Blues voitti Kotkassa - Giliati upotti entisen seuransa

LIIGA / Raportti
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
SaiPa avasi kiekkokautensa jo kolmannen harjoituspelinsä pelannutta Bluesia vastaan. Kotkassa pelattu ottelu kääntyi terävämmin viimeistelleille espoolaisille. Ratkaisijaksi nousi lappeenrantalaisille tuttu mies.

Blues oli läpi ottelun vaikeuksissa liukasti luistelleiden lappeenrantalaisten puristuksessa. SaiPa vyörytti hyökkäyksiään keskikaistalta espoolaisten alueelle ja keltapaitojen kiekollinen pelaaminen oli ajankohtaan nähden yllättävänkin valmista.

SaiPa hyökkäsi koko viisikkona ja puolustajat tukivat hyökkäyksiä ahkerasti. Tämä tuotti myös ottelun avausmaalin. Juuri Bluesista Saimaan rannoille siirtynyt Matti Järvinen oli ketjuineen suuressa roolissa torstaina. Loistavan pelin pelannut Järvinen antoi päädyssä kovan taklauksen ja lopulta kiekonriisto johti Onni Toivasen osumaan Brian Salcidon laukauksen jälkeen.

Blues sai etenkin avauserässä lukuisia tilaisuuksia ylivoimalla, mutta espoolaisten pakkopeli ei vieläkään ottanut luonnistuakseen. Sen sijaan sinipaidat pelasivat tasaviisikoin vahvasti hyökkäysalueelle päästessään.

Suoraviivainen pelaaminen johti kahteen osumaan, kun avauserässä onnistui Roope Talaja helponnäköisesti ja toisen erän alkajaisiksi Peter Tiivola vahvalla loppuunpelaamisellaan Andreas Bernardin suojien alta.

SaiPan ylivoima haki ottelun aikana niin ikään oikeita askelmerkkejä, mutta yksi erikoistilanneosuma sentään nähtiin. Janne Tavi siirsi Sam Lofquistin kovaa laukoman paluukiekon verkkoon.

Päätöserässä Blues taisteli maalivahti Eetu Laurikaisen johdolla urhoollisesti ja kun lappeenrantalaisille ei voitto maistunut, teki Blues tarvittavan maalinsa heti erän ensimmäisestä paikastaan. Jälleen kiekkoa lyötiin maalia kohden ja lopulta Stefano Giliati pääsi tuulettamaan makeaa osumaansa entisiä joukkuetovereita vastaan. Viimeisen niitin sputnikin arkkuun iski Miro Aaltonen tyhjiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle