SaiPa ei jäänyt siltaan vaan sen alle

Eetu Laurikainen sai kauden kolmannen nollapelin 31 torjunnalla.
Blues lähetti SaiPan villi kortti -kierrokselle kukistaen epätoivoisesti voittoa metsästäneen SaiPan 0-4 ja jatkaa itse puolivälieriin runkosarjan viidenneltä sijalta.

SaiPa tarvitsi illan ottelusta vähintään kolmen pisteen voiton pitääkseen yllä mahdollisuuksia suorasta pudotuspelipaikasta. Sputnikin lento sinne jäi kuitenkin kiitoradan päähän. Päätään tiiviiseen Blues-puolustukseen hakanneet lappeenrantalaiset, eivät uhanneet ottelun missään vaiheessa Eetu Laurikaisen kauden kolmatta nollapeliä.

Kummallekin joukkuelle illan kamppailu oli tärkeä ja se näkyi avauserässä. Niin Blues kuin SaiPakin pelasivat avauserässä varman päälle, vältellen suurimpia riskejä. Erän harvoista maalipaikoista vaarallisin tuli Bluesille Stefano Giliatin laukauksen kimmottua Andreas Bernardin torjunnasta ylärimaan.

Bluesin ei tarvinnut esitää mitään ihmeellistä voittaakseen SaiPan. Tiiviisti puolustanut espoolaisryhmä piti SaiPan pois vaarallisimmilta maalitekopaikoilta ja loput laukauksista hoiti varmasti pelannut Blues-vahti Eetu Laurikainen. Illan toisen osuman viimeistellyt Kai Kantola olikin erittäin tyytyväinen voiton ratkettua.

− Tärkeä voitto meille. On kiva voittaa runkosarjan viimeinen ottelu ja saada hyvä momentum pudotuspeleihin, kertoi Kantola.

Blues jatkoi kurinalaista pelaamistaan läpi ottelun, eikä SaiPa päässyt yrittämään Laurikaisen yllättämistä Patrik Björkstrandin maalipaikkaa lukuunottamatta. 31 kertaa kiekon tiellä seissyt Laurikainen ei joutunut todelliseen testiin missään vaiheessa ottelua. Kantolan mukaan Blues lähti otteluun lähes paineettomana, sillä tosin kuin SaiPalla, Bluesilla ei ollut mitään pakkoa voittaa ottelua.

− Meillä ei ollut mitään pakkoa voittaa ottelua. Lähdettin otteluun ilman suurempia paineita. Me vaan pelattiin kiekkoa ja omaa peliä, kertasi Kantola.

Toisessa erässä Blues jatkoi tiivistä puolustamistaan ja pakotti SaiPa hyökkäykset kulmiin ja pois maalitekosektorilta. Ottelun avausmaalin iski Blues, kun Ville Korhosen ohjaus kimpoili ohi Bernardin.

Blues sen sijaan käytti vähäiset maalipaikkansa tehokkaasti. SaiPa-puolustuksen seuratessa vierestä Kai Kantola ajoi röyhkeästi kohti maalia ja nosti kiekon etukulmasta ohi Bernardin. Jo tuossa vaiheessa katsomoon asti näkyi SaiPa-pelaajien selän notkahtaminen. Kantola loukkaantui heti maalin jälkeen kaaduttuaan Bernardin puhtaaseen mailakamppiin, mutta vakavammilta vammoilta  säästyttiin.

− Kamppi mailasta ja ilmat lähti pihalle. Päätäkin kolautin hieman jäähän, mutta ei sen kummempaa.

Pitkään jäässä puhallellut Kantolalla ei ollut minkäänlaista muistikuvaa, kuinka kauan mies makoili jäässä.

− En minä muista. Ei ollut kelloa mukana, eikä tullut laskettua aikaa, naureskeli hyväntuulinen Kantola.

SaiPa päävalmentaja Pekka Tirkkonen teki sen mitä 0−2-tilanteessa oli tehtävissä. Tirkkonen veti reilut viisi minuuttia ennen päätössummeria Bernardin maalilta Victor Westermarkin jäähyn alkaessa ja SaiPa pääsi pyörittämään kuudella neljää vastaan täydet kaksi minuuttia onnistumatta kuitenkaan kavennusmaalin teossa.

Blues rivistö harveni ylivoiman ensimmäisellä minuutilla, kun Mikko Kuukan lähettämä rannelaukaus aloituksen jälkeen osui Jussi Makkosta suoraan korvan seudulle. Makkonen poistui muutaman minuutin hoitotoimien jälkeen päätyovista, eikä hän enää palannut peliin.

Blues sen sijaan rankaisi jo epätoivoisesti kavennusmaalia jahdannutta SaiPaa. Roope Talaja pääsi lyömään viimeisen niitin kotijoukkueen arkkuun. Tilanne oli SaiPan kultakypärä Dave Spinalle liikaa, joka laittoi mailansa maalin jälkeen polttopuiksi oman maalinsa ylärimaan. Spina ohjattiin samantien pukusuojaan kymmenen minuutin käytösrangaistuksen takia.

SaiPan hakiessa turhankin innokkaasti jonkinlaista positiivisuutta surkealle illalleen, Kalle Kaijomaa lähetti Bracken Kearnsin puolittaiseen läpiajoon ja Kearnsin laukaus upposi helposti lähes kolme minuutin penkillä istumisen jälkeen maalinsuulle palanneen Bernardin selän taakse.

Bluesin taival tämän kevään pudotuspeleissä jatkuu ottelusarjalla JYPiä vastaan. SaiPan tie sen sijaan johtaa villi kortti -kierrokselle, jossa se saa vastaansa runkosarjassa yhdeksänneksi sijoittuneen Porin Ässät.