varaa, sillä Blues on ollut Liigan yksi alkukauden tehokkaimmista ylivoimajoukkueista.

Jos on Bluesin ylivoima toiminut, ei SaiPankaan vastaavassa ole sen suurempaa vikaa ollut. Joukkueilla on nimittäin tismalleen samat ylivoimaprosentit: 27.27%. On siis sanomattakin selvää, että Bluesillakaan ei varaa jäähyilyyn ole. SaiPan taitavat hyökkääjät Dave Spinan johdolla toimittavat kiekon varmasti maaliin, mikäli tilaisuuksia siihen tarpeeksi tulee.

Kokoonpanot

SaiPalta kokoonpanosta puuttuu varmuudella ainoastaan kapteeni Ville Koho. Perjantaina maalinsuulla onnistuneesti esiintynyt Andreas Bernard on lauantaina todennäköisesti huilivuorossa, ja veräjää vartioinee Jussi Markkanen.

Vierasjoukkueen Kalle Kaijomaa loukkaantui tiistain ottelussa, joten hän ei illan pelissä pelaa. Sen suurempia muutoksia ei kuitenkaan Bluesinkaan kokoonpanossa todennäköisesti nähdä.

Seuraa Heitä

Ilmari Pitkänen #73 |

Laitahyökkääjä

Pistesarake näyttää vielä nollaa. Iskeekö avauspisteensä kahden edelliskauden seuraansa vastaan?

Olli Malmivaara #64 |

Puolustaja

Oli tiistaina jäällä yhteensä viiden takaiskumaalin aikana, joista kolme tuli tasakentällisin. Onnistuuko tarvittava tasonnosto lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle